• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: "U rupi" nema romantike...

Od 1994. godine, OFK Beograd nije uspio neporažen da napusti stadion Crvene zvezde. Da li će tako biti i u subotu?

 JSL: "U rupi" nema romantike... Izvor: MONDO


U "rupi" nema romantike... Tako je već 15 godina! Fudbaleri OFK Beograda doživjeli su 14 uzastopnih poraza kada bi iz svlačionica sišli kroz tunel ispod sjeverne tribine i istrčali na teren stadiona Crvene zvezde.

Ukoliko bi i ovog puta, pred meč 7. kola Jelen Superlige (subota, 18.30), fudbaleri OFK Beograda gledali tradiciju, pomislili bi da je suvišno da uopšte krenu na meč sa crveno-belima. Ali, momci Dejana Švabe Đurđevića ne razmišljaju tako...

Svjesni da je njihov klub posljednji put neporažen napustio "Marakanu" 1994. godine, "romantičari" se trude da gledaju na tabelu poslije šest odigranih kola, koja kaže da imaju samo tri boda manje od lidera kojem idu u goste. Četiri pobjede u dosadašnjem toku prvenstva, podatak su koji uliva nadu pred duel sa Pižonovom Zvezdom.


A, ta nova Zvezda, pod vođstvom Vladimira Petrovića igra kao u transu... Crveno-beli su na 13 takmičarskih mečeva ove sezone postigli 30 golova, od čega su napadači Dejan Lekić, Slavko Perović i Aleksandar Jevtić postigli dvije trećine.

Od remija u Kruševcu u 3. kolu, računajući i Kup, Crvena zvezda je vezala četiri pobjede, postigla 13 golova, a primila samo jedan. Pižon će u subotu moći da računa na Dejana Lekića, koji je prošlog vikenda odradio kaznu zbog četiri žuta kartona u pet uvodnih kola, kao i na oporavljenog kapitena Nikolu Lazetića.

Ostaje pitanje da li će se do subote oporaviti povrijeđeni desni bek, Pavle Ninkov.

Sa njim ili bez njega u timu, fudbaleri OFK Beograda trebalo bi da budu najoprezniji u periodu između 16. i 30. minuta, odnosno 76. i 90. minuta. U oba intervala, Zvezda je ove sezone postizala po sedam golova...

"Biti ili ne biti" već u 7. kolu za Vojvodinu...

Pred gostovanje na Karaburmi, ekipi BSK Borče, Novosađani možda ne znaju ko će im biti trener tokom meča, ali znaju da su potrošili sve kredite i na tabeli, ali i kod uprave sa tri meča bez pobjede, tačnije remijem sa Smederevom, pa porazima u derbijima sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

U petak bi rukovodstvo Vojvodine trebalo da odluči da li će otpustiti trenera Dragoslava Stepanovića, ali bez obizra ko bude sjedeo na klupi u subotu od 15.30 na Omladinskom stadionu, pobjeda će biti imperativ za "lale".

Da im neće biti lako, može se naslutiti iz tri razloga, a dva su direktno vezana za stanje u ekipi Vojvodine. Prvi: ekipa igra lijepo dok se ne približi golu protivnika, a onda na scenu stupaju potpuno indisponirani napadači. Drugo: zbog tri kola bez pobjede, atmosfera u timu pala je na kritično nizak nivo, a Danijel Aleksić i Dragan Mrđa imali su lične sukobe za trenerom.

Treće: BSK Borča ove sezone igra odlično. Umalo da debitanti u eliti prošlog vikenda pokvare račune Partizanu u Humskoj, vodili su 1:0, ali izgubili sa 2:1.

Dok šampion Partizan, grogiran od teškog nokauta u Donjecku u četvrtak uveče, ima dan više da se oporavi i rane zaceli eventualnom pobjedom u Subotici protiv Spartaka (nedjelja, 15.30), u subotu će prštati širom Srbije, a tome u prilog govori i tabela.

Peti Napredak i 14. Hajduk iz Kule dijele samo tri boda, tako da bi dueli Jagodina - Čukarički, Napredak - Javor, Metalac - Borac, Smederevo - Mladi radnik i Rad - Hajduk (koji se jedini igra u nedjelju), mogli ili dodatno da zaguše saobraćaj između vrha i dna lige ili da polarišu tabelu.

PAROVI 7. KOLA:

U subotu (15.30):

BSK Borča - Vojvodina
Jagodina - Čukarički
Napredak - Javor
Metalac - Borac
Smederevo - Mladi radnik
Crvena zvezda - OFK Beograd (18.30)

U nedjelju (15.30):

Spartak - Partizan
Rad - Hajduk

TABELA:

1. Crvena zvezda 16
2. Partizan 14
3. OFK Beograd 13
4. Vojvodina 10
5. Napredak 9
6. Mladi radnik 9
7. Spartak 8
8. Javor 8
9. BSK Borča 7
10. Jagodina 7
11. Smederevo 7
12. Borac 7
13. Rad 6
14. Hajduk 6
15. Metalac 3
16. Čukarički 1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC