• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Poljubac i razlaz Stepija i Bate

Dragoslav Stepanović nije više šef stručnog štaba Vojvodine. Klub i Stepi se sporazumno razišli, a Bata Butorović i trener se na kraju izljubili.

 VOŠA: Poljubac i razlaz Stepija i Bate Izvor: MONDO


Prije samo nekoliko nedjelja, Dragoslav Stepanović je u Novom Sadu, uz tortu na kojoj je pisalo "Stepi šampion", proslavio 61. rođendan, uz želju svih u Vojvodini da je vine u vrh srpskog fudbala.

Ali, vremenu slavlja je došao kraj.

Poraz u derbiju protiv Partizana (0:1), a onda još jedan neuspjeh u narednom derbiju protiv Crvene zvezde na stadionu "Karađorđe" (0:1), natjerala je čelnike Vojvodine da analiziraju u čemu leže problemi u igri ekipe kojoj su mnogi, uoči prvenstva, davali i ulogu jednog od favorita za osvajanje titule prvaka Srbije.

Upravni odbor Vojvodine ocijenio je da je glavni krivac za neuspjehe trener Dragoslav Stepanović.

Na konferenciji za novinare u petak, predsjednik Vojvodine Ratko Butorović rekao je da je Stepanović i u ovoj situaciji pokazao kakav je čovjek i kakav ima karakter i da su se dogovorili o raskidu ugovora za pet minuta, iako su mediji pisali da je to bio glavni razlog zbog čega raskid saradnje nije obavljen još ranije ove nedjelje.

"Stepijevo znanje se nikad nije dovodilo u pitanje, samo nije imao sreće. Novi trener, svakako, neće imati veće znanje od Stepanovića, ali nadam se da će imati više sreće", rekao je Butorović i dodao da će Stepanović uvek biti smatran za prijetalja Vojvodine.

Ko će biti novi trener za sada nije poznato. U javnosti se pominju razna imena, ali Butorović tvrdi da ni sa kim nije razgovarao, niti je bilo kome nudio posao.

Stepanović je rekao da "nije upoznao boljeg predsjednika kluba" od Butorovića u svojoj karijeri, a na kraju konferencije za novinare popularni Bata Kan-Kan i Stepanović su se izljubili.


Ekipu Vojvodine će u narednom kolu, protiv BSK u Beogradu voditi pomoćni trener Zagorčić, a Stepanović je rekao da je tu za svaku pomoć oko pripreme utakmice protiv Borčanaca.

Odluci uprave "lala" o razlazu sa Stepanovićem prethodili su burni dani, a bilo je velikog neslaganja i sa pojedinim igračima u svlačionici. Sve je počelo još na startu sezone kada je Danijel Aleksić bačen u drugi plan, napadač Mihail Hucišvili nikako nije dobijao šansu... Raslo je nezadovoljstvo pojedinih igrača, a Stepanović je i dalje gurao svoju priču, smatrajući da će "sve doći na svoje".

Jer, kako je govorio, i Partizan i Zvezda su izašli iz krize, pa što ne bi i Vojvodina.

Čelnici Vojvodine, a prije svih, predsjednik Butorović kipteli su od nezadovoljstva, najpre poslije poraza od Partizana, a potom i protiv Zvezde. Prethodne nedjelje je Butorović poručio Stepanoviću da se "i on zapita" šta se to dešava.

Vojvodina i Stepanović su imali ugovor na dvije sezone, a potpisan je u junu ove godine. Dakle, poslije samo šest kola, Vojvodina se odlučila na trenerski rez. Mnogo puta viđene scene na "Karađorđu", što bi rekli deja-vu.

Stepanovića je od otkaza štitio čvrst ugovor, ali je očigledno došlo do neke vreste dogovora između njega i Butorovića. Prema nekim nezvaničnim informacijama, Stepanović je po sezoni trebalo da dobije 120.000 evra, a imao je plaćen stan, automobil, plus premije za svaku pobjedu (1.500 evra).

Stepanović sasvim sigurno neće dobiti sav novac koji je očekivao, ali je Butorović, kao i u nekim prethodnim slučajevima (Dragoljub Bekvalac, na primer), našao varijantu za "gospodski razlaz" sa trenerom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC