• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTSAL (EP baraž): Revanš samo formalnost

Autor mondo.ba

Poslije poraza od Kazahstana u Zenici 0:5, futsal reprezentacija BiH revanš susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Almatiju dočekuje sa željom da pruži dobar meč.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine već nakon prvog meča baraža protiv Kazahstana izgubila je sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Gosti su u Zenici deklasirali "zmajeve" 5:0 i već nakon prvog susreta praktično obezbijedili prolaz dalje. Zato će današnji revanš meča od 16 časova u Almatiju biti samo formalnost.

"Očekujemo dobar meč i cilj nam je da popravimo utisak nakon poraza u Zenici. Prednost protivnika iz prvog susreta nam daje male šanse za prolaz, ali želimo da odigramo što bolje. Imamo problema sa povredama. Ipak, vjerujemo da će momci koji danas budu igrali opravdati poziv. Kazahstan je snažnija ekipa, što su i pokazali u prvom susretu, dok smo mi još uvijek u slabijoj igračkoj formi. U svakom slučaju mi moramo pružiti svoj maksimum i pokušati da pariramo izuzetnoj ekipi", rekao je selektor Boro Matan, a prenosi sajt Fudbalskog saveza BiH.

Prema njegovim riječima, iz duela sa Kazahstancima može se mnogo toga naučiti.

"Ova utakmice će biti izuzetno važna za mlađe igrače od kojih očekujemo mnogo u narednim godinama, jer rijetko imamo priliku za susret sa ekipama koje igraju pravi futsal kao što je Kazahstan. Ovakvi mečevi im samo mogu pomoći u daljem razvoju", istakao je Matan.

EURO 2016 u futsalu biće odigran u Srbiji, a nastupiće 12 reprezentacija. Pobjednici kvalifikacionih grupa Rusija, Španija, Italija, Ukrajina, Slovenija, Hrvatska i Portugal, uz domaćina Srbiju, već su izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon revanš utakmica baraža, biće poznato koje četiri selekcije će im se pridružiti.

REVANŠ UTAKMICE BARAŽA:
Kazahstan - Bosna i Hercegovina (prvi meč 5:0)
Bjelorusija - Češka (1:2)
Slovačka - Azerbejdžan (1:3)
Mađarska - Rumunija (2:2)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC