• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović i Milan se provukli kroz Udine

Autor mondo.ba

Ekipa Siniše Mihajlovića na poluvremenu vodila 3:0, da bi golman Dijego Lopez u posljednjim sekundama sačuvao svoju mrežu i obezbijedio rosonerima trijumf 3:2 nad Udinezeom.

„Super Mario“ je načeo Udineze sjajnim pogotkom, a Bonaventura i Zapata su do kraja poluvremena povisili na 3:0, ali umalo da im to ne bude dovoljno za trijumf nad Udinezeom. Crno-bijeli su u nastavku brzo smanjili na 3:2 i bili nadomak velikog preokreta, ali je na kraju Milan ipak upisao treću pobjedu ove sezone, prvu u gostima.

Temperamentni Mario Baloteli našao se poslije dugo vremena, tačnije 147 dana, u startnih jedanaest i prelijepim golom iz slobodnog udarca opravdao povjerenje Siniše Mihajlovića.

U svom prvom nastupu kao starter od povratka iz Liverpula Baloteli je postigao pogodak i tov eć u petom minutu.

Grafika je izračunala da je udaljenost od gola bila 25,7 metara od gola, a „Super Mario“ izračunao je koliko će da „zavrne“ loptu preko zida i to majstorski učinio za vođstvo Milana i prvi pogodak još od februara, kada je u dresu Liverpula zabio svoj jedini gol u protekloj sezoni.

Gol Balotelija za vođstvo Milana
Izvor: YouTube

Ekipa Siniše Mihajlovića mnogo više je pokazala nego Udineze u prvih 45 minuta, ali i mnogo više nego što je sama odigrala na protekla dva gostovanja, koja je izgubila.

Na povećanje vođstva nije se mnogo čekalo, Đakomo Bonaventura odlično je izbjegao ofsajd zamku a potom matirao Karnezisa.

Velikih 3:0 pred odlazak na odmor postigao je Kristijan Zapata, bukvalno nekoliko trenutaka prije nego što se krenulo u svlačionicu.

Stoper Milana odlično je skočio i glavom poslao u mrežu kluba čiji je dres nosio šest godina. Kolumbijac nije imao milosti prema bivšem klubu, a pogodak je uprkos ustaljenom običaju proslavio.

Temperamentni Baloteli vjerovatno je na poluvremenu dobio i neki savjet Mihajlovića, posebno zbog toga što je brzo zaradio žuti karton, a potom imao i nekoliko oštrih duela sa protivnikom, koji naravno, znaju njegovu slabu tačku i ne propuštaju priliku da ga isprovociraju.

Ipak, Baloteli se poigravao s njima, u nekoliko navrata se znao i previše zaigrati, pa je zaradio i „start“ Mihajlovića.

Odbrana Udinezea u drugom poluvremenu nastavila je rat sa Balotelijem, a na drugoj strani odbrana Milana bila je neprepoznatljiva i Udineze je to vrlo brzo kaznio.

Poslije šest minuta igre u nastavku Udineze je smanjio na 3:1 golom Badua, a već u 58. minutu Udineze je stigao do 3:2 i vratio meč u potpunu neizvjesnost.

Isplatila se odluka Stefana Kolantuana da ubaci Duvana Zapatu kao trećeg napadača, jer mu je Kolumbijac vratio pogotkom za 3:2. Na drugoj strani Milan je djelovalo potpuno izgubljeno, bez jasne vizije šta i kako treba da se radi na terenu i Sinišu Mihajlovića i njegovu ekipu spasila je samo neodlučnost Udinezea u trenucima kada je trebalo da jurne i zada konačni udarac.

Svjesni da su vrlo blizu izjednačenju, a da je do kraja ostalo pola sata igre, fudbaleri Udineza igrali su previše strpljivo i sami sebi oduzeli psihološku prednost nad protivnikom.

Nije ni Milan odigrao taktički najsjajnije. Rosoneri su bili prisiljeni na defanzivu, a na protivničkoj polovini nisu pružili gotovo ništa. Baloteli je u špicu zarađivao prekršaje za svoj tim i žute kartone za protivnika, ali je sve to izgledalo nekako kukavički za veliki Milan.

Udineze je u finišu ipak jurnuo ka golu, ali nije uspio da stigne do izjednačenja, prvenstveno zahvaljujući Dijegu Lopezu koji je tri sekunde prije kraja odbranio pokušaj Fernandeza. Odličnom intervencijom odbio je loptu u korner, a samo petanestak sekundi kasnije, upravo poslije tog kornera, nova odlična prilika za Udineze, ali je pokušaj Važa završio pored gola.

Milan je sačuvao prednost i obezbijedio tri boda kojima je izbio na četvrto mjesto na tabeli, dok je Udineze na samom začelju, a klupa Stefana Kolantuona se žestoko ljulja.

SERIJA A, PETO KOLO:

Udineze – Milan 2:3 (0:3)

/Badu 51, D. Zapata 58 – Baloteli 5, Bonaventura 10, K. Zapata 45+1/

Srijeda (20.45)

Karpi – Napoli

Kjevo – Torino

Fiorentina – Bolonja

Inter – Verona

Juventus – Frosinone

Lacio – Đenova

Palermo - Sasuolo

Sampdorija – Roma

Nedjelja (20.45)

Empoli – Atalanta

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC