• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nou Kamp ceni legende: Ovacije za Valerona!

Autor mondo.rs

Slavni fudbaler zaigrao je Primeru i u 40. godini. I to na stadionu Barselone.

Huan Karlos Valeron (40), jedan od najboljih tehničara u novijoj istoriji španskog fudbala, podigao je ove subote na noge stadion Barselone.

Prekaljeni ofanzivni vezista, koga su povrede sprečile da izgradi još bolju karijeru, nastupio je za Las Palmas na Nou Kampu i u 68. minutu dobio ovacije.

Ušavši u igru, Valeron je postao peti najstariji igrač koji je ikad nastupio u Primeri. Sa 40 godina i 101 danom, stariji od njega bili su samo još Donato (40 godina, 173 dana), Karboni (41 godina, 40 dana), Rikardo (41 godina i 153 dana) i predratni igrač Real Sosijedada Hari Louv (48 godina, 226 dana).

U smiraj karijere, pretprošlog leta, nekadašnji reprezentativac Španije napustio je posle 13 godina Deportivo, čiji je bio simbol na početku ovog veka. Sa Las Palmasom, klubom u kojem je ponikao, prošle godine izborio je povratak u elitni rang.

Međutim, uvek će ostati upamćeno šta je radio u plavo-belom dresu, kao što će uvek kraj njegovog imena ostati i znak pitanja. Šta je sve mogao da uradi, da nije nekoliko puta operisao koleno...

Sa slavnom generacijom "Super Depora", koju činili i Molina, Fran, Đalminja, Mauro Silva, Pandijani, Makaj, Tristan i ostali, Valeron je ostavio dubok trag i u evro-takmičenjima. U sezoi 2000/01 i 2001/02, na Riazoru su se igrala četvrtfinala Lige šampiona, a 2004. i polufinale protiv Portoa Žozea Murinja.

Valeron je bio lider i simbol te generacije. Podsetite se njegovih čarolija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC