• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentacija Srpske uljepšala jubilej Kozare

Autori mondo.ba Autori SRNA

Povodom obilježavanja 70 godina postojanja Fudbalskog kluba Kozara, na Gradskom stadionu u Gradišci ekipa domaćina danas je odigrala utakmicu protiv Fudbalske reprezentacije Prve lige Republike Srpske.

Fudbalski klub Kozara iz Gradiške proslavio je 70. rođendan, a slavlje su uljepšali reprezentativci Prve lige Republike Srpske.

U utakmici, gdje je rezultat bio u drugom planu, reprezentacija Prve lige Srpske savladala je Kozaru rezultatom 2:0, a susret na Gradskom stadionu pratilo je 200 gledalaca. Strijelci su bili Radoslav Prljeta u 8. i Mladen Zgonjanin u 83. minutu.

KOZARA - REPUBLIKA SRPSKA 0:2 (0:1)

KOZARA: Đakušić, Bunić, M. Kovačević, Petrović, Mirković, Perić, I. Makitan, Kovljen, Gavrić, I. Kovačević, Đaković. Još su igrali: Trkulja, Popović, Vukajlović, Glišić, G. Majdanac, A. Majdanac, Zec, Srndović, N. Makitan, Radetić, Babić.

REPUBLIKA SRPSKA: Petrović, Blagojević, Ćosić, Mrgud, Vukotić, Arnautović, Prljeta, Stjepanović, Antonić, Škorić, Glišić. Još su igrali: Kutić, Topić, Filipović, Vujanić, Zgonjanin, Zekić, Guzina, Ćulibrk, Šarkanović.

Kao predigra ovog susreta odigrana je utakmica između selekcija predpionira reprezentacije Republike Srpske i Kozare, u kojoj je reprezentativna selekcija Srpske uzrasta do 13 godina svaladala svoje vršnjake iz Gradiške rezultatom 1:0.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da su rijetki klubovi koji se mogu pohvaliti bogatom sedamdesetogodišnjom tradicijom kakvu ima FK Kozara, koja je pravi sportski predstavnik Gradiške.

On je naglasio da se većina klubova nalazi pred finansijskim izazovima, te da na pitanje kako obezbijediti stabilnije finansiranje klubova treba da odgovori novi zakon o sportu.

"Opština je značajan finansijski oslonac za FK Kozara i za ostale sportske klubove na području opštine bez razvoja privrede i većeg punjenja budžeta teško je praviti nove iskorake", naglasio je Latinović.

Predsjednik Kozare Jovica Bulović rekao je da se ovaj klub prevashodno fokusirao na rad sa mladim fudbalerima i u Prvoj ligi Republike Srpske ima najmlađi tim sa prosjekom od 21 godinu.

"Ekipa je bazirana na omladinskoj školi, i trenutno se radi na identifikaciji i afirmaciji mladih fudbalera", rekao je Bulović.

Bulović je tokom poluvremena uručio plakete zaslužnim fudbalerima i sportskim radnicima.

Plaketa je dodijeljena Asimu Hadžialagiću - prvom kapitenu Kozare, koji je za ovaj klub nastupao više od 20 godina, odigrao 650 utakmica i postigao 1003 gola.

Ova legenda Kozare je čak 18 godina igrao bez jednog bubrega, koji je izgubio u saobraćajnoj nesreći. Doktori su mu tada savjetovali da ostavi fudbal, ali je ljubav prema Kozari bila jača.

Plakete su dobili i zaslužni sportski radnici i bivši funkcioneri Kozare, Tanasije Gaković, Branislav Janković i Danilo Gajević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC