• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Naručena hajka oko izborne procedure!

Autor mondo.rs

Upravni odbor Crvene zvezde odbacio sve kritike oko predstojećih izbora za predsednika i najavio "nove naručene hajke sa ciljem destabilizacije kluba".

 UO FK Crvena zvezda: Kritike izbora su naručena hajka Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Predsednički izbori u Crvenoj zvezdi su sve bliži (11. oktobar), ali je i dalje mnogo toga nejasno. Najviše to ko će se kandidovati za predsednika crveno-belih.

Pojedini mediji ukazali su čak i na kršenje Statuta, jer Zvezda bira novog predsednika iako aktuelni, Svetozar Mijailović, nije podneo ostavku, nije mu istekao mandat, nije razrešen dužnosti, nije isključen iz članstva, niti je umro.

U Zvezdi su priznali da "postoje pravne praznine u normativnim aktima kluba", ali ističu da će se "tehnički problemi rešavati u hodu" i da oni "nikako ne mogu uticati na regularnost celokupnog izbornog postupka".

Takođe, crveno-beli odbacuju "kao zlonamerne i naručene" sve pojedinačne medijske nastupe koji tumače izbornu proceduru kao nelegitimnu.

Ove odluke postignute su na sednici Upravnog odbora održanoj 29. septembra, a saopštenje koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović prenosimo u celosti:

1. Upravni odbor je pohvalio postignute sportske rezultate i odao priznanje igračima na čelu sa šefom stručnog štaba, Miodragom Božovićem, uz podršku i želju da se nastavi uspešan rad u daljem toku prvenstva. Konstatovano je da je ovo najuspešniji start Crvene zvezde u poslednjih 15 godina i da se time realizuje jedan od postavljenih ciljeva na Skupštini održanoj u julu ove godine, a to je osvajanje šampionske titule.

2. Analizirana je problematika licenciranja, ukazano na sve teškoće i dogovoreni su konkretni koraci u rešavanju ovog pitanja, izuzetno značajnog za budućnost kluba u narednom periodu.

3. Upravni odbor je imenovao Izbornu komisiju, čime su nastavljene aktivnosti za uspešno sprovođenje predstojećih predsedničkih izbora u Crvenoj zvezdi.

Iako postoje pravne praznine u normativnim aktima kluba koje kao nesavršenosti postoje u svakom uređenom sistemu, pa i u izbornim sistemima, zauzet je stav da će se tehnički problemi rešavati u hodu, uz konstataciju da oni nikako ne mogu uticati na regularnost celokupnog izbornog postupka.

Upravni odbor nedvosmisleno odbacuje, kao zlonamerne i naručene, sve medijske nastupe pojedinaca koji tumače izbornu proceduru na svoj način nazivajući je nelegitimnom, a sa ciljem razbijanja uspostavljenog jedinstva unutar kluba na svim nivoima.

Upravni odbor je zaključio da se u narednim danima mogu očekivati novi medijski napadi i nove naručene hajke sa ciljem destabilizacije Crvene zvezde, ali da će naš klub na to odgovoriti sa još većim jedinstvom na svim nivoima, i sa još boljim igrama na putu osvajanja šampionske titule.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC