• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grmi pesma na letu Minhen - Beograd!

Ovako se slavila pobeda Partizana...

 Slavlje fudbalera Partizana nakon pobjede u Augzburgu Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Slavilo se na tribinama, ali i u svlačionici Partizana, u autobusu do Minhena, na aerodromu, u avionu...

Veliko zadovoljstvo vladalo je u ekspediciji Partizana posle pobede nad Augzburgom u 2. kolu Grupe L Lige Evrope. Stefanu Baboviću i društvu uspelo je ono što nije nijednoj prethodnoj generaciji - da pobedi bundesligaša u gostima.

"Parni valjak" znao je da trijumfuje i protiv šampiona Nemačke. Da ga eliminiše iz Evrope, što su u sezoni Kupa šampiona 1965/1966 uradile čuvene "Partizanove bebe", kada su na putu za Brisel "isprašili" Verder u Beogradu 3:0. Međutim, u Bremenu je bilo 1:0 za Nemce.

Nešto kasnije u Humskoj su pali i Keln (1:0), Dinamo Drezden (2:0), njegov imenjak iz Berlina (1:0), ali na strani nikako nije išlo. Partizan ni remi nije uspevao da izbori.

Do četvrtka uveče postigao je samo dva gola u Nemačkoj, a onda, u jednom meču, protiv ekipe koja je prošle sezone bila peta u Bundesligi, čak tri.

Dovoljno za VELIKU pobedu i ogromnu radost!

Ispijanje čuvenog bavarskog piva pred ukrcavanje u avion na aerodromu u Minhenu prekinula ja naredba vođe puta: "Moramo da krenemo, polećemo za 15 minuta".

Bio je to ujedno i poziv da na scenu stupi Vladimir Vuletić. Predsednik Nadzornog odbora FK Partizan birao je pesme na oduševljenje fudbalera. Na pisti, u autobusu do letelice.

"Ima jedan tim. Jedan tim", diktirao je čelnik kluba, a igrači su ga pratili. Isto onako kao što to rade posle svake utakmice ispred južne tribine u Humskoj.

Glasno, jako!

Orilo se iz grla fudbalera, kao da pre tek nešto više od sat vremena nisu na terenu Augzburga izgarali za svaku loptu. Znatiželjni Nemci, radnici na aerodromu u Minhenu, prilazili su prozorima i pogledima tražili odakle dopire pesma.

Sa veseljem se nastavilo i u avionu. Dirigentsku palicu preuzeo je član posade srpske avio kompanije.

"Ovaj put ćemo razbiti kliše i zaobići uobičajne čestitke. Nego, sada ćemo svi zajedno da zapevamo himnu Partizana. Može?", upitao je domaćin na letu za Beograd, a ostatak aviona je oduševljeno prihvatio ideju.

VIDEO

Pesma se čula i dok je avion bio visoko iznad oblaka.


Glavnu reč vodili su Valeri Božinov i pre svih Stefan Babović. U Augzburgu na terenu nisu imali podršku kapitena Saše Ilića. Morao je zbog povrede da se pridruži navijačima Partizana i da na tribinama grize nokte. Ipak, u avionu je dobio veliku minutažu u pesmama saigrača.


"Ilić, Ilić, Saša", nastavili su fudbaleri Partizana da pevaju svom kapitenu.

Avion se polako spustio na pistu aerodroma "Nikola Tesla". Let je... proleteo! Lepo je kada se pobedi, posebno u Nemačkoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC