• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fešta u Andaluziji: Pala je Barsa!

Autor mondo.ba

Navijači Sevilje ludo su proslavili veliku pobedu nad Barselonom, koja se u prvoj utakmici bez Mesija izvukla, ali danas nije mogla.

"Život posle Lea Mesija" samo potvđuje njegovu veličinu.

Fudbaleri Barselone u utorak uveče izvukli su se u meču Lige šampiona sa Bajerom iz Leverkuzena i 0:1 na "Kamp Nou" za dva minuta igre pretvorili u pobedu od 2:1.

Ali, slabosti ispoljene na tom meču isplivale su ovog vikenda u Primeri.

U derbiju 7. kola, na prepunom "Sančez Pichuanu" u prestonici Andaluzije i nekadašnjoj prestonici Španije: Sevilja – Barselona 2:1 (0:0).

Golovima Mihaela Kron-Delija u 52, Visentea Ibore u 58. minutu, četa Unaija Emerija nanela je drugi uzastopni poraz šampionu Evrope i Španije na gostovanjima u Primeri, posle bolnih 4:1 u susretu sa Seltom u Vigu.

Ovo je Sevilji, posle dva mršava boda osvojena u prva četiri kola, bila druga uzastopna pobeda u La Ligi, nakon trilera u meču sa Rajo Valjekanom i pobede kod kuće od 3:2, zahvaljujući golu Jevena Konopljanke u 89. minutu.

Ako ima ičeg dobrog za trenera Luisa Enrikea, koji je posle Mesija ostao i bez povređenog Andresa Inijeste i to na četiri do šest nedelja, jeste pauza u prvenstvu zbog mečeva reprezentacija na putu ka EURO 2016, ali i potonji raspored. Barselona posle ove lekcije dočekuje Rajo Valjekano i Eibar, pa gostuje Hetafeu.

Golčina Ibore!

Detalj koji je obeležio utakmicu na Sančez Pishuanu bile su makazice Ibore, posle odličnog centaršuta Kron-Delija.

Utešni pogodak za Blaugranu postigao je Nejmar u 74. minutu sa bele tačke, ali treba reći da gosti u prvom poluvremenu "debelo" nisu imali sreće, jer je udarac Nejmara iz slobodnjaka pogodio stativu, a lopta je potom šetala po gol-crti sve do druge stative, kada je jedan od igrača Sevilje požrtvovanim i spretnim klizećim startom izbio loptu u polje i sprečio Luisa Suareza da je ćušne u mrežu.

A, sam Suarez potom je vešto poslao "parabolu" ka drugoj stativi, iskosa sa leve strane i pogodio sam rogalj gola Sevilje, koja je ove nedelje odigrala katastrofalan meč u Torinu i izgubila od Juventusa glatko 2:0. Poraz od vicešampiona Evrope, Andalužani su utoliki pobedom nad prvakom Evrope.

Golovi i šanse.
Izvor: YouTube


Ova dva kluba, kao aktuelni pobednici Lige šampiona i Lige Evrope, na spektakularan način otvorila su sezonu 2015/16, utakmicom UEFA Superkupa. Sevilja je povela 1:0, Barselona okrenula na 4:1, Sevilja u finišu meča izjednačila na 4:4, ali je poslednju reč imao sadašnji igrač Čelsija, Pedro koji je u produžecima, u Bakuu, postigao gol za konačnih 5:4.

REZULTATI:

Sevilja - Barselona 2:1 (0:0)
/Kron-Deli 52, Ibora 58 - Nejmar pen 74/

Granada - Deportivo La Korunja (18.15)
Espanjol - Sporting Hihon (20.30)
Las Palmas - Eibar (22)
Malaga - Sosijedad (22)

U petak:

Selta - Hetafe 0:0

U nedelju:

Rajo Valjekano - Betis (12)
Atletik Bilbao - Valensija (16)
Levante - Viljareal (18.15)
Atletiko Madrid - Real Madrid (20.30)

TABELA: Viljareal 16, Selta (+1) 15, Barselona (+1) 15, Real Madrid 14, Atletiko Madrid 12, Deportivo La Korunja 11, Eibar 9, Valensija 9, Espanjol 9, Sevilja (+1) 8, Betis 8, Hetafe (+1) 7, Rajo Valjekano 7, Real Sosijedad 6, Las Palmas 5, Sporing Hihon 5, Atletik Bilbao 4, Malaga 3, Levante 3, Granada 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC