• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern sravnio Dortmund njihovim igračima!

Autor mondo.rs

Dortmund samo u prvom poluvremenu bio dostojan rival Bajernu, a onda su na scenu stupili Gece i Levandovski.

Nada kod navijača Dortmunda postojala je ravno 45 minuta i 20 sekundi, kada je njihov nekadašnji miljenik bukvalno zakucao loptu sa pola metra u njihovu mrežu za nok-daun ekipe Tomasa Tuhela.

Upravo njihovim bivšim igračima (Geceom i Levandovskim), sa mnogo boljim golmanom i Tomasom Milerom - Bajern je prosto uništio Dortmund koji je otpočetka sezone bio nepobediv.

5:1!

Po dva gola upisali su Tomas Miler i Robert Levandovski, a jednom je pogodio i Mario Gece, koji je imao i jednu asistenciju, a Obamejang je nastavio njegov nestvarni niz i u 8. put zaredom bio strelac na meču Bundes lige.

Krenulo je burno, pa su navijači Dortmunda već u 4. minutu mogli da budu nezadovoljni sudijskom odlukom, pošto je David Alaba kao poslednji igrač odbrane gurnuo Obamejanga koji je bio u naletu, ali se Austrijanac izvukao samo sa žutim kartonom.

Fantastično je funkcionisala Dortmundova odbrana do 25. minuta, a onda je jednu dubinsku loptu Boatenga sjajno iskoristio Tomas Miler. Prikrao se naravno Miler iz drugog plana, golman Burki se dvoumio da li da izađe ili ne – i odabrao najgore moguće rešenje – ono između.

Nije na vreme izašao pred Milera, promašio loptu, a Miler se "milerovski" snašao u toj situaciji i doveo atmosferu na tribinama do usijanja.

Isti fudbaler je stavio loptu "na kreč" i pogodio u 35. minutu za 2:0, nakon, stiče se utisak, sramotnog simuliranja Tijaga Alkantare. Prevario je Mhitarjana, a Jermen ostavio loptu u vazduhu, što je Alkantara iskoristio i pao kao pokošen ispred sudije.



Ali, stigao je i Dortmund do gola...

Gonzalo Kastro je sa desne strane poslao izuzetnu loptu po zemlji koja je dugo putovala i stigla onome kome je i bila namenjena - Obamejangu, naravno!

Sjajni Gabonac je lako realizovao priliku koju mu je napravio Kastro i smanjio rezultat na 2:1.

A onda je krenula serija Bavaraca...

Na 3:1 povećao je Levandovski već u 20 sekundi nastavka, kada je Burki ponovo pogrešio i dozvolio Poljskom napadaču da bukvalno zakuca loptu sa pola metra u gol Dortmunda, a možda je tim potezom, a i slavljem posle gola malo uprljao svoj četvorogodišnji mandat u Borusiji.

Isti igrač pogodio je i za 4:1, a asistirao mu je još jedan bivši "dortmundovac" - Gece.

Za kraj, pogodio je i Mario u 66. minutu, ali za razliku od Levandovskog, nije tako burno proslavio pogodak.

Zanimljivo je da je Levandovski postigao 9 golova na derbijima Bajerna i Dortmunda, 5 u dresu "žutih" i 4 u dresu "crvenih", a ove sezone već ima 16 golova na svom kontu - koliko su zajedno dali Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC