• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smenjen Rodžers, stiže Klop!

Autor mondo.rs

Izgleda da Liverpul uopšte ne traži novog menadžera, već da ga je imao uveliko u danima za nama i da se samo čekao meč sa Evertonom.

Mersisajd derbi sa Evertonom na "Gudison parku", završena rezutlatom 1:1, poslednja je koju je Brendan Rodžers vodio kao menadžer Liverpula!

To je bio peti uzastopni remi "redsa" rezultatom 1:1.

Kao mogući naslednici pominju se Karlo Anćeloti i Jirgen Klop, mada engleski mediji prednost daju bivšem treneru Borusije Dortmund, koji je navodno već imao potpisan trogodišnji ugovor sa Liverpulom, pa se navodno samo čekao meč sa Evertonom i "rokada" uoči pauze zbog kvalifikacija za EURO 2016.


Ipak, za sada je zvanično samo to da je Rodžers smenjen, sve ostalo je u domenu spekulacija.

Potvrda priče o Klopu na "Enfildu", možda i samo možda stiže iz Republike Srpske, gde je ranije danas portal "Pravda" sa naznakom "ekskluzivno" najavio da prvi Klopov pomoćnik, Željko Buvač, odlazi u Liverpul i da ima potpisan trogodišnji ugovor.

Buvač ne daje izjave za medije, pa tako ni u ovom tekstu nema njegovog citata, ali moguće da će se na kraju ispostaviti da je zaista sve već bilo dogovoreno i da se samo čekala smena Rodžersa.





Skor Rodžersa na čelu Liverpula za tri godine i četiri meseca: 165 utakmica, 83 pobede, 40 remija, 42 poraza, bez trofeja, jedan plasman u Ligu šampiona i eliminacija u prvoj rundi, jedan ozbiljan pohod na titulu i bolan finiš sezone, potom rastanak sa Luisom Suarezom i pad nazad među premijerligaške mediokritete.

Upravo zato, ovaj Twitter nalog našalio se sa Rodžersom opisujući sliku ispod rečima: Brendan Rodžers podiže jedini trofej koji je osvojio u klubu.



Pogledajte kako je Tijeri Anri, stručni komentator na jednoj engleskoj TV mreži, reagovao uživo u emisiji kada su u studiju čuli za poslednju vest sa "Enfilda".



A, ovo je navodno bila reakcija navijača Liverpula na vest o smeni Rodžersa.



Rodžers je ostavio Liverpul na 10. mestu na tabeli, sa skorom 3-3-2 i gol razlikom 8:10. Lider Mančester siti je u tom periodu sakupio 18 bodova, šest više od "redsa". Novi menadžer, verovatno Klop, debitovaće 17. oktobra na "Vajt hart lejnu" u utakmici sa Totenhemom, a potom dočekati Rubin Kazanj u meču Lige Evrope, posle čega ekipu očekuje meč sa Sautemptonom kod kuće u Premijer ligi i Bornmutom u Liga kupu, takođe na "Enfildu". I, onda, gostovanje Čelsiju na "Stamford bridžu", videćemo da li i gostovanje Žozeu Murinju.

Rodžers, Severni Irac, preuzeo je Liverpul u junu 2012. godine kao prilično uspešan i hvaljeni menadžer Svonsija, a pročulo se da je aplicirajući za posao posle razlaza Liverpula i Kenija Dalgliša, podneo plan rada ispisan na 145 strana i da je ubedio vlasnika i direktore da je on pravi izbor za klub.

U kojoj meri je  bio u pravu, procenite sami.

Ali, hajde da budemo fer u danu kada se svi uglavnom šale sa Rodžersom, i da kažemo da se ovo verovatno ne bi dogodilo da se onda Stiven Džerard nije okliznuo na utakmici sa Čelsijem... Pretpostavljamo da se sećate tog trenutka, koji je koštao Liverpula i Rodžersa titule prvaka Engleske.

A, ona se na "Enfildu" čeka od 1990. godine.

Šta vi mislite o ovom potezu?

Anketa

Da li je Liverpul ispravno postupio?

  • Da, bio je red!

    41.67% (10)

  • Trebalo je to odavno da urade.

    33.33% (8)

  • Rodžers je zaslužio šansu bar do kraja sezone

    12.5% (3)

  • Ne, nikako. On je sjajan menadžer!

    12.5% (3)

Da li je Liverpul ispravno postupio?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC