• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Jović pogodio remi sa "vezirima"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca iz Banjaluke bili su u nedjelju gosti Travnika u prijateljskom meču, a rezultat utakmice odigrane u Donjem Vakufu bio je takođe prijateljski 1:1.

 BORAC: Jović pogodio remi sa "vezirima" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Za razliku od debija trenera Banjalučana Petra Kurćubića protiv "vezira" (2:1) današnji prijateljski dvoboj sa Travnikom završen je neriješenim rezultatom 1:1 (1:1).

Uslovno rečeno domaćin, jer se susret igrao na stadionu niželigaša Radnika, poveo je već u osmom minutu golom Nemanje Anđušića, da bi Borac izjednačio u 35. minutu preko Tonija Jovića za, kako se na kraju ispostavilo, konačan rezultat.

U izjavi za naš portal nakon susreta, trener banjalučkog kluba Petar Kurćubić je istakao da rezultat u ovoj utakmici nije bio od primarnog značaja već namjera da se provjere igrači sa manjom minutažom pred iskušenja koja predstoje "Velikanu iz Platonove" na tri fronta - u Kupu Republike Srpske, Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.

"Oba tima su igrala u kombinovanim timovima, što zbog povreda, što zbog bolesti, a željeli smo i da vidimo sve raspoložive fudbalere na djelu. Sigurno je da bi golova bilo više da je teren bio bolji, ali je bilo jako teško kontrolisati loptu po neravnom, a i kišom natopljenom terenu. Bez obzira na teškoće, prikazali smo se u pozitivnom svjetlu, primili smo rano gol, ali smo se do poluvremena vratili, da bi u nastavku stvorili i nekoliko pristojnih prilika za pobjedu. Naravno, rezultat nam nije bio važan već činjenica da smo iskoristili pauzu kako bi ostali u takmičarskom ritmu", izjavio je Kurćubić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prema njegovim riječima, ono zbog čega je posebno obradovan je nastup Elvira Koljića i Zvezdana Đorđilovića poslije dužeg vremena zbog povreda.

"Igrali su poslije pet-šest mečeva pauze i to je jako bitno da imam što više igrača na raspolaganju jer nam predstoji ubitačan ritam srijeda-nedjelja. Najprije u srijedu gostujemo Drini u Kupu Republike Srpske, a potom za vikend igramo prvenstveni meč sa Slavijom u Istočnom Sarajevu. Nakon njega slijedi Kup Bosne i Hercegovine, a potom i derbi sa Širokim Brijegom u Banjaluci".

U Premijer ligi BiH poslije susreta sa "sokolovima" i sa hercegovačkim klubom, Borac će ponovo biti domaćin i to nezgodnom bijeljinskom Radniku.

"Iz predstojeća tri prvenstvena meča želim da osvojimo što više bodova iako smo svjesni da su protivnici više nego ozbiljni. Probaćemo da pobijedimo na svim susretima i igraćemo maksimalno, ali ne želim da prognoziram niti licitiram s koliko bih bodova bio zadovoljan. Idemo utakmicu po utakmicu pa koliko uspijemo da osvojimo. Bitno je da svedemo naše greške na minumum i probamo iz meča u meč da napredujemo, a vjerujem da će u tom slučaju i rezultati doći".

U osmini finala Kupa RS protivnik je Drina u Zvorniku i taj par je svakako najzvučniji u ovoj fazi takmičenja.

"Borac je uvijek favorit uvijek protiv timova iz Srpske iako to nismo baš uvijek pokazali. Narvno, cilj je plasman u narednu rundu".

Sličnog mišljenja, stručnjak iz Srbije je i kad je u pitanju osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će naredni četvrtak saznati ime protivnika.

"Sve zavisi od ishoda žrijeba, ali naravno, želimo da prođemo u četvrtfinale".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC