• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rad – Zvezda na Banjici posle 5 godina!

Autor mondo.rs

Gradski derbi vraća se na stadion "Kralj Petar I", na kom nije odigran od 14. novembra 2010. godine.

 Rad – Zvezda na Banjici posle 5 godina! Izvor: MN PRESS

Sa igračem manje od 58. minuta zbog isključenja Stevana Reljića, Crvena zvezda je 14. novembra 2010. godine uspela da dođe do gola i minimalne pobede nad Radom od 0:1.

Vladimir "Guma" Bogdanović izveo je prekid, nastala je gužva u šesnaestercu po blatnjavom terenu, a najbolje se snašao Miloš Trifunović koji je u 62. minutu "gurnuo" loptu glavom u mrežu za trijumf Aleksandra Kristića nad Markom Nikolićem.

Ispostaviće se da je to bila poslednja utakmica koju su Rad i Crvena zvezda odigrali na Banjici.

Zbog toga što tribina za gostujuće navijače, u tom trenutku montažna i nestabilna, nije bila bezbedna, naredne utakmice kada su "građevinari" bili domaćini odigrane su na stadionu "Miloš Obilić" na Vračaru, a kancelarije Superlige danas je obavestila lidera šampionata, crveno-bele, da će u subotu od 13 časova gostovati – na Banjici.

Rad u Superligi nije pobedio Crvenu zvezdu duže od 20 godina, ali jeste često uspevao da odigra nerešeno sa crveno-belima na Banjici. Prošle sezone međutim, 29. oktobra na Vračaru, "građevinari" su pobedili crveno-bele u Kupu rezultatom 1:0. U Superligi, Zvezda ima četiri uzastopne, ali i tesne pobede nad komšijama.

Rad je u međuvremenu završio radove na tribini na kojoj će biti smeštene Delije, tako da više ne postoje razlozi da plavi putuju u komšiluk i igraju na stadionu koji zapravo nije njihova baza, u mečevima "visokog rizika". Isto će, sasvim je izvesno biti i kada Rad bude domaćin Partizanu.

U ovaj duel, četa Milana Milanovića ućiće sa 13, a tim Miodraga Božovića sa 12 odigranih utakmica u Superligi, jer je meč Crvena zvezda – Vojvodina, koji je trebalo da bude odigran sutra (sreda), pomeren za narednu sredu zbog toga što će se veliki broj mladih reprezentativaca vratiti u ova dva kluba prekasno posle nastupa "orlića".

Rad, međutim, sutra gostuje OFK Beogradu na "Omladinskom stadionu", a u subotu dočekuje Crvenu zvezdu, koja će – ne računajući susret šesnaestine finala Kupa Srbije sa Bačkom, u Bačkoj Palanci – naredne četiri utakmice u Superligi igrati na stadionu "Rajko Mitić".

ZVEZDIN RASPORED

3. oktobar: Spartak – Crvena zvezda 2:3
17. oktobar: Rad - Crvena zvezda
21. oktobar: Crvena zvezda – Vojvodina
24. oktobar: Crvena zvezda – Borac Čačak
28. oktobar: Bačka - Crvena zvezda
1. novembar: Crvena zvezda – OFK Beograd
7. novembar: Crvena zvezda – Metalac
21. novembar: Radnički Niš – Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC