• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA ŠAMPIONA: Pirova pobjeda juniora Željezničara

Autor mondo.ba

Mladi fudbaleri sarajevskog Željzničara nisu uspjeli da nadoknade veliki zaostatak iz prvog meča protiv Salcburga (0:4). Uprkos trijumfu u revanšu na "Grbavici" 2:1, eliminisani su iz daljeg takmičenja Omladinske Lige šampiona.

 Omladinska Liga sampiona: Zeljeznicar - Salcburg 2:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar je u revanšu protiv Salcburga upisao pobjedu 2:1, koja nije bila dovoljna da se nadoknade čak četiri gola zaostatka iz prvog susreta u Austriji, pa su gosti prošli dalje ukupnim rezultatom 5:3.

ŽELJEZNIAČAR - SALCBURG 2:1 (2:0)
/Mujagić 7, Hajdarević 27 - Hedl 82/

ŽELJEZNIČAR: Ćutahija, Alihodžić, Osmanković, Ćubara, Duraković, Palić, Hiroš (od 83. Alešević), Šubo (od 71. Sarač), Hajdarević (od 67. Rizvanović), Ajkunić, Mujagić.

SALCBURG: Jović, Guganig, Skorpincev, Ingolič, Rajš, Karić, Lajmer, Grabovac (od 42. Kaufman), Hedl, Oberlin, Beriša.

Mladi fudbaleri Željezničara nisu mogli poželjeti bolji početak meča. Ajdin Mujagić već u sedmom minutu prošetao se do gola gostiju, a onda rutinski savladao bh. čuvara mreže na golu Salcburga Valentina Jovića.

Dvadeset minuta kasnije izgledalo je da bi Željezničar mogao stići 0:4 iz prvog duela. Sedamnaestogodišnji Haris Hajdarević nakon sjajnog solo prodora pogodio je za 2:0.

Veliku priliku Austrijanci su imali u 35. minutu. Mergim Beriša našao se "oči u oči" sa golmanom plavih, ali je Emir Ćutahija sjajno reagovao i spasio siguran gol. U 68. minutu skoro identična situacija, ali epilog je isti. Početkom drugog poluvremena pokušao je i Dimitri Oberlin, ali Ćutahija je imao svoj dan.

Ipak, izabranici Admira Adžema u nastavku nisu uspjeli da postignu još koji pogodak i tako zakomplikuju situaciju. Sve nade plavih u 82. minutu srušio je Marko Hedl, preciznim udarcem nakon dosuđenog indirekta.

Među 2.000 gledalaca na "Grbavici", između ostalih, bili su i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević i legenda bosanskohercegovačkog fudbala Ivica Osim. Bio je prvi put da jedan bosanskohercegovački klub učestvuje u Ligi šampiona za mlade.

Salcburg će u narednoj fazi takmičenja igrati protiv boljeg iz dvoboja Aktobe - Bešiktaš. Turski tim ima dva gola prednosti iz prvog meča, koji je riješio u svoju korist rezultatom 2:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC