• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Vedina glupost i prerano "hlađenje"

Autor mondo.ba

Fudbaler Herte Vedad Ibišević grubo s leđa startovao na protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton, treći u bundesligaškoj karijeri!

U duelu 9. kola Bundeslige između Šalkea i Herte reprezentativac BiH Vedad Ibišević napravio je veliku gluposti i sigurno će od strane njemačkog saveza biti drastično kažnjen.

Zbog izuzetno grubog prekršaja s leđa zaradio je crveni karton u 18. minutu, treći put u Bundesligi na 207 utakmica. Zanimljivo, svaki od tri puta bilo je to direktno isključenje.

Samo devet minuta kasnije Šalke je iskoristio prednost igrača više na terenu i poveo preko Benedikta Hevedesa.

Sa igračem manje Herta je u 74. minutu uspjela doći do izjednačenja, a mrežu tima iz Gelzenkirhena zatresao je Salomon Kalu. Ipak, sve nade gostiju u sudijskoj nadoknadi pokopao je Maks Mejer i obezbijedio tri boda svom timu.

Subotnji mečevi počeli su ranim pogotkom u gradu Folksvagena.

Volfzburg je u vođstvo doveo Maks Kruze na asistenciju Julijana Drakslera već u prvom minutu meča, a samo šest minuta kasnije vođstvo domaćih poduplao je Bast Dost. Bio mu je ovo čak 20. gol u 2015. godini, a samo su Robert Levandovski i Pjer Emerik Obamejang postigli više - po 21.

Hofenhajm je prepolovio zaostatak na isteku pola časa igre golom Džeremija Toljana, a onda u nastavku stigao i do izjednačenja. Strijelac za 2:2 bio je Džonatan Šmit. Ipak, ponovo je proradio Kruze i golovima u 62. i 83. minutu kompletirao het-trik i donio trijumf "vukovima".

Šampion Bajern nastavlja sa impresivnim partijama. Tim Pepa Gvardiole zabilježio je devetu uzastopnu pobjedu, ovaj put minimalnu.

Na isteku 23. minuta konačno je probijena odbrana domaćih, koju su u meč ušli sa jasnom željom da sačuvaju svoj gol. Tijago Alkantara poslao je precizan pas ka Tomasu Mileru, koji se našao sam ispred gola domaćih i rutinski poslao loptu iza leđa Feliksa Vidvalda.

HSV i Bajer Leverkuzen podijelili su bodove odigravši meč bez pogodaka, dok je Darmštat slavio u gostima protiv Augzburga.

U posljednjem susretu subotnjeg programa u Bundesligi, Borusija iz Menhengladbaha je deklasirala Ajntraht u Frankfurtu sa 1:5 (1:1) i proslavila četvrtu ovosezonsku pobjedu za koju su najzaslužniji bili dvostruki strijelci - Brazilac Rafael i Andre Han!

U domaćem timu, koji je uknjižio četvrti poraz, nastupio je srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski, ali je zamijenjen početkom drugog poluvremena.

BUNDESLIGA - 9. KOLO:

Šalke - Herta 2:1 (1:0)
/Hevedes 27, Mejer 90+2 - Kalu 74/

Volfzburg - Hofenhajm 4:2 (2:1)
/Kruze 1, 62, 83, Dost 7 - Toljan 30, Šmid 54/

HSV - Bajer Leverkuzen 0:0

Augzburg - Darmštat 0:2 (0:2)
/Vagner 7, Nimejer 29/

Verder - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
/Miler 23/

Ajntraht - Borusija Menhengladbah 1:5 (1:1)
/Majer 29 - Rafael 16, 57, Dahud 51, Han penal 83, 90/

Odigrano u petak:

Majnc - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Rojs 18, Mktarijan 82/

U nedjelju:

Keln - Hanover (15:30)
Štutgart - Ingolštat (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 27, Borusija Dortmund 20, Šalke 19, Volfzburg 15, Herta 14, Keln (-1) 14, Ingolštat (-1) 14, Bajer Leverkuzen 14, Darmštat 13, Borusija Menhengladbah 12, Majnc 12, HSV 11, Ajntraht 9, Verder 7, Hofenhajm 6, Augzburg 5, Hanover (-1) 5, Štutgart (-1) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC