• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunić: Ne kajem se zbog "Za dom spremni!"

Autor mondo.rs

Bivši hrvatski fudbaler Josip Šimunić izjavio je da ne žali zbog skandiranja ustaškog pokliča "Za dom spremni" posle utakmice baraža za Mundijal u Brazilu protiv Islanda.

Prošlo je dve godine od incidenta koji je obeležio karijeru hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića, a samim tim i skratio njegovu karijeru u reprezentaciji.

Izdržao je svoju kaznu, na kraju je nagrađen i mestom u stručnom štabu novog selektor Ante Čačića, ali se nije pokajao zbog fašističkog "pokliča" koji je razmenjivao sa navijačima na Maksimiru nakon plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Ne moram nikome ništa da dokazujem. Apsolutno mi ništa mi nije žao. Prošlo je dve godine, nije lepo kada me mnogi diskrimišu, ali takav je život. Taj incident obeležio je kraj moje karijere, ali to je prošlost. Ima puno stvari na svetu koje nisu u redu, ali imaću još prilika da dokažem da nisu bili pravedni", rekao je Šimunić za RTL.

On se dugo nije oglašavao u medijima, ali je za hrvatsku televiziju govorio uoči premijere filma "Moja voljena Hrvatska", u kojem tumači glavnu ulogu.

Šimunić je nakon toga kažnjen od strane FIFA zbog rasne diskriminacije i nacionalne mržnje sa 10 utakmica suspenzije, što je značilo da ne može da učestvuje na šampionatu sveta u Brazilu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC