• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman "svraka" će braniti protiv BiH?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Robert Eliot, golman engleskog Njukasla nada se da će dobiti priliku na golu Republike Irske u dvomeču baraža za EURO 2016 protiv Bosne i Hercegovine.

Irski mediji navode kako će Eliot vjerovatno biti "broj jedan" u dva spomenuta susreta, jer je trenutno jedini irski golman koji brani u svom klubu.

Naime, iskusni Šej Given i Deren Rendolf, trenutno griju klupu u Stouku, odnosno Vest Hemu, dok je Eliot odlično iskoristio priliku koja mu se ukazala u "svrakama".

Nakon povrede prvog golmana Holanđanina Tima Krula u prvi plan iskočio je Eliot koji je bio odličan u prvoj ovosezonskoj pobjedi Njukasla prošlog vikenda protiv Noriča rezultatom 6:2.

Ono što ide na ruku Eliotu je i činjenica da može braniti bez velikog pritiska u klubu, jer je i treći golman Karl Darlou van stroja zbog povrede stopala.

"Selektor Martin O'Nil mi je nekoliko puta rekao da moram da igram, što je potpuno razumljivo. Pokušavao sam da dođemo do svoje prilike i sada sam je dobio. Moram zadržati svoje mjesto u timu, nadam se na duže staze, a to će mi pomoći da ostane u reprezentaciji Irske. Naravno, moram naporno raditi u Njukaslu jer samo tako ću dobiti priliku da nastup za svoju zemlju”, rekao je Eliot.

Golman Njukasla smatra da je pred njegovom selekcijom strašno težak posao jer je reprezentacija BiH predvođena Edinom Džekom izuzetno neugodan rival.

“BiH je zaista težak protivnik kojeg smo dobili u žrijebu. Ono što je dobro za nas je da revanš igramo na domaćem terenu. Nadam se da ćemo to znati iskoristiti. Pred našim navijačima možemo pobijediti svakoga, što smo dokazali u proteklim kvalifikacijama. Nedavno smo pobijedili Njemačku što pokazuje da imamo vrhunsku reprezentaciju sa izuzetnim timskim duhom. Samo moramo vjerovati u sebe, dati naš maksimum i nadam se da ćemo tako doći do finalnog turnira u Francuskoj”, optimističan je Elliot.

Prva utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između BiH i Republike Irske igraće se 13. novembra na zeničkom “Bilinom polju”, a revanš tri dana kasnije na stadionu “Aviva” u Dablinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC