• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Lalatović će imati motiv, imao sam i ja

Autor mondo.rs

Pred dolazak bivšeg trenera Crvene zvezde u Ljutice Bogdana, Miodrag Božović govorio je o novom susretu sa trenerom Borca.

 Božović: Lalatović će imati motiv, imao sam i ja Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U najavi gostovanja Crvenoj zvezdi, trener Borca Nenada Lalatović otkrio je u razgovoru za MONDO da je upravo on preporučio Miodraga Božovića za svog naslednika.

Dan posle, na konferenciji za novinare, i trener lidera Superlige govorio je o kolegi, koji takođe sedi na klupi na kojoj je i sam svojevremeno sedeo.

"U Borcu radi Zvezdin čovek, koji će takođe hteti da pokaže da je nepravedno odavde otišao i sigurno će imati motiv, kao što sam i ja imao kad sam vodio Borac u utakmicama sa Zvezdom. Mislim da je pokazao ovim rezultatima da je vrlo, vrlo talentovan trener. Nadam se, naravno, da ću ja izaći kao pobednik iz tog duela", rekao je Božović u petak.

Trener Zvezde ceni i Lalatovića i igru Borca. Želi im da ostanu do kraja prvenstva na drugoj poziciji.

"Igrao je u svim utakmicama otvoreno i napadački. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspeti da pobedimo, da će utakmica biti otvorena, dobra za gledanje, jer faktički to je u ovom trenutku derbi šampionata". 

Na konstataciju da njegov tim rutinski pobeđuje, Božović je odgovorio da se ne slaže s tom ocenom.

"Ne mislim da pobeđujemo rutinski, videli ste da je i protiv Vojvodine, bez obzira na sve, prvu šansu imao Ožegović kad je izašao sam pred Kahrimana. I kod rezultata 1:0 opet je izašao sam i promašio gol...".

"Grujića priče neće promeniti"

"Lično, koliko sam ga upoznao, mislim da sve što mu se dešava neće uticati na njega. Znate da je imao ponudu i pre početka prvenstva i da je sam rekao da ne želi da ide, već da ostane i da ostavi neki trag u klubu. Sad, uvek postoje nepristojne ponude. Ako bi došla ponuda koja ne može da se odbije, normalno da je ne bismo odbili, s obzirom na finansijsku situaciju u klubu, ali sve pod uslovom da on želi da ode, a on ne želi. Ima prostora za napredak, ima stvari koje može da ispravi i nisam iznenađen što se podigla tolika prašina oko njega", rekao je Božović o Marku Grujiću.

"Ima nedostataka u igri, ali problem je u tome što se trudimo da igramo mnogo ofanzivno, a kada igrate tako, onda se otvarate i ranjivi se. Kao što vidite, Ibanjez i Petković igraju visoko, pa se često dešava da naša dva centarhalfa ostaju na otvorenom prostoru, ali to je Zvezda i ona ne može da igra drugačije, narod to očekuje... Samo nam preostaje da se trudimo da dozvolimo protivniku što manje šansi".

Kakva je zdravstvena situacija u Ljutice Bogdana?

"Dobra je, osim Orlandića, koji je duže povređen, kao i Vereda, svi ostali su zdravi. Zapravo, povređen je već duže vreme i Rendulić, koji se oporavlja. Nije imao sreće, kao ni Orlandić", dodao je trener Zvezde.

Da li će praviti promene u timu?

"Znate kako, normalno je da se ne menja tim koji pobeđuje, ali uvek postoji mogućnost povrede ili prehlade".

Na jedno od pitanja o potencijalnim promenama u igri, Božović je odgovorio i kroz osmeh:

"Jedino što možemo da uradimo je da promenimo šemu, pa da igramo sa dva napadača ovde u Beogradu. To možemo da promenimo, pet-šest igrača i da na kraju promenimo trenera...".

Uz Božovića, na konferenciji je govorio i Luis Ibanjez. On je upitan da prokomentariše apele svog trenera upućene sudijama, kojima je skretao pažnju na to da njegove igrače konstantno "biju" na utakmicama.

"U pravu je šef... Mnogi utakmice protiv nas shvataju kao najvažnije. I ja bih tako igrao protiv Zvezde. Imamo kvalitetne igrače napred, Katai i Vijera i ostali, koje možda ne mogu drugačije da uhvate nego tako".

Utakmica Crvena zvezda - Borac zakazana je za subotu i počeće u 17.00 časova. To će biti derbi predstojećeg kola Superlige, jer će na najvećem stadionu u Srbiji prvoplasirani dočekati drugoplasiranog.


PAROVI 15. KOLA

U petak:

Čukarički – Spartak (18.00, Arena sport 1)

U subotu:

OFK Beograd – Metalac (15.00)
Radnički – Rad (15.00)
Crvena zvezda – Borac (17.00, Arena sport 3)
Javor – Jagodina (18.00)
Radnik – Novi Pazar (18.00)

U nedelju:

Voždovac – Vojvodina (15.00)
Mladost – Partizan (17.00, Arena sport 3)

TABELA: Crvena zvezda 38, Borac 27, Partizan 24, Javor 23, Čukarički 22, Radnički Niš 22, Vojvodina 20, Novi Pazar 19, Voždovac 17, Mladost 16, Metalac 15, Rad 13, OFK Beograd 12, Spartak 11, Radnik 11, Jagodina 10.

*napomena: Spartak je kažnjen oduzimanjem četiri boda, ali ona nije konačna, pošto su Subotičani iskoristili pravo žalbe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC