• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan može da čestita Zvezdi!

Mladost i Partizan podelili bodove u Lučanima u 15. kolu Superlige - 2:2 (1:0). Crno-beli ispustili pobedu i sada imaju 16 bodova manje od Zvezde...

 Partizan može da čestita Zvezdi! Izvor: MN PRESS

Posle gostovanja u Lučanima verovatno ni najveći optimisti među navijačima Partizana ne veruju da crno-beli na kraju superligaške trke u sezoni 2015/2016 mogu da završe kao prvi na tabeli.

"+16"!

To je prednost koju Crvena zvezda ima u odnosu na "parni valjak", a odigrano je tek 15. kola, odnosno nešto više od trećine šampionata. Razlika nedostižna i za mnogo izjednačenije šampionate od srpskog.

Partizan je ispustio pobedu u Lučanima - 2:2 (0:1)!

Posle preokreta koji su doneli Stefan Babović i Petar Grbić, Nebojša Gavrić se u 89. minutu pridružio Milošu Lepoviću na listi strelaca za domaći sastav i tako svom timu doneo veliki bod, a Partizanu oduzeo dva nade u šampionskoj trci.

Nisu crno-beli igrali loše, ali veliki broj neiskorišćenih prilika ih je skupo košta u nedelju protiv Mladosti. Doduše, i domaćin je mogao da postigne koji pogodak više, a u samom finišu i jedni i drugi su propustili prilike da pobede.

Gavrić je šutirao preko gola iz kontre, dok je na drugoj strani Ivan Šaponjić ispustio šansu da se proslavi tek što je ušao u igru umesto Grbića. Mladi napadač bio je "oči u oči" sa Nemanjom Krznarićem, ali nije uspeo... Prilikom Šaponjića stavljena je tačka na gostovanje još uvek aktuelnog prvaka u Lučanima.

Povratak na teren Oumaru Abubakara (ušao u 60. minutu umesto Božinova), kao ni raspoloženi Stefan Babović nisu bili dovoljni za slavlje partizanovaca. Nedostajao je mnogo Andrija Živkovića, koga zbog povrede zadnje lože neće biti na terenu oko tri sedmice.

Posle ne preterano zanimljivog početka meča, Lepović je iznenadio odbranu Partizana i u desetom minutu iz drugog pokušaja savladao Živka Živkovića. Golman crno-belih je odbranio prvi udarac, ali je lopta pala van domašaja odbrambenih fudbalera, što je Lepović iskoristio, dotrčao i spremio je u mrežu.

Saša Lukuć, Valeri Božinov, Nemanja Petrović i Aleksandar Subić mogli su da izjednače do odlaska na odmor, međutim Krznarić je bio siguran među stativama gola Mladosti. Doduše, posle odličnog šuta Petrovića prečka je bila njegov saveznik.

Tek što je počelo drugo poluvreme Stefan Babović, prelepim lobom uspeva da poravna rezultat. Prethodno je Subić ubacio, Božinov pogodio stativu, a zatim usposlio Babovića, koji zbog velemajstorskog poteza dobija aplauz na otvorenoj sceni.

Bilo je prilika, ne i golova sve do 80. minuta.

Ponovo je Babović "izbacio" Grbića na desnoj strani, Crnogorac se oslobodio svojih čuvara i praktično iz "mrtvog" ugla poslao loptu iza leđa Krznarića.

Navijači Partizana već su počeli da proslavljaju pobedu, ali je onda usledio šok. Posle možda i punog minuta natezanja oko mesta prekršaja, Nebojša Gavrić je izveo prekid, dosta iskosa sa leve strane i ne tako snažnim udarcem po zemlji pogodio ugao u kojem je bio Živković, uhvaćen na "krivoj" nozi.

"Pad koncentracije... Trebalo je danas da pobedimo, imali smo mnogo prilika. Uspeli smo ono što je najteže, da preokrenemo rezultat, a onda smo primili taj čudan gol", rekao je posle meča trener Partizana Ljubinko Drulović.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Nenad Milovanović, strateg Mladosti.

"Utakmica puna ritma. Imala je puiblika šta da vidi. Mislim da smo dobro igrali, ali da smo morali bolje da reagujemo kod prvog gola. Izjednačenje je realno. Jurili smo kontre i mislim da je ova zadnja Gavrića morala bolje da se završi. Šta je tu je...", ocenio je Milovanović.


Partizan ponovo nije uspeo da veže dve pobede, a to mu je zadnji put uspelo još u avgustu. Poražavajuće za odbranu "valjka" deluje činjenica da su više golova u prvenstvu primili samo Vojvodina (26), Rad (25), Radnik (23) i Spartak (22)...

Borac ostaje treći sa 27 bodova, Partizan ih sada ima 25...

MLADOST: Krznarić - Pešić, Golemić, Živanović, Lazevski - Stanojević (od 82. Vajan), Gavrić, Lepović - Kitanovski (od 73. Đoković), Milosavljević, Jovanović (od 86. Bajić).

PARTIZAN: Živko Živković - Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić - Petrović, Lukić (od 71' Ninković) - Grbić (od 89' Šaponjić), Babović, Stevanović - Božinov (od 60' Abubakar).

TOK UTAKMICE

Kraj!

90+4' - Šaponjić je imao "mrtvu" priliku... Ostaje 2:2.

90+3' - Gavrić je mogao da bude junak. Veliki!. Šutno je dobro, ali preko gola.

89' - GOOOL! Mladost stiže do izjednačenja. Nebojša Gavrić je strelac. Fudbaler Mladosti je iz ne tako povoljne pozicije iz "slobodnjaka" šutnuo po zemlji, gađao je ugao u kojem je bio Živko Živković i uspeo je da pogodi.

2:2
Izvor: YouTube



86' - Izigrana je odrana Partizana, ali se Aleksandar Živanovi, štoper Mladosti obrukao. Imao je idealnu priliku, ali je šutirao preko gola.

80' - GOOOL! Petar Grbić... Sve je sam uradio Crnogorac i doneo prednost Partizanu, prvu na gostovanju u Lučanima. Doduše, akciju je započeo odlični Stefan Babović.

1:2
Izvor: YouTuve



75' - Kakva prilika za Mladost! Saša Jovanović šutirao je sa sedam-osam metara, snažno, a lopta je okrznula stativu i završila van terena. Dosta sreće za Partizan.

71' - Izlazi Saša Lukić i nije mu drago zbog toga. Na terenu je Nikola Ninković.

67' - Velika prilika za Stevanovića posle dodavanja Abubakara. Loš udarac i lak posao za Krznarića.

60' - Prilika za Partizan da preokrene, ali nema gola. Izlazi Božinov, na teren se posle kraće pauze zbog povrede vraća Oumaru Abubakar.

47' - GOOOL! Stefan Babović - majstorija! Babović je prebacio loptu na levu stranu, Subić na "drugoj stativi" pronašao Valerija Božinova, ali Bugarin pogađa stativu. Lopta se odbila do Babovića, koji prelepim lobom pogađa cilj.

1:1
Izvor: YouTube



- Počeo je drugi deo utakmice...

Gotovo je prvo poluvreme!

43' - Ukazuje se pomoć Živku Živkoviću. Dobio je udarac u glavu posle prilike za Mladost i duela sa Lepovićem. Ima rasekotinu golman Partizana, prekid će potrajati duže.

- Partizan je loše počeo, ali je posle primljenog gola krenuo silovito, stvorio nekoliko vrlo dobrih prilika, međutim nije uspeo da postigne gol.

39' - Posle petog kornera za goste Miloš Ostojić je imao prilikom da udarcem glavom izjednači. Prebacio je gol. Centrirao je Nemanja Petrović.

34' - Nova prilika za Partizan. Stevanović veoma lepo u prostor za Subića, ovim dodavanjem izbacio je dvojicu igrača Mladosti na desnoj defanzivnoj strani, ali Subić ne uspeva da postigne gol, jer su ispred Krznarića igrači u plavim dresovima već stvorili gužvu.

33' - Nemanja Krznarić je ponovo uspešniji od fudbalera Partizana, ovaj put od Petra Grbića, Dobio je Crnogorac loptu u kaznenom prostoru, bio je pored dvojice igrača Mladosti, tako da nije imao puno opcija, šutirao je, a Krznarić uz malo problema sprečio da lopta uđe u gol.

32' - Posle dva uzastopna kornera za Partizan, Subić je šutirao sa skoro 30 metara. Nije bio mnogo neprecizan...

27' - U toku je u Lučanima. Na tribinama oko 1.500 navijača.

- Partizan je u Lučanima primio 20. gol ove sezone u Superligi, više imaju samo Vojvodina (26), Rad (25), Radnik (23) i Spartak (22).

- Nije bilo zanimljivo prvih desetak minuta, a onda se borba rasplamsala i ređaju se prilike, na obe strane. Mladost vodi 1:0! DOBRA UTAKMICA.

18' - Nemanja Krznarić brani udarac Alena Stevanovića.

17' - Nova velika prilika za Mladost. Miloš Lepović posle gužve ispred Živka Živkovića ne uspeva da postigne drugi gola za domaći tim, ali i svoj protiv Partizana.

15' - Krznarić je savladan, ali se isprečila prečka. Sjajan udarac Petrović iz daljine, ali je pogodio samo donji deo prečke.

Prečka
Izvor: YouTube



14' - Neverovatno šta nije iskoristio Saša Lukić, sa samo nekoliko metara nije uspeo da ubaci loptu u prazan gol. Pre toga je Božinov bio u odličnoj situaciji ispred gola Mladosti.

10' - GOOOL! Miloš Lepović! Mladost je bolju igru na početku utakmice krunisala golom. Tome Kitanovski je pored Fabrisija ubacio loptu u "srce" kaznenog prostora Partizana, Lepović je šutirao, Živković odbranio, ali "otpadak" posle šuta igrača Mladosti niko nije uspeo da "počisti", tako da je Lepović pritrčao i ubacio loptu u prazan gol.

1:0
Izvor: YouTube



9' - Gavrić je uputio solidan i neprecizan udarac ka Živkoviću.

8' - Utakmica na početku nije preterano zanimljiva. Teren je vrlo težak za igru, jer je kiša u Lučanima padala prethodnih dana. Partizan ne deluje povezano, Mladost je za sada deluje čvrsto u odbrani i traži priliku iz kontre.

- Meč je počeo. Prvi korner za Partizan u prvom minutu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC