• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorija Kataija probudila Zvezdu u Bačkoj

Autor mondo.rs

Najbolji fudbaler crveno-belih ove sezone najzaslužniji za pobedu u Bačkoj Palanci i plasman u osminu finala Kupa Srbije.














Godinama unazad fudbaleri Crvene zvezde muku muče sa Kupom Srbije.

Od kad su 2012. u Kruševcu (protiv Borca iz Čačka) po 24. put u svojoj istoriji podigli pehar masovnijeg domaćeg takmičenja, crveno-beli su ispadali u ranim fazama - dva puta u četvrtfinalu i jednom u osmini finala.

Zato se navijačima verovatno podigla kosa na glavi kada je Bačka ove srede povela u Bačkoj Palanci, golom u 28. minutu.

Lider Prve lige Srbije ugostio je vodeći tim Superlige u šesnaestini finala Kupa i poveo, ali su gosti ipak uspeli da opravdaju ulogu favorita i plasiraju se u narednu fazu.

Najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde 3:1 bio je dvostruki strelac Aleksandar Katai.

Najbolji igrač u timu Miodraga Božovića ove sezone prvo je majstorskim udarcem "iz kolena" sa ivice kaznenog izjednačio u finišu prvog poluvremena, a potom je u 78. minutu vešto izbegao ofsajd zamku i iskoristio pravovremeno dodavanje Marka Grujića za konačan rezultat. U međuvremenu je Luis Ibanjez još jednom demonstrirao da odlično izvodi "slobodnjake". Lukavo je šutirao sa 17-18 metara u 61. minutu.

I pored šoka sredinom prvog poluvremena, navijači Zvezde zadovoljno su napustili stadion, međutim, samo što se tiče ishoda utakmice.

Moraće Miodrag Božović da poradi na igri odbrambenih igrača svog tima u narednom periodu...

Trener gostiju napravio je nekoliko promena u sastavu za ovu utakmicu, pa su van tima ostali Marko Petković, Slavoljub Srnić i Ugo Vijeira, dok su se u startnoj postavi našli Miloš Cvetković, Bruno Matos i Luka Jović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Katai, Plavšić (75. Vijeira), Matos (82. Ristić) - Jović (72. Jovanović).

BAČKA:Čučković - Nikolić, Stanković, Ilić, Tomčić - Mojsilović (56. Bajić), Balabanović, Trivunović - Čeković (72. Galić), Milovac (82. Nosković), Bjeloš.

TOK UTAKMICE I VIDEO:


Crveno-beli su bili imali inicijativu u prvom delu utakmice, međutim, nisu stvorili mnogo prilika. Najbliži pogotku bili su u 14. minutu, kada je Luka Jović pogodio stativu posle centaršuta Luisa Ibanjeza iz kornera.

Sve do 28. minuta delovalo je da gosti kontrolišu igru, ali je onda usledila brza akcija Bačke, Donald je izgubio duel sa Milovcem, koji je potom poslao loptu u kazneni prostor Zvezde, a tamo Damir Čeković bio brži od Aleksandra Lukovića - 1:0 i šok za većinu od oko 5.000 gledalaca!

gol
Izvor: YouTube


Ubrzo posle vodećeg gola, Bačka je mogla i da duplira prednost. Veseljko Trivunović je zapretio udarcem sa 18 metara, ali je lopta prošla malo pored stative Kahrimanovog gola.

U finišu prvog poluvremena gosti su uspeli da se konsoliduju i izjednače. Učinio je to Aleksandar Katai u 43. minutu, sjajnim udarcem "iz kolena" sa ivice kaznenog prostora.

gol
Izvor: YouTube


Po povratku sa odmora nije bilo promena u sastavima, niti u dešavanjima na terenu. Zvezda je nastavila da vrši pritisak, ali se Bačka dobro branila i vrebala šansu iz kontranapada.

Tako je bilo do 61. minuta, kada je Luis Ibanjez još jednom demonstrirao da je odličan izvođač slobodnih udaraca. Šutirao je sa 17-18 metara pored živog zida, u sam ugao - 2:1 za Crvenu zvezdu.

gol
Izvor: YouTube

U 76. minutu malo je nedostajalo da domaćin izjednači! Očajno je reagovala odbrana Crvene zvezde posle centaršuta sa desne strane, ali Zoran Milovac nije bio precizan iz veoma dobre pozicije za gol.

Umesto izjednačenja, usledilo je uvećano vođstvo gostiju! Kazna za promašaj Milovca stigla je dva minuta kasnije, kada je Aleksandar Katai na odličnu asistenciju Marka Grujića postigao svoj drugi, a treći gol za crveno-bele - 3:1.

Katai
Izvor: YouTube


Penal za Bačku u drugom od tri minuta nadoknade utakmice. Sudija je procenio da je Ibanjez napravio faul, a odgovornost je preuzeo kapiten domaćih - Veseljko Trivunović.

Iskusni vezista, međutim, nije doneo promenu rezultata, pošto je njegov šut u golmanov donji levi ugao odlično zaustavio Damir Kahriman!  Bila je to i poslednja akcija viđena ove srede na stadionu Bačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC