• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grof": Ne mogu da kažem da je Jović budućnost...

Autor mondo.rs

"Pričao sam s Terzićem, doneo je kilo kafe", rekao je trener Crvene zvezde posle 13. pobede u Superligi u nizu.

 "Grof": Ne mogu da kažem da je Jović budućnost... Izvor: MN PRESS

Uoči utakmice sa OFK Beogradom, koja je završena rezultatom 4:1, zbog čega je pohvale dobio i Srđa Knežević, trener crveno-belih Miodrag Božović požalio se na situaciju u klubu.

Rekao je da igrači mesecima ne primaju plate, slikovito opisao da nemaju ni za kafu, upitao se ko uopšte vodi klub i izrazio bojazan kako će sezona biti privedena kraju. Istog dana, generalni direktor u ostavci Zvezdan Terzić obratio se medijima i zatražio da svlačionica ostane ujedinjena i da se, ako ni zbog čega drugog, igra iz ljubavi.

Posle 13. uzastopne pobede u Superligi, Božović je otkrio da je oko nečega što je moglo da postane razdor unutar kluba razgovarao sa Terzićem i da je situacija razrešena.

"Doneo je kilo kafe", rekao je sa osmehom Božović, nakon što je odgledao kako njegov tim, iako bez Aleksandra Kataija i Srđana Plavšića, šestu uzastopnu utakmicu završava sa tri ili četiri postignuta gola.

On je naveo da je "odlična situacija" u klubu kada je u pitanju novac, iako je juče kazao da igrači mesecima ne primaju novac.

"Ne znam koliko je par a stiglo, ne vodim računa o tome, zanima me samo ekipa. To su tako velike cifre da me glava zaboli. Mislim da Zvezda treba da ima predsednika i upravu. Prošlo je tri meseca, sami recite da li treba neko da se zainteresuje", rekao je Božović.

Ukupno, Zvezda je ove sezone u domaćim takmičenjima dala 46 golova na 17 mečeva (16 u prvenstvu, 1 u Kupu), a u poslednjih deset izlazaka na teren crveno-beli su mrežu rivala tresli 31 put.

Slatke muke? U smislu sastavljanje ekipe, sada kada su Bruno Matos i Mihailo Ristić ravnopravni konkurenti za 11?

"Neću biti na slatkim mukama, muke tu nema. Vratiće se Katai i Pavićević, biće muka za ove što su igrali jer neće igrati sledeću", rekao je Božović.

Katai je, inače, danas čistio kartone, ali njegov izostanak (10 golova, 7 asistencija) nije mogao da se primeti, naročito ne od 30. minuta kada je Srđa Knežević sam sebe poslao u svlačionicu, a favoritu otvorio vrata ka ubedlivoj pobedi.

"OFK se do crvenog kartona branio izvanredno, ali nam je njihov igrač pomogao, na našu sreću. Posle toga je bilo pitanje vremena kada ćemo i koliko golova postići. Raduje me što nastavljamo pobednički niz, nadam se da ćemo tako nastaviti do kraja", rekao je Božović, mada je zapravo ovo 14. trijumf, ako se računa i pobeda u Kupu, nad Bačkom (1:3).

Nemoj kroz sredinu...

Božović je istakao da ga raduje što je Vukašin Jovanović postigao pogodak.

"Pokazao mi je da nisam u pravu jer sam govorio da 'nemojte kroz sredinu', a on je otišao kroz sredinu", naveo je Božović. Prema njegovim rečima, dobra osobina ekipe je to što mlađi igraći uzimaju dobre osobine starijih i iskusnijih.

Crveno-beli sada imaju 44 boda, 17 više od drugoplasiranog Borca, a 19 od Čukaričkog i Partizana, koji imaju utakmicu manje.  Odmah posle meča, na terenu, Božović je ishvalio Bruna Matosa i Slavoljuba Srnića, a ponovio je to i kada se popeo u Medija centar.

"Matos je u Novom Pazaru bio izvanredan, izašao je iz teške povrede i nameće se kako vreme prolazi..."

Na pitanje o tome da li su akteri današnje utakmice Luka Jović i Mihailo Ristić i dalje budućnost Crvene zvezde, uz naširoko hvaljenog Marka Grujića, Božović je bez ustezanja rekao:

"Za Jovića ne mogu da kažem da je budućnost Crvene zvezde, jer je verovatno prodat, Ristić jeste".

Time je "Grof" donekle otklonio nedoumice oko toga koji je od mladića iz Zvezdine škole i u kojoj meri u vlasništvu kluba, a od koga su prava na prihod od prodaje već ustupljena. Inače, mesecima unazad spekuliše se o tome i navodno je i Ristić delom "nečiji", ali to možda ova izjava trenera demantuje.

Kada je reč o poseti, Božović je rekao da je "bilo mnogo navijača", s obzirom na to kakvo je bilo vreme.

"Uvek može više, ali možda smo i dosadili", rekao je Božović uz osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC