• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se oprašta od titule "sa stilom"!

Autor mondo.rs

Kad se gubi - neka se gubi! Metalac - Partizan 1:0. Crno-beli na "minus 19". Crveni za Ostojića.

 Partizan se oprašta od titule "sa stilom"! Izvor: MN PRESS

Generacije fudbalera Metalca i Partizana sastajale su se prethodnih sezona u Superligi i u sedam mečeva do danas Milanovčani su uspeli da postignu dva, prime 19 golova i osvoje jedan bod.

Pojavila se generacija fudbalera Partizana spremna da rivalu priredi veče za pamćenje i rezultat za istoriju!

U 16. kolu Superlige šampion je nastavio da se "u stilu" oprašta od titule: Metalac - Partizan 1:0 (1:0), uz gol Nemanje Mladenovića sa spornog penala u 17, posle čega je usledilo isključenje Miloša Ostojića u 30. minutu i dve velike šanse za crno-bele u nastavku koje nisu iskoristili Ivan Šaponjić i Alen Stevanović.

Meč je na kratko bio prekinut kada je pomoćni sudija Nenad Kurčubić bio pogođen u 38. minutu predmetom s tribina, gde su bili smešteni bučni Grobari, savio se, uhvatio za uvo i zatražio pomoć, ali je meč nastavljen i završen prvom pobedom ekipe Nenada Vanića kod kuće još od baraža za opstanak u Superligi i duela sa Napretkom iz Kruševca, odigranim 13. maja.

Dakle, posle pet meseci bez radosti u Milanovcu - pobeda nad (bivšim?) šampionom!

U isto vreme, četa Ljubinka Drulovića, koja nijednog trenutka (nevezano za penal koji je mogao i nije morao da bude sviran i potom rano isključenje Ostojića) nije delovala kao tim kadar da dobije ovaj susret, doživela je peti poraz u 16 kola Superlige.

Rezultati crno-belih do i posle poraza u "večitom derbiju" od Crvene zvezde jasno upućuju na to koja je utakmica uveliko prelomila trku dva najveća rivala, trku u kojoj crno-beli takmičar zaostaje punih 19 bodova za crveno-belim. Do septembarskih 3:1 u Ljutice Bogdana, Partizan je imao skor 5-0-2 i osvojenih 15 bodova u sedam kola, a od tada 2-4-3 i deset bodova u deset kola.

Bod po kolu!?

To nije sprečilo Božinova i Bandalovskog da "opale" selfi tokom utakmice i okače na Instagram.

Crno-beli igrali su sa igračem manje od 30. minuta, kada je sudija Dejan Filipović pokazao štoperu Milošu Ostojiću drugi žuti karton, zbog povlačenja Dejana Đenića sa dve ruke, na sredini terena, potpuno nepotrebno...

Isti igrač skrivio je penal u 16. minutu, startom na istog igrača, Denića, u trenutku kada je špic Metalca bio okrenut leđima golu Partizana i bez šanse da uputi udarac. Iako je Filipović u tom trenutku, možda, i prestrogo reagovao, Ostojić je prvo nepotrebno "ušao" u rivala, a kao vlasnik javne opomene bukvalno naterao arbitra da mu pokaže put u svlačionicu:

Strelac gola za Milanovčane sa bele tačke bio je Nemanja Mladenović u 17. minutu.

Sve ove detalje pogledajte u "live" sekciji izveštaja.

Anketa

Da li je bio penal za Metalac?

  • Da, očigledan!

    50% (10)

  • Uf, teško je proceniti, bilo je 50-50

    20% (4)

  • Ne, nikako...

    30% (6)

Da li je bio penal za Metalac?

Rezultati


U 38. minutu Dimitrijević je morao da prekine utakmicu na kratko, jer se pomoćni sudija Nenad Kurčubić povio do zemlje, nakon što je pogođen nečim sa tribine na kojoj su smešteni navijači Partizana. U prenosu utakmice nije moglo da se vidi čime je Kurčubić pogođen, ali se videlo da mu je dres mokar, tj. ispolivan.

Dimitrijević je posle kraće pauze dao znak da se igra nastavi i saopštio delegatu da će, u slučaju još jednog sličnog incidenta, prekinuti meč.


Partizan ove sezone ima samo dve pobede na strani, na osam gostovanja u Superligi.

Na golu gostiju drugi put uzastopno, a prvi put u karijeri u Superligi, stajao je mladi Filip Kljajić, koji je iskoristio pad forme Živka Živkovića i, očigledno, zauzeo mesto među stativama. Drulović je izveo odbranu bez Fabrisija, sa Milošem Ostojićem i to se pokazalo kao loš potez, dok su u često rotiranom veznom redu ovog popodneva prednost dobili Marko Jevtović, Nemanja Petrović i Stefan Babović.

Drugi u nizu morao je napolje zajedno sa Ostojićem, da bi na teren ušao Lazar Ćirković i popunio rupu u Partizanovoj odbrani.

Šansu u špicu, posle dva gola na stadionu Sinđelića u sredu, dobio je mladi Ivan Šaponjić i, kratko i jasno, nije je iskoristio, baš kao što nije iskoristio i šansu utakmice za 1:1 u finišu, kada je istrčao sam pred golmana Metalca Belića i dao sebi prejak for, pa nije ni šutnuo...

U odsustvu povređenog Andrije Živkovića, krila su bila poverena Alenu Stevanović i Abubakaru Oumaruu, od kojih je svako imao po jedan, pravi potez na meču - Oumaru pas za Šaponjića kod pomenute šanse, a Stevanović prodor i udarac koji je završio na stativi, dva minuta posle Šaponjićevog kiksa u šansi večeri.

Posle remija Čukaričkog i Vojvodine, do narednog kola i gostovanja Partizana u Jagodini, situacija u vrhu tabele izgledaće ovako: Crvena zvezda 44, Borac 30, Čukarički 26, Partizan 25, Javor 25, Radnički 25, Vojvodina 22...

METALAC:
Belić – Nikodijević, Simov, Otašević, Rnić, - Panić – Dimitrijević, Brkić (od 72. Stojković), Mladenović, Merdović (od 72. Luković) – Đenić (od 92. Dopuđ).

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Balažic, Ostojić, Subić – Jevtović, Petrović (od 32. Ćirković), Babović – Stevanović, Oumaru (od 67. Grbić), Šaponjić (od 75. Božinov).

Sudio je Dejan Dimitrijević.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ! ISTORIJSKA POBEDA METALCA!

90 - Dok je jedna baklja gorela na travi, a Partizan loše izvodio korner, sevnula je kontra Metalca 4 na 2, spora i neinventivna, koju je Dimitrijević završio udarcem sa 16 metara, ali je Kljajić zabeležio još jednu odbranu danas!

83 - Kao o zid. U gužvi pred golom Metalca tukli su u razmaku od tri sekunde Balažic, Grbić i Božinov - svaki pokušaj je izblokiran!

81 - Sramotan potez Simova i samo žuti za njega. Defanzivac Metalca naivno je precenio let lopte, potpuno ispao iz igre na sredini terena i onda, da ne bi gledao kako Partizan kreće u čistu gol šansu, jednostavno je podigao ruku i smečovao loptu u aut!?

Sudija Dimitrijević ga je počastio žutim kartonom. A, Simov zadovoljan, makijavelistički potez pod parolom: "Cilj opravdava sredstvo".

79 - ŠANSA!

Umalo Đenić da reši utakmicu. Prekid su Milanovčani "nazamano" izveli na brzaka, Đenić se našao 1 na 1 sa Balažicom, lomio ga je dva puta lažnjakom na kapici i potom pokušao da plasira loptu u Kljajićev donji levi ugao, golmana Partizana jeste savladao, ali nije dao lopti dovoljan "efe" - par centimetara pored gola.

Uzdasi u Milanovcu.

77 - PARTIZAN TRAŽI PENAL!

Babović je izborio i izveo slobodan udarac sa oko 20 metara iskosa sa desne strane, šutirao je jako i poluvisoko tako da je lopta pogodila poslednjeg u "živom zidu", Rnića, crno-beli su tvrdili u ruku, sudija Dimitrijević samo odmahnuo istom!

Bunili su se dugo igrači i trener Partizana, ali nije bilo nazad.

75 - Drulović će probati sa Božinovim. Izlazi Šaponjić.

70 - Zakuvalo se! Jedan igrač Metalca ostao je da leži na travi, posle čega je Partizan nastavio akciju, ali kako je to trajalo, a domaći se bunili, rezervista Grbić se okrenuo i besno, iz sve snage, napucao loptu u pravcu klupe domaćih.

Tražila je klupa Metalca žuti karton, ali sve što se na kraju dogodilo je ulazak lekarske ekipe na teren. Koji minut kasnije, Grbić je pokazivao sudiji da je živi zid bliže nego što bi trebalo da bude, pre nego što je Dimitrijević i izbrojao svoje korake, pa je dobio žuti karton.

67 - Drulović izvlači Oumarua, verovatno čuvajući ga za "San Mames". Ulazi Grbić.

65 - STATIVA!

Puklo je - o okvir gola! Dva minuta nakon što se Šaponjić obrukao u šansi utakmice, Stevanović je iz mnogo teže pozicije, posle dobrog prijema, driblinga i duela sa rivalom, tukao jako, ali zamalo neprecizno. Pogodio je stativu pored već savladanog Belića.

Umalo izjednačenje.
Izvor: YouTube



Dve velike prilike za "Valjak" za 120 sekundi.

63 - ŠAPONJIĆ!?

Navijači Partizana uhvatili su se za glavu posle poteza mladog napadača. U jeku inicijative Metalca, Oumaru je fantastičnim pasom izbacio Šaponjića u gol šansu, štoperi domaćeg tima nisu bili spremni za beg centarfora crno-belih koji je i s loptom u nogama bio brži od njih, dao je sebi odličan for i stigao do 16 metara, a onda dao još jedan, prejak, nepotreban, tako da je Belić bez problema uzeo loptu u naručje koja je morala da završi u mreži.

Neverovatno šta nije iskoristio napadač Partizana.
Izvor: YouTube



Partizan, s igračem manje, teško da je mogao da poželi bolju šansu od ove. Otišla je u nepovrat...

61 - Posle dva-tri napada sa igračem više bez prave završnice, Metalac je konačno šutnuo na gol Kljajića, ali je Brkić to uradio neprecizno. Partizanu, u nameri da piđe "gore", konstantno preti opasnost iz kontre.

56 - Mogla je to da bude šansa za Partizan posle prekida, ali je kapiten Babović katastrofalno centrirao i poslao loptu pravo u gol-aut. Začuli su se i zvižduci, iako presma Grobara ne prestaje od početka utakmice.

52 - KLJAJIĆ!

Brza akcija Metalca, prosta, tačna... Lopta je otišla na levu stranu, u prostor, odakle je Đenić, koji je pobegao Balažicu, tukao uz "prvu" stativu, ali je Kljajić izašao, skratio ugao i refleksno reagovao!

51 - Centaršut Vulićevića, udarac glavom Oumarua, dva-tri metra pored gola. Ali, za promenu, tečna akcija Partizana, dobar centaršut i, bar, pokušaj udarca. Toga jedva da je bilo u prvom poluvremenu.

48 - Partizan je ušao žustro u drugo poluvreme. Zaradili su crno-beli korner, odlično ga je izveo Babović, ali niko u srcu šesnaesterca nije uspeo da zahvati loptu.

46 - Pomračina se spustila nad Šumadijom, reflektori su upaljeni, počinje drugo poluvreme.

POLUVREME: Crno-belima preko je potreban povratak u svlačionicu iz koje nisu izašli kao tim kadar da dobije meč. I to ne samo zbog dva kiksa Ostojića, iako ćemo opet pomenuti da je penal možda prestrogo dosuđen, jednostavno šampion danas nije uputio udarac u okvir gola u prvom poluvremenu, nije stvorio nijednu pravu šansu. Na drugoj strani, od pet pokušaja koji su išli u okvir gola, Kljajić je zaustavio četiri, onaj jedan sa penala nije mogao i... Metalac je nadigrao Partizan, Đenić je dva puta nadmudrio Ostojića, rezultat je posledica toga.

45+2 - Dobra akcija Metalca, pas Merdovića na desnu stranu za Đenića, a onda niti šut, niti centaršut napadača "plavih" koji je završio u gol-autu, umalo u autu...

38 - PREKID!

Pomoćni sudija Kurčubić pogođen je nečim s tribina, povio se, držao za levo uvo i zatražio pomoć, posle čega je glavni arbitar Dimitrijević upozorio delegata, a samim tim i navijače, da će prekinuti meč ako se nešto slično dogodi.

32 - Drulović je morao da reaguje, uveo je štopera Ćirkovića, a izveo vezistu Petrovića. Videćemo kako će crno-beli stajati u nastavku meča i kako se kretati.

30 - CRVENI!

Nakon što je skrivio penal i dobio žuti, Ostojić je na sredini terena "sekao" kontru Metalca tako što je sa obe ruke držao za struk Đenića i na kraju ga oborio. Sudija Dimitrijević dugo je oklevao, kao da je u prvi mah želeo da poštedi štopera Partizana isključenja, jer je penal koji je dosuđen u 16. minutu bio onaj iz kategorije - može i ne mora - ali nije imao kud, jer je Ostojićev potez žuti karton po svim pravilima igre.

Pokazao mu je drugi žuti!

Isključenje štopera Partizana.
Izvor: YouTube



Bez obzira što će mnogi reći da je penal prestrogo dosuđen, Ostojić je i u tom 16. minutu bespotrebno startovao na Đenića, koji je bio okrenut leđima golu, iskosa, pa sve i da je primio loptu nije mogao tek tako da ugrozi Kljajića. Ali... Start koji je potom usledio je iz kategorije neinteligentnih, jer je štoper Partizana znao da ima žuti karton i da se za to dobija svakako drugi žuti.

17 - GOOOOL!

Metalac vodi! Mladenović je majstorski izveo penal, mada rizično, pa se lopta od stative odbila u mrežu. Mladi Kljajić pogodio je stranu, ali je bilo nemoguće odbraniti ovaj udarac.

Vođstvo Milanovčana.
Izvor: YouTube



16 - PENAL!

Jedanaesterac za Metalac i žuti karton za Ostojića, posle starta na Đenića! Dimitrijević je pokazao na belu tačku na zapreprašćenje štopera Partizana. Cela akcija Metalca delovala je bezopasno, Nikodijević i Đenić razmenili su pasove na desnoj strani, usledio je centaršut po zemlji koji nisu smirili ni Đenić, ni Ostojić, ali je posle kontakta napadač Metalca završio na zemlji...

...začula se pištalja Dimitrijevića i domaćin je to iskoristio.

Vaša ocena?
Izvor: YouTube



11 - ŠANSA!

Mladi Kljajić, debitant u Superligi, sprečio je vođstvo domaćina. Iz kornera, Metalac je krenuo akcijom, ne centaršutom, bilo je to prosto, uigrano i tačno, ali udarac Nikodijevića po zemlji nije prevario Kljajića koji se bacio i izbio loptu u polje.

Samo minut kasnije, nakon što je Metalac osvojio loptu visokim presingom, ponovo je Kljajić morao da interveniše na udarac sa 16 metara ali je ovog puta zadržao loptu u naručju.

Partizan pod pritiskom.

10 - Duga, lepa lopta Petrovića sa centra za Stevanovića "propala" je zbog ofsajd pozicije krilnog napadača Partizana, posle čega je Metalac krenuo u brzu kontru i izborio korner, a onda...

5 - Dobar prodor Šaponjića kroz sredinu zaustavljen je faulom na nekih 27-28 metara od gola Belića, Babović je probao lob pasom preko živog zida za Šaponjića, ali ova uvežbavana akcija na treninzima nije "upalila" ovog puta.

1 - Počeo je meč. Metalac u potpuno plavoj opremi, Partizan u svojoj standardnoj, tamnijoj varijanti. A, na tribinama kapaciteta 4.500 mesta, teško da ima polovina popunjenih mesta.

15:56: Drulović za Arenu: "Ko igra u Partizanu mora da zna da se nosi s pritiskom, u meč ulazimo kao favoriti, ali to ne znači da će biti lako protiv Metalca, koji je dobra ekipa. Za nas je ovo veoma značajna utakmica jer želimo pobedom da počnemo drugu fazu i popravimo raspoloženje pred put u Bilbao. Fali nam nekoliko igrača, ali momci su dobro radili na treninzima, pokušao sam na fizičkom planu da ih oporavim i pripremim za ovu utakmicu, tempo je paklen, ali mi smo svi profesionalci i moramo da prevaziđemo sve poteškoće i budemo efikasniji od naših protivnika".

15:54 - Vanić za Arenu: "Žao nam je što nismo nikoga pobedili do sada kod kuće, da smo bili bolje koncentrisani u nekim utakmicama, ne bismo bili u situaciji da moramo da jurimo prva tri boda kod kuće baš protiv Partizana. Protiv ekipa kao što su Zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički... uvek je dobro ne izgubiti, potrudićemo se da do toga dođe, ali pita se i Partizan, jer je prvak i imaju kvalitet u svojim redovima, a mi ćemo pokušati da destabilizujemo njihovu igru i pobedimo. Biće teško, ali dok postoji nada, pokušavaćemo..."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC