• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Kao Pipo u najboljim danima!

Autor mondo.rs

Mladi defanzivac Crvene zvezde našao poređenje za svoj pogodak protiv OFK Beograda.

 Vukašin Jovanović o golu protiv OFK Beograda Izvor: MN PRESS

Presekao je napad OFK Beograda na polovini terena, vukao loptu do kaznenog prostora gostiju i odigrao dupli pas sa Mihailom Ristićem. Sve to uradio je desnom nogom, a onda levom postigao pogodak.

Hladnokrvno i tehnički bez greške, u maniru rođenog centarfora.

"Kao Pipo Inzagi u najboljim danima", našalio se Vukašin Jovanović u javnoj komunikaciji fudbalera Crvene zvezde na Viberu.

Međutim, ovaj mladić je štoper.

"Bio je to trenutak inspiracije. Učinilo mi se da mogu da krenem napred, video sam Rileta, razmenili smo dupli pas, izašao sam pred golmana i dao gol. Jako sam srećan", jednostavno, kao što je i izgledala cela akcija, objasnio je Jovanović u razgovoru za MONDO.

Otkrio je i zašto se uporedio baš sa slavnim italijanskim napadačem.

"Svi znamo koliko je Inzagi bio lukav u protivničkom kaznenom prostoru, a ovaj pogodak podsetio me je malo na neke njegove golove. Radi se o velikom napadaču".

Recept po kojem je Zvezda povela 2:0 u pobedi nad "romantičarima" (4:1) nije, ipak, bio nešto što je napisao trener Miodrag Božović.

"U poluvremenu nam je trener rekao da nikako ne idemo kroz sredinu njihove odbrane, ali ta akcija je, srećom, prošla", kao da je laknulo Jovanoviću dok je to izgovarao.


Bio je ovo njegov drugi gol u sezoni. Prethodno je pogodio u Lučanima, takođe za 2:0, u meču u kojem su crveno-beli slavili 3:0. Tada je bio strelac u 73. minutu, a protiv OFK Beograda u 60.

Dakle, deluje da 19-godišnji štoper ume da oseti kada se "lomi" meč.

"Jako mi je drago što sam postizao golove kada je bilo potrebno, iako se to ne očekuje od mene. Ja sam vojnik na terenu i drago mi je kada mogu da pomognem ekipi i na takav način", zadovoljan je Jovanović, uz dodatak:

"Sebe vidim kao štopera, iskreno, ta pozicija mi najviše prija i na njoj se najbolje osećam, ali za ekipu sam spreman da igram i kao zadnji vezni ili na bilo kojoj drugoj poziciji".

Crvena zvezda je protiv OFK Beograda produžila pobednički niz na 13 utakmica, a pošto je Partizan u međuvremenu poražen u Gornjem Milanovcu, razlika između "večitih" sada iznosi ogromnih 19 bodova.

Čak i kada dođe do podele uoči plej-ofa, crveno-belima će ostati velika zaliha.

"Svi nam već pripisuju titulu, ali mi ne razmišljamo tako i tek kada zvanično budemo šampioni, onda ćemo slaviti. I dalje smo zategnuti 100 odsto i sa nestrpljenjem čekamo svaku utakmicu, svako dokazivanje i nastavak ovog niza", oprezan je Vukašin Jovanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC