• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurić: Ostvarenje sna

Autor mondo.rs

Zvezdina "deca", Marko Gudurić i Marko Tejić, dvocifrenim brojem poena dali veliki doprinos pobedi nad Partizanom.

 Marko Gudurić o pobjedi Zvezde nad Partizanom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U Crvenoj zvezdi se godinama priča(lo) o značaju rada sa mlađim kategorijama i oslanjanju prvog tima na sopstveni juniorski pogon, ali su glavne uloge iz sezone u sezonu poveravane strancima i iskusnim igračima.

Luka Mitrović kao mlad je postao "starter", potom i kapiten, ali on je prvu seniorsku sezonu odigrao za Hemofarm i doveden je kao budući as.

Zvezdinoj "deci" nije lako da se probiju u prvi tim, pogotovo da zasluže minute, jer je prava umetnost uskladiti visoke ambicije kluba i pritisak javnosti sa forsiranjem neafirmisanih igrača. Nije čudo što se često ide linijom manjeg otpora, pa se momci stari dvadesetak ili manje godina ostavljaju na "kaljenju" u FMP-u.

Oni koji to ne žele, opredele se za odlazak pre potpisivanja prvog profesionalnog ugovora, kao što je nedavno uradio Vojislav Stojanović, sada član italijanskog Kapo d'Orlanda, ili pre njega Dušan Ristić (univerzitet Arizona).

Marko Gudurić svojim primerom pokazuje da za nekadašnje crveno-bele juniore može da bude prostora i u velikim utakmicama!

Bljesnuo je u prvom kolu Evrolige protiv Strazbura, osvetlao obraz u Madridu protiv Reala i od tada je standardan u rotaciji na spoljnim pozicijama.

Agresivan u odbrani, hrabar u napadu, bilo da ide na prodor ili šutira sa distance, Gudurić je i u "večitom" derbiju (92:77) imao zapaženu ulogu, postigavši 10 poena za 18 minuta.

"Prvi utisak su mi dva boda, koja su nam najbitnija posle loših utakmica u Evroligi, a drugi da mi se nastupom u derbiju ispunio san. Svaki sportista sanja da zaigra u derbiju i za mene lično je ovo bio veliki trenutak", iskreno je pričao MVP U-20 Eurobasketa u novinarske diktafone.

Mada ga mnogi ističu u prvi plan, Gudurić kaže da je protiv crno-belih ostvarena "timska pobeda" i okreće se novom, velikom izazovu.

"Zadovoljan sam utakmicom i igrom protiv Partizana, ali već u petak nas čeka duel sa Fenerom. Loši rezultati su uticali na nas, bilo je povreda i dolazaka novih igrača... Nadam se da ćemo se podići i naredne utakmice u Evroligi odigrati dobro", poručio je momak rođen u Priboju.

Izvor: MN PRESS


Užičanin Marko Tejić ima duži staž u prvom timu od vršnjaka i imenjaka, ali ove sezone su ga sputale povrede - prelom šake u finišu pomenutog U-20 Eurobasketa, pa distorzija skočnog zgloba pred kraj pripremnog perioda.

Vratio se na parket pre dve nedelje, na gostovanju Realu i u četvrtoj utakmici pokazao znakove ulaska u formu.

Partizanu je ubacio 11 poena, uz šut iz igre 5/8, tri skoka i tri asistencije. Uglavnom je poentirao iz saradnje sa plejmejkerima, posle pravovremenih utrčavanja u prazan prostor pod košem.

"Derbi nikada nije laka utakmica. Nama je svaka pobeda bitna zbog dizanja forme i naravno zbog vraćanja u pobednički ritam. Protiv Fenerbahčea očekujem punu Arenu i veliku podršku naših navijača, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo", izjavio je Tejić.

Partizan se u poslednjih petnaestak godina proslavio na svetskoj košarkaškoj sceni upravo radom sa mladima i njihovim forsiranjem. Iz Zvezde je u NBA otišao Boban Marjanović, kao uveliko formiran igrač, a ostaje tek da se vidi koliki su dometi Tejića, Gudurića, kasnije Boriše Simanića, Alekse Radanova...

Partije poput ove u "večitom" derbiju svakako su nagoveštaj velikih mogućnosti i motiv igračima za dalji rad, a klubu ohrabrenje da izdancima svoje škole pruži još konkretniju podršku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC