• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremni za još jedan dan Lige šampiona?

Autor mondo.rs

Uzbudljivo je bilo u utorak, a još uzbudljivije moglo bi da bude u sredu.

Liga šampiona, četvrto kolo - drugi dan!

Večeras nas očekuju utakmice u grupama E, F, G i H, koje bi mogle dosta toga da nagoveste, pa i reše, kada su u pitanju učesnici osmine finala.

Olimpijakos ima "zicer" da pobedom protiv Dinamo Zagreba na svom stadionu napravi ogroman korak ka narednoj fazi, pošto će se istovremeno u Minhenu igrati derbi između Bajerna i Arsenala.

Trener Zagrepčana Zoran Mamić rekao je da njegova ekipa u Atini mora da odigra bolje nego pre dve nedelje u Zagrebu protiv istog rivala, koji je tada slavio 1:0.

"Čeka nas nova utakmica Lige šampiona na odličnom stadionu i pred sjajnom publikom što je za sve nas velika nagrada... Mi smo u prvoj utakmici bili odlični, čak i bolji, ali ostali smo bez bodova. Naša igra na kraju nije bila dovoljna za dobar rezultat tako da sutra moramo biti još bolji. Verujem da moja ekipa to može i da će ih pun stadion dodatno motivisati da daju još više", rekao je Mamić u Atini.

Posle tri kola, Bajern iz Minhena i Olimpijakos imaju po šest bodova, dok Dinamo i Arsenal imaju po tri.

"Naravno da su Bajern i Arsenal kod većine bili favoriti grupe, ali mi smo znali za rezultate koje postiže Olimpijakos i niko se nije usudio da kaže da oni neće biti prvi ili drugi. Ipak, mi ćemo uraditi sve da im pomrsimo račune, pa neka onda u poslednja dva kola osvajaju bodove", rekao je Mamić.

Trener domaćeg tima Marko Silva ne veruje da će utakmica protiv zagrebačkog Dinama biti odlučujuća, odnosno da će odrediti krajnji plasman u Grupi F Lige šampiona.

"Ne verujem da će sutrašnja utakmica biti odlučujuća kada je reč o rasporedu u grupi. Važnije će biti poslednje kolo. Naravno, ako pobedimo poboljšaćemo svoje šanse za prolaz dalje, ali ne, to neće biti odlučujući meč", rekao je Silva na konferenciji za novinare.

Posebnu pažnju ovoj utakmici privlače navijači, koji su po pisanju grčkih medija uveliko počeli sa incidentima.

Istovremeno, u Francuskoj će igrati Lion - Zenit, a trener ruskog tima Andre Viljaš-Boaš rekao je da njegova ekipa želi da što pre obezbedi plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

"U dobroj smo poziciji, ali želimo da što pre obezbedimo prolaz dalje. Lion će napasti, nema šta da izgubi. Sa jednim bodom smo vrlu blizu nokaut faze", rekao je Viljaš-Boaš na konferenciji za novinare.

Zenit je, posle tri kola, prvi na tabeli Grupe H sa devet bodova, dok je Lion poslednji sa jednim bodom.

U drugoj utakmici ove grupe sastaju se Gent i Valensija.

Među timovima kojima je pobeda neophodna nalazi se Roma. To je potvrdio i trener "vučice" Rudi Garsija, koji je rekao da njegova ekipa mora da pobedi Bajer iz Leverkuzena u Rimu.

"Prvi duel sa Bajerom je pokazao da je ta ekipa opasna u napadu, ali i da ima neke slabosti u odbrani. Mi nemamo izbora - igraćemo na pobedu, kao i uvek. Moramo da pobedimo. U ovom trenutku niko još nije prošao dalje, niko nije ispao. Znamo da nam je potrebna pobeda i pokušaćemo da do nje dođemo sutra", rekao je Garsija na konferenciji za novinare.

Posle tri odigrana kola, Rimljani su poslednji u grupi sa dva osvojena boda, dok je Bajer drugi sa četiri. Barselona je lider Grupe E sa sedam bodova, a BATE Borisov je treći sa tri boda.

Novi izazov je i pred Makabijem Slaviše Jokanovića. On očekuje da će njegova ekipa u predstojećem meču Lige šampiona protiv Porta odigrati bolje nego pre dve nedelje protiv istog rivala.

Makabi je pre dve nedelje izgubio na gostovanju u Portu sa 0:2, a ekipa Slaviše Jokanovića sutra dočekuje portugalsku ekipu u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona.

"Očekujem da moja ekipa sutra bude konkurentnija nego u prvoj utakmici. Želja nam je da se pokažemo u dobrom svetlu pred našim navijačima i da mi se tako zahvalimo zbog podrške. Pokušaćemo da budemo koncentrisani tokom cele utakmice kako bismo uzeli ono što želimo iz ovog meča", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare.

Makabi je, posle tri kola, poslednji na tabeli bez ijednog osvojenog boda, dok je Porto prvi sa sedam bodova. U drugom meču Grupe G sastaju se Čelsi i Dinamo iz Kijeva.

Trener fudbalera Zenita iz Sankt Peterburga Andre Viljaš-Boaš rekao je da njegova ekipa želi da što pre obezbedi plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC