• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Ubili nas kafići i kladionice

Autor mondo.rs

Potpredsednik Partizana i prvi čovek JSD razgovarao sa novinarima o krizi među crno-belim fudbalerima. Vučelić krivi čak i medicinski blok "parnog valjka".

 Milorad Vučelić o krizi u Partizanu Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan proživljava teške trenutke. U situaciji kada ekipa zaostaje čak 19 bodova za liderom Superlige Crvenom zvezdom i kad se neuspesi na domaćoj sceni nižu, "parni valjak" morao je na težak put u Bilbao - na megdan jakom Atletiku, ali i boljem, što je dokazao pre dve nedelje u Beogradu kada je rutinski pobedio 2:0.

Nikada lošija rezultatska situacija odrazila se i na atmosferu. Ekipu iz "mrtve tačke" nije pokrenula ni promena trenera, tako da crno-beli i pod vođstvom Ljubinka Drulovića nastavljaju da beleće poraze i remije u Superligi.

Pred susret na San Mamesu niko nije optimista, čak ni rukovodstvo kluba, pre svih Milorad Vučelić.

"Nisam optimista, ne zato što sam impresioniran Bilbaom, već mi igramo slabo. Znam da će ovo što govorim da ih obeshrabri, ali se i nadam da je ovo trenutak da se preporodimo i pokažemo da znamo da igramo fudbal", rekao je novinarima u Španiji novi predsednik JSD Partizan.

"Kad kažem da je ispisana najlošija stranica u istoriji, onda očekujem reakciju, tu mislim i na sebe. Dobili su sve što su tražili u 'Zemunelu', ne mogu da se požale na bilo šta od uprave. Bilo je i previše povreda, to takođe govori o slabosti kluba, evidentno da je i medicinski sektor podbacio", dodao je Vučelić.

Potpredsednik Partizana nastavio je da krivicu prebacuje na sve osim na upravu. Za nju kaže da snosi "moralnu odgovornost".

"Uvek počinjem sa upravom. Snosimo moralnu odgovornost... Savest nam je mirna, ne možemo odmah da ispravimo jednu razvalinu, klub je bio zapušten. U sportskom delu je bilo mnogo teških podbačaja, a tu su igrači glavni. Znate, kad imate pozorište uprava nije kriva ako glumci odigraju loše."

Na konstataciju novinara da uprava bira glumce, Vučelić nastavlja:

"Tačno, uprava je birala glumce, dovela neke koje je mogla, igrali su relativno dobro, pa pali... Ne možemo mi da dovedemo Mesija... Nemamo ni 15 miliona, možda na neki novac tek možemo u budućnosti da računamo. Zimski prelazni rok će zavisiti od toga da li ćemo prezimiti u Evropi. Do BATE Borisova je sve išlo kako treba, a od tada Partizan deluje kao potpuno neka druga ekipa. Raspoloženje stvoreno posle BATE Borisova, koje je kreirano u kafićima i kladionicama, ušlo je i u svlačionicu. I tu je krenulo urušavanje kluba. Poraz od Belorusa je teško primljen i izvazvao je lančane posledice. Da je naš najbolji igrač, Andrija Živković, jedini koji pravi razliku, od tri šanse rešio jednu - verovatno bismo sada drugačije pričali. Metalac je vrh ledenog brega...", rekao je Vučelić.

Čelnik Partizana slikovito je opisao kako izgleda razgovor sa igračima.

"Toliko sam se trudio i razgovarao sa igračima... A da sam toliko vremena i truda potrošio oko dve dame koje pre toga nisam poznavao, jedna bi sigurno rekla - ajde da završavamo to, iako si mator", poentirao Vučelić.

Partizan u četvrtak od 21.05 gostuje Atletik Bilbau.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC