• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" Bilbaa u lice Partizanu!

Autor mondo.rs

Težak poraz crno-belih u 4. kolu Lige Evrope. Atletik pobedio 5:1 i ponizio "parni valjak" na San Memesu.

Igrači jesu krivi, ali nisu jedini.

Vreme je da se i uprava Partizana, svi do jednog, zapita da li joj je mesto u Humskoj. Crno-beli su, u trenucima kada u Superligi gotovo nemaju nikakve, šanse, suočeni sa još jednom evropskom blamažom.

"Petarda" je pukla u Bilbau. Čast nije sačuvana, ali šansa za proleće u Evropi i dalje postoji. Sve će se rešavati 26. novembra protiv AZ Alkmara u Holandiji i dve nedelje kasnije u Humskoj protiv Augzburga.

Momci u crno-belim dresovima imali su priliku da u četvrtak steknu uvid u to gde su u odnosu na jake evropske ekipe. Ne i najjače.

Prijem lopte, šut, postavka na terenu, utrčavanja u prostor, pas igra, skok, kombinovanje, disciplina... U svim ovim elementima, pojedinačino i ekipino, čast retkim izuzecima, Atletik Bilbao je u dva susreta bio bolji od Partizana. U drugom meču  - DALEKO BOLJI!

Posle 2:0 u Beogradu, Baski su pred svojom publikom na San Mamesu trijumfovali, tačnije porazili i ponizili Partizan 5:1 (3:1).

Nije srpski šampion bio očajan, koliko nemoćan protiv ozbiljne ekipe iz još ozbiljnije lige. Odbrana "parnog valjka" je, ipak, bila daleko ispod nivoa takmičenja kakvo je u Ligi Evrope. Doduše, defanziva crno-belima nije jača strana ni u Superligi. Naprotiv. Ove sezone je zadnja linija najgori deo tima iz Humske.

Dokazala je to više puta, a u Bilbau je samo potvrdila. Ostale linije su tek za nijansu bile bolje...

Svi golovi "pali" su kao posledica grešaka igrača odbrane, Gregora Balažica, Miroslava Vulićevića, Lazara Ćirkovića i Fabrisija. Nije se proslavio ni golman Filip Kljajić, kome je meč u Bilbau bio debitantski na međunarodnoj sceni u dresu Partizana.


Posle 15 minuta prilično dosadne igre, bez šuta na gol, usledila su neverovatna tri minuta. Injaki Vilijams je iskoiristio grešku Balažica posle duela sa Aric Aduricom i sa samo pet metara zakucao loptu u mrežu crno-belih.

Tek što su krenuli sa centra, Oumaru Abubakar je uspeo da postigne gol. Dobio je loptu sa polovine terena u prostor, zatim izbegao ofsajd zamku i rutinski postigao pogodak - 1:1.

Radost crno-belih bila je kratkog daha, jer je posle golova u 16. i 17 minutu, sledeći postignut već u 19. Benjat je pasom u prostor za Adurica izbacio Vulićevića, napadač Atletika odmah prosledio loptu ispred gola, gde je sam ostao Vilijams. Delovalo je lako i jednostavno - 2:1.

Balažic je povredio koleno i morao je van terena (verovatno duža pauza). Umesto njega je ušao Ćirković i on je skrivio prekršaj posle kojeg je Benjat, isto kao u Beogradu, pogodio. Pored "živog zida" i ukopanog Kljajića. Delovalo je lako i jednostavno!

Oumaru je ostao u svlačionici, dok je na teren u drugom poluvremenu istrčao Ivan Šaponjić. Očigledno da se i Kamerunac požalio na povredu, jer samo ona može da bude opravdanje za izmenu, s obzirom na to da je napadač crno-belih bio jedan od retkih koji je znao i mogao da pripreti protivniku.

Početak drugog dela nije nagoveštavao blamažu, ali kada su crno-beli stali sa napadima Aduric je u 71. skočio između nekoliko i protivničkih fudbalera i glavom motirao golmana Partizana. Delovalo je... Tačno deset minuta kasnijue defanzivci "parnog valjka" su se negde zaleteli, a Španci znalački iskoristili njihovo neiskustvo i neznanje. Aduric u sredinu, a Elustondo, kako drugačije, lako i jednostvano, tako je delovalo, šalje loptu u mrežu.

Meč je konačno bio završen! Bruka i očaj...

Partizan se posle tačno deset godina suočio sa novom evropskom "petardom". Poslednja je bila protiv Makabija Petah Tikve u Humskoj (2:5).

ATLETIK BILBAO: Ererin - Boveda, Ečeita, Laporte, Balenziaga – Benjat (od 65. Elustondo), San Hoze, Vilijams (od 63. De Markos), Raul Garsija (od 66. Orasa), Susaeta - Aduric

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević – Dornelas, Balažic, Subić – Jevtović, Babović- , Lukić, Stevanović (od 73. Ninković), Oumaru (od 46. Šaponjić) – Grbić.


GRUPA L, 4. KOLO:

Atletik - Partizan 5:1 (3:1)
/Vilijams 16, 19, Benjat 40, Aduric 71, Elustondo 81 - Abubakar 17/

Augzburg - AZ Alkmar 4:1 (2:1)
/Bobadilja 24, 33, 74, Von 66 - Jansen 45+1/ 

TABELA: Atletik 9, Augzburg 6, Partizan 6, AZ 3 boda.


UŽIVO:

Kraj!

83' - Sreća, mogao je i šesti da padne. Aduric glavom, Klajić brani.

81' - GOOOL! Igraju se Španci sa crno-belima... Elustondo je strelac.



73' i 74' - Dve izmene, poslednje u obe ekipe. Stevanović je izašao, a ušao Ninković, pre toga je odličnog Benjata zamenio Elustondo.

71' - GOOOL. Prekid i ponovo je lopta u mreži. Stigao je da se upiše i Aric Aduric. Sjajan skok između Grbića i Fabrijsa i Kljajić je po četvrti put savladan.



66' - Vreme je za drugu izmenu u Bilbau. Ereso umesto Raula Garsije.

64' - Dobro je, izlazi Vilijams, ulazi De Markos. Prva izmena u domaćem timu.

55' - Pripremili su Španci akciju veoma uvežbanu, ali niko nije uspeo da postigne gol. Odbrana Partizana kao da nije postojala.

54' - Zamalo Balenziaga da sa centra postigne autogol. Šteta, golman je loptu stigao na gol-liniji. Sada je dosuđen, zbog igranja rukom novi slobodan udarac u zoni šuta. Neće valjda i treći put Benjat?

50' - Lopta je više na polovini Atletika, što može da bude logično posle rezultata nakon prvog dela. Atletik je postigao i četvrti gol, ali je bio ofsajd.

46' - Šaponjić umesto Oumarua. Jedino objašnjenje je povreda Oumarua, NEMA DRUGO!

Kraj prvog dela.

45'+2 - Susaeta glavom, ali brani Kljajić... Gotovo je prvo poluvreme. Nije Partizan toliko loš, koliko je odbrana katastrofalna, ali i ona je deo tima, a treneri vole da kažu, najvažniji!

- Odbrana Partizana ne može gore. Španci su šutnuli četiri puta ka golu i postigli tri, svaka lopta koja je išla u okvir gola završila je u mreži.

41'- Nova prilika za domaćina, brani Kljajić šut Adurica. 

40' - GOOOL! Opet Benjat iz prekida, bilo je jasno da Partizan nema šanse kod ovog prekida, Kljajić se nije ni postavio kada je igrač Atletika krenuo ka lopti. 



39' - Ćirković dobija žuti karton zbog faula nad Aduricom. Opasno je, "slobodnjak" po sredini na nekih 17-18 metara.

31' - Subić za Babovića, ali kapiten kasni. Opasan je Partizan...

29' - Šteta. Lepa kontra crno-belih, pas Stevanovića za Abubakara, koji nije lepo primio loptu, da jeste bila bi to idealna šansa za "parni valjak".

25' - Lazar Ćirković je na terenu umesto Balažica.

24' - Velika prilika za Vilijamsa da za samo devet minuta postigne het-trik. Na sreću šutirao je preko gola... Ali, mnogo više brine ono što se dogodilo nekoliko sekundi pre prilike. Balažic je iskrenuo koleno i mora van terena. Iznose ga, a Slovenac se drži za glavu. Očigledno da je reč o ukrštenom ligamentu i da mu predstoji duga pauza.

- A ovako Atletik:



- Ovako je Partizan proslavio gol na Twitteru:



19' - GOOOL! Vilijams! Šta se dešava na Sam Mamesu? Tri akcije i tri gola, a pre toga ni šut u oba okvira. Odbrana Partizana ispala je kao mnogo puta ove sezone. Benjat je odigrao za Adurica, koji se lako oslobodio Vulićevića, a onda je usledio pas u sredinu za Vilijamsa i sigurna realitacija.



17' - GOOOL! Partizan je uzvratio praktično istog minuta. Oumaru Abubakar! Nije uspela ofsajd zamka, Kamerunac je izbio sam ispred Ererina i rutinski za savladao. Bravo crno-beli.



16' - GOOOL! Partizan je oštećen, ali to sada nije važno. Atletik vodi 1:0. Aduric je gurnuo Balažica, tako da je Vilijams bez problema stigao do lopte i lako savladao  Kljajića!



15' - Začuđujuće miran početak utakmice. I jedini i drugi su bez udarca na gol.

9' - Korner za Partizan, centaršut na "prvu stativu" i nema opasnosti za Špance.

8' - Partizan deluje organizovano u odbrani, koja je postavljena dosta visoko. Lepa kombinacija crveno-belih, na sreću, Injaki Vilijams je u ofsajdu.

5' - Početno ispitivanje snaga. Nema prilika. Lopta je, čini se, više u posedu igrača Partizana na početku.

21.05 - Meč je počeo. Samo hrabro crno-beli...

21.03 - Kapiteni su na centru, očekuje se početak.

21.00 - Sve je spremno za početak... Još pet minuta! San Mames je vrlo lepo ispunjen.

20.29 - Baskijci su navijačima Partizana poželili dobrodošlicu i na aerodromu.





20.15 - Sastavi još jednom...



20.13 - Nekoliko sati pre utakmice rukovodstva dva kluba su napravila fotografiju za uspomenu.



20.10 - 




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC