• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Grujić: "Paun" je naš fudbalski otac

Autor mondo.rs

Fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić, za koga su zainteresovani mnogi evropski klubovi, izjavio da je igrački sazreo pod vođstvom Veljka Paunovića. "Postojao je sistem, hemija, bili smo spremni da ginemo jedni za druge".

 Marko Grujić:Veljko Paunović je naš fudbalski otac Izvor: MN PRESS

Marko Grujić je fudbaler u žiži interesovanja domaće sportske javnosti, ali i šire. Nema dana a da se o ovom momku ne piše u štampi ili da se objavi informacija da su veliki evropski klubovi spremni da odreše kesu za njega.

U intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije, Grujić je pričao o tim interesovanjima, ali se podsetio i na veliki uspeh minulog leta kada je sa omladinskom reprezentacijom, pod vođstvom Veljka Paunovića, ostvario najveći uspeh u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala - osvajanja prvog mesta na Novom Zelandu.

Prošlo je od tih junskih dana četiri meseca, a Marko ne zaboravlja kako je, kako kaže, u reprezentaciji bio "mažen i pažen", dok u klubu nije igrao.

"Sećam se početaka, Karataša i selektivnog kampa, kasnije prvog meča u dresu sa nacionalnim grbom protiv Jermenije. Da, kroz sve ove godine Fudbalski savez i reprezentacija su imali ogroman uticaj na moje formiranje, ne samo igračko, već i kao osobe. Mnogo mi je značila podrška i onda kada u klubu nisam igrao, dobijao sam poziv za reprezentativna okupljanja. I tada su ljudi iz Saveza verovali u mene, davali mi podršku. Selektori i treneri. Posebno bih apostrofirao jednog čoveka, direktora Mitra Mrkelu. Ima trenutaka kada su vam potrebne prave reči, reči ohrabrenja, on je uvek tu da mi vrati veru, podigne samopouzdanje", ističe Marko Grujić.

Prošao je Grujić sa reprezentacijom dva velika takmičenja, najpre Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, a potom i Svetsko prvenstvo na dalekom Novom Zelandu. I nikada neće zaboraviti Veljka Paunovića, koga naziva svojim "fudbalskim ocem".

"Bilo je to moje sazrevanje i fudbalsko odrastanje. U Mađarskoj smo nesrećno ispali, ali već tada se videlo da ova generacija može mnogo. Uz čoveka koji je, posle svega, svima nama postao fudbalski otac. Hemija koju smo imali kod Veljka Paunovića, a koja govori i o sistemu rada u Fudbalskom savezu Srbije. Sistemu u kojem nema improvizacije, sistemu koji za igrače i trenere podrazumeva sve što je potrebno za uspeh. Mislim da smo bili među prvim selekcijama koje su došle na Novi Zeland, daleko pre početka, a sve zbog adekvatne aklimatizacije i dobre pripreme. I sve to je, naravno, imalo uticaja na kasniji rezultat".

Pa, kakav je to sistem imao Paunović?

"Igraču sve postaje brzo jasno, od stvari na terenu, zahteva selektora do ponašanja u skladu sa velikom odgovornosti i težinom koju podrazumeva dres sa državnim grbom. Jednostavno, nekim stvarima se posvećuje mnogo više pažnje nego u klubovima. Zbog tih detalja, jasnih pravila, mislim da smo u minulom periodu bili jaki kao tim. Spremni da ginemo jedni za druge", objasnio je Grujić.

Vezista Crvene zvezde sada je u Mladoj reprezentaciji Srbije (igrači do 21 godine), koja igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u prva tri kola kvalfikacija je zabeležila maksimalan učinak sa gol razlikom 12:0. Srbija će se u petak od 18.30 u Novom Sadu sastati sa Italijom u utakmici četvrtog kola Grupe dva kvalifikacija za EP.

"Pred nama je sada Italija, a zatim Slovenija, rivali za respekt, ali i rivali koji se sigurno ne raduju Srbiji. Posle Novog Zelanda svi znaju ko je Srbija. Imamo reputaciju koju moramo da potvrdimo samo na terenu, zato neću mnogo da pričam. Hoću, ipak, da pozovem narod da bude uz nas, očekujem pune tribine u Novom Sadu, ambijent koji bi nam pomogao da dođemo do tri važna boda", rekao je Grujić i poručio:

"Cilj nam je prvo mesto u grupi koje nam omogućava direktan prolaz na završni turnir, a onda... Na Srbiju svi moraju ozbiljno da računaju".

Što se tiče interesovanja inostranih klubova, Grujić kaže:

"Nigde ne žurim, polako. Znam da mi ništa neće pobeći ako vredno radim. Ni dobar inostrani klub, ni najbolji nacionalni tim koji je san svakog igrača u Srbiji".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC