• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Protiv Čeha po optimizam i samopouzdanje

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" želi da reprezentacija Srbije nastavi sa igrama iz prethodne dve utakmice.

 Ceska-Srbija Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Poslednju utkamicu u 2015. godini fudbalska reprezentacija Srbije igraće 13. novembra u Ostravi. Reč je o prijateljskoj utakmici sa Češkom, učesnikom predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Orlova" neće biti narednog leta na tom turniru, još jednog u nizu koji propušta naša selekcija, ali selektor Radovan Ćurčić smatra da je ekipa na "pravom putu".

"Iako je prijateljska utakmica pokusaćemo da napravimo dobar rezultat, jer je on uvek bitan za reprezentaciju Srbije, i nastavimo u smeru kao iz prethodne dve utakmice. Cilj je da u sledeću godinu uđemo sa mnogo više optimizma i samopouzdanja", poručio je Ćurčić na konferenciji za medije.

 Podsetimo, Srbija je u poslednje dve utakmice kvalifikacija za EURO 2016. savladala Albaniju u gostima (2:0, golovima u poslednjim minutima meča) i izgubila na svom terenu od kombinovanog sastava Portugala (1:2).

Selektor nije mnogo menjao tim u odnosu na te utakmice. Među reprezentativce ponovo su se vratili golman Damir Kahriman i levi bek Filip Mladenović.

"Posle povrede Ivan Obradovića odlučili smo se da šansu damo Mladenoviću, koji je svojim igrama to i zaslužio. Kahriman se vratio pošto je Rajković sa mladom reprezentacijom. Ta saradnja se nastavlja, a u ovom trenutku je bitniji rezultat mladih, pa su svi koji imaju pravo nastupa priključeni toj selekciji. Rajković i Sergej Milinković-Savić, bio bi i Andrija Živković da nije povrđen. Deo smo istog sistema i normalno je da sarađujemo", obrazložio je Ćurčić.

Prvi put među seniore pozvan je doskorašnji čuvar mreže mlade reprezentacije, Marko Dmitrović, a tu su i Marko Petković i Aleksandar Katai koji čekaju priliku da debituju.

"U Petkovića imam ogromno poverenje. Normalno je da posle povrede nije u konstantnoj formi, ali redovno igra za Crvenu zvezdu. Trenutno je alternativa nekim igračima, ali njega vidim kao našu budućnost... Veoma sam zadovoljan Kataijevim igrama i onim što sam video na treninzima prošli put. Na njemu je da se integriše u grupu... Dmitrović se dokazao kroz sve mlađe selekcije. Tu je da se prilagođava atmosferi. On je isto budućnost reprezentacije".

Ćurčić je dodao da bi na spisku bili i neki drugi igrači, da nisu povređeni. Među njima je naveo Darka Brašanca, Andriju Živkovića, Miralema Sulejmanija, Ivana Obradovića, Ljubomira Fejsu, Matiju Nastasića i Miloša Kosanovića.

"Kosanović je mlad igrač na kojeg računamo. Već je bio sa nama i ima perspektivu, ali sada sam se odlučio za igrače koji su igrali u septembru i oktobru", istakao je Ćurčić i kratko odgovorio na pitanje zašto i dalje na spisku nema Milana Biševca.

"Biševac je posle jedne povrede imao još jednu i zato nismo razmišljali o njemu".

Osvrnuo se selektor i na predstojeće predsedničke izbore u Fudbalskom savezu Srbije.

"Trenutno ne razmišljam previše o tome. Videćemo šta će doneti naredni period. Nisam previše uključen u to, trudim se da radim svoj posao najbolje što mogu", rekao je Ćurčić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC