• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Despotović posle Kazahstana: Oživeo sam!

Autor mondo.rs

Još finale Kupa, a onda povratak u Beograd. Ili novo putovanje?

  Posle neuspešnih epizoda u Lokerenu i Crvenoj zvezdi, Đorđe Despotović je rešio da se oproba u Kazahstanu.

Odlazak na istok ispostavio se kao odlična odluka 23-godišnjeg napadača.

Prvenstvo je završio na drugom mestu liste strelaca (14 golova), igraće u finalu Kupa, a da je bilo malo više sreće, mogao je i do titule sa Kairatom. Prvo mesto izmaklo je ekipi iz Almatija za samo jedan bod. I to golom Astane u 88. minutu!

"Došao sam u Kazahstan da pokušam da se vratim u formu i da fudbalski oživim. Svašta sam proživeo godinu i po dana pre toga u Lokerenu i Zvezdi... Mogu reći da sam ispunio lični cilj, stvarno sam zadovoljan, jedino što ostaje žal zbog ispuštene titule", sumirao je utiske Despotović u razgovoru za MONDO.

A, titula je ispuštena na čudan način. Kairat je četiri kola pred kraj plej-ofa imao pet bodova više od Astane, ali je onda iznenađujuće odigrao 0:0 sa Atirauom, a potom izgubio derbi na svom terenu (0:1).

Ponovo proslava gola "osluškivanjem" publike

Đorđe Despotović se našao na meti kritika kada je pogodak u dresu Crvene zvezde protiv OFK Beograda proslavio "osluškujući" publiku na zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić. Na isti način obeležio je i prvi od dva gola za Kairat u meču poslednjeg kola. "Prvi put je to bilo upućeno onima koji su me uporno kritikovali, a ovaj put u drugačijem smislu. Pozivao sam navijače Kairata da budu još glasniji", objasnio je napadač.

Posebno je interesantna odluka trenera Vladimira Vajsa da u meču sa Astanom ostavi na klupi do tada standardnog štopera Žarka Markovića i ubaci ga u igru tek pet minuta pred kraj, kao napadača. Pre toga Slovak je napravio samo jednu izmenu i to prinudno, zbog povrede već u 19. minutu.

Despotović, iako se nekoliko puta pre toga pokazao kao "džoker", nije dobio šansu u toj utakmici koja je, ispostavilo se, rešila šampiona.

"Ne znam šta se desilo sa tom utakmicom. Zaista neke stvari nisu najjasnije. Žarko je ušao da igra špica, valjda zbog visine...", prisetio se Despotović.

Kako bilo, Astana je pobedila i stekla bod prednosti, ali je u poslednjem kolu umalo ostala bez titule, pošto je tek u 88. minutu stigla do 1:0 protiv Aktobea i to kod kuće.

Izvor: MN PRESS


"Šta da se radi, dešavaju se takve stvari u fudbalu... Da su odigrali nerešeno, mi bismo bili prvi, ali imali smo pet bodova više i sami smo krivi što nismo uzeli titulu",
iskren je mladi napadač.

Priliku za revanš igrači Kairata imaće 21. novembra u finalu nacionalnog Kupa.

"Igra se jedna utakmica, doduše u Astani jer njihov stadion ima zatvoren krov, što je veoma značajno po ovoj hladnoći ovde. Može svašta da bude, imamo kvalitet da ih pobedimo. Uostalom u međusobnim duelima ove sezone je 2:2", podsetio je Despotović i dodao:

"Mogli smo ove sezone da uzmemo 'duplu krunu', ali hajde da osvojimo barem jedan trofej. Zapravo, da ga odbranimo jer je Kairat prošle sezone slavio u Kupu".

Kao pobednik Kupa i trećeplasirani tim na tabeli, Kairat je prošle seone izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je u prvom kolu eliminisao Crvenu zvezdu sa dve lagane pobede.

"Teško je uporediti Zvezdu i Kairat tada i sada. Malo je i neukusno da ja pričam o tome. Mogu samo da kažem da bi Zvezdina prednost bila to što su igrači sada u odličnoj formi i ekipa je puna samopouzdanja, a to letos nije bio slučaj".

Napravio je, ipak, malo poređenje srpskih i kazahstanskih klubova.

"Takozvane 'srednje ekipe' ovde su bolje nego kod nas. Timovi koji se u Kazahstanu bore za opstanak mogli bi lagano da dobiju peti-šesti tim iz Superlige. Ovde ima više stranaca, više para se ulaže, bolji su uslovi, svaka plata je na vreme, pa je i veća motivacija igrača".

Pitanje je, međutim, da li će Đorđe Despotović nastaviti da igra u Kazahstanu. Pozajmica se zvanično završava 1. decembra.

"Posle finala Kupa se pakujem i vraćam u Srbiju. Nemam pojma šta će biti dalje", iskren je Despotović, ali ne i zabrinut jer veruje da će posle dobrih partija u dresu Kairata uspeti da pronađe novi klub.

U Zvezdu se neće vratiti, pošto je postignut dogovor da dobije "čiste papire" za oproštaj duga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC