• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irski navijači u Sarajevu: Kazniće nas Džeko!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nekoliko navijača Irske, koji su dočekali fudbalere nacionalnog tima na aerodromu u Sarajevu, poručili su kako u Zenici očekuju vrlo tešku utakmicu i "paklenu atmosferu", dodajući kako se ipak nadaju pobjedi u drugoj utakmici u Dablinu.

 Navijači Irske: Teško protiv BiH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Pol, koji je s grupom prijatelja stigao u BiH je rekao da će utakmica protiv "zmajeva" biti vrlo teška i neizvjesna do samog kraja.



"Došli smo danas u Sarajevo malo ranije. Ovdje smo do subote. Čekamo utakmicu. Nadamo se dobrom rezultatu za Irsku iako očekujem vrlo tešku i neizvjesnu utakmicu", istakao je navijač Irske.

On dodaje kako će atmosfera na stadionu "Bilino polje" u Zenici sigurno biti užarena i žestoka.

"Utakmica će se igrati u malom gradu Zenici. Mislim da će atmosfera na utakmici biti užarena i paklena. Ipak, drago mi je da će utakmicu pratiti mnogo Iraca koji i dalje pristižu. Navijaćemo gromoglasno cijelu utakmicu. Možda i pobijedimo, ali mislim da će biti neriješen rezultat", kazao je Pol.

Istakao je da će zajedno s prijateljima iskoristiti priliku i prošetati Sarajevom i Zenicom kako bi posjetili "neka poznata mjesta".

Drugi navijač Irske, koji se nalazio u grupi navijača na aerodromu, rekao je da je selekcija BiH zasigurno favorit protiv reprezentacije Irske.

"Mislim da u sutrašnjoj utakmici neće biti golova. Bosna je favorit, ali i mi smo dovoljno dobri da se ne predamo. Bio bih presretan s rezultatom 1:0 za nas. Vidjećemo ipak šta će se desiti", kazao je ovaj navijač Irske.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Pol koji dolazi iz zapadnog dijela Irske istakao je kako nije previše optimističan pred utakmicu protiv BiH.

"Nisam baš previše uvjeren u dobar rezultat našeg tima. Mislim da će nas Edin Džeko kazniti. Prognoziram 1:0 za BiH. Ekipa BiH je pokazala u zadnjih pet utakmica da su dobri. BiH je sigurno favorit. Ali mislim da ih u utakmici u Irskoj možemo pobijediti", rekao je navijač Irske.

Na kraju je kazao kako u Irskoj, uglavnom, od fudbalera iz reprezentacije BiH poznaju Edina Džeku, Miralema Pjanića i Asmira Begovića.

"Odranije poznajemo neke igrače iz BiH kao što su Džeko, Pjanić i Begović. Oni su stvarno dobri, ali ne znamo nešto previše o drugim igračima BiH", istakao je ovaj Irac.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Irska igra se u petak, 13. novembra, na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20.45 sati. Revanš susret je tri dana kasnije na stadionu "Aviva" u Dablinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC