• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani preživeli "bombu" Milinković Savića!

Autor mondo.rs

Vođstvo "orlića" trajalo je desetak minuta. Golčina Sergeja Milinković Savića. Sjajan meč u Novom Sadu, završen remijem 1:1.


Mlade reprezentacije Srbije i Italije nastaviće kvalifikacije za EURO 2017 sa iste pozicije na kojoj su bile i do večeras - sa deobe prvog mesta.

Zahvaljujući porazu Republike Irske od Litvanije (1:3), "orlići" i "azurini" su remijem u Novom Sadu ostali liderski tandem, na kojem i jedni i drugi zaslužuju da budu.

SRBIJA U21 - ITALIJA U21 1:1 (0:0)

Konačan rezultat kreirao je dvojac Lacija.

Sergej Milinković Savić bombom je zatresao mrežu gostiju sa "čizme" u 47. minutu, a izjednačio je Danilo Kataldi, takođe igrač rimskog kluba.

Italijani su bolje počeli, Srbi su se razbudili posle pola sata igre i zaigrali svoju igru. Njeni realizatori bili su mahom osvajači zlata sa Novog Zelanda, uz veliku pomoć "starosedelaca", među kojima se posebno istakao Aleksandar Čavrić.

Ostaje žal za šansom koju je upravo Čavrić propustio sredinom prvog poluvremena, na asistenciju Marka Grujića, ali su i "azurini" stvorili nekoliko prilika i nepravedno bi bilo reći da nisu zaslužili bod.

Srbija je nastupila bez prvog golmana Predraga Rajkovića (odmenio ga Boris Radunović), a u završnici su šansu za debi dobili i omladinci Luka Jović i Ivan Šaponjić.

Sledeći meč "orlići" će odigrati 17. novembra u Kopru, protiv Slovenije. Iste večeri, Italijani će ugostiti Litvaniju.

Tabela: Italija 10, Srbija 10, Republika Irska 9, Slovenija 6, Andora (+1) 3, Litvanija.

KRAJ UTAKMICE, 1:1!

89' Na teren istrčava još jedan debitant, Ivan Šaponjić. Mladi napadač Partizana ulazi umesto Aleksandra Čavrića, jednog od najboljih  večeras. Ima li vremena za promenu rezultata?

85' Ne mire se "orlići" sa remijem, ali se takav ishod čini sve realnijim. U ovim momentima naš tim ima inicijativu i loptu. Međutim, hoće li pasti još jedan gol?

Uživajte u golu Sergeja Milinković Savića za 1:0.

...
Izvor: YouTube

73' Vratimo se utakmici. Čavrić i Gajić po desnoj strani sada konkretno kombinuju, ali već desetak minuta nema nijedne prilike. U napadu Srbije od ovog trenutka igra i Luka Jović i to umesto Ognjena Ožegovića. To je debi mladog centarfora Zvezde u U-21 selekciji.

- Organizator Evropskog prvenstva 2017.  je Poljska i samo se ona automatski plasirala. Na završnom turniru će učestvovati 12 ekipa i biće podeljene u tri grupe. U polufinale će pobednici grupa, uz najbolji drugoplasirani tim. Aktuelni šampion je Švedska, koja je u ovogodišnjem finalu sa Portugalom osvojila prvu titulu.

- Dok nema uzbuđenja na terenu, nije zgoreg podsetiti da su učesnici kvalifikacija podeljeni u devet grupa i da će se prvoplasirane ekipe automatski kvalifikovati na EURO, a da će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u baraž. U računu za plasman u baraž neće biti ubrojani bodovi osvojeni protiv poslednjeplasiranih ekipa.

- U drugoj utakmici Grupe 2, Litvanija je kod kuće pobedila Republiku Irsku 3:1 i osvojila prve bodove u duelu sa jednom od prvoplasiranih selekcija. Taj rezultat znači da bi večeras "orlići" ili "azurini" ostali usamljeni na prvom mestu, u slučaju da pobede na "Karađorđu". Remi iz zadržava na deobi čelne pozicije.

62' Prva izmena u našem timu. Izašao je vezista Astane Nemanja Maksimović, ulašao Andrija Luković, nekadašnji đak Rada, a od avgusta 2014. igrač PSV Ajndhovena.

- Istine radi, treba reći da su i "azurini" večeras primili prvi gol u ovim kvalifikacijama.

60' Milinković Savić opet preti! Fenomenalan je večeras! Ponovo je uputio nešto između šuta i centaršuta ka golu Italije, a Kranjo je velikim naporom izbio loptu u korner. Biće ovde još golova, nema dileme, jer su i "azurini" propustili veliku šansu u nastavku.

- "Orlići" su, dakle, primili prvi gol u ovim kvalifikacijama. Rasplamsala se igra u ovim trenucima. Odličan meč na "Karađorđu".

56' VEĆ JE 1:1! Strelac za Italiju je Danilo Kataldi, vezista Lacija i saigrač Milinković Savića, strelac prvog gola na ovoj utakmici.

54' Velika greška Veljkovića i velika šansa za Italiju. Ćeri nije bio precizan i nije kaznio propust "orlića", iako je imao zicer situaciju.

50' Preti i Antonov, iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. Nažalost, lopta je otišla pored desne stative. Na drugoj strani, Ožegović se lakta sa čuvarima i dok je igra prekinuta.

47' SRBIJA VODI 1:0!!! Golčina Milinković Savića!

Srpski vezista "zategao" je sa oko 25 metara iskosa sa desne strane i dok su svi očekivali centaršut, lopta je otišla direktno u mrežu. Fenomenalan pogodak trećeg najboljeg igrača sveta u U-20 konkurenciji!

- Poluvreme u Novom Sadu, 0:0.

44' Mirniji finiš prvog dela. Milinković Savić i Ožegović kombinovali su na oko 20 metara od gola, ali nije bilo nove šanse. Možda bi "orlići" zapretili Italiji, da je Čavrić konkretnije rešio situaciju na ivici kaznenog prostora.

39' Ponovo nesigurnost "orlića" na svojoj polovini! Ovaj put pogrešila je desna strana odbrane i stvorila Italijanima iznenadnu šansu, koju nisu iskoristili. Srbija sada igra mnogo lepše i atraktivnije.

37' Najbolja šansa za Srbiju! Marko Grujić je driblao na levoj strani, pa pogodio Čavrića "u trepavicu", ali napadač Arhusa nije bio precizan. Tačnije, pogodio je samo golmana Italije. Nedugo potom i Milinković Savić zapretio je Kranju, glavom, ali je italijanski golman bio na mestu.

35' Kad god bi Srbija napala po Čavrićevoj, desnoj, strani, svaki put bi zapretila protivniku i iznudila bar korner. Tako je bilo i u ovom napadu. Antonov je centrirao, a Kranjo izbio loptu dva puta.

Inače, Alesio Kranjo rođen je 1994. godine i brani za Kaljari.

- Zakuvalo se na terenu. Jovanović je dugo vukao sa leđa Ćerija, legao na njega i isprovocirao burnu reakciju Italijana. Prišlo je još nekoliko igrača oba tima i koškanje je potrajalo nekoliko trenutaka. Na kraju - opravdani žuti karton za Jovanovića.

34' Ponovo atraktivna igra Srbije. Gajić i Čavrić kombinovali su po desnoj strani, pre šuta Ožegovića. Na kraju, korner za "orlove", posle kojeg nije bilo nove prilike. Sada su naši igrači konkretniji.

32' Makazice Ožegovića i lopta odlazi preko gola! Čavrić je centrirao sa leve strane, a napadač Vojvodine prebacio gol. Ove sezone već je postigao gol na ovaj način. Mnogi su ga unapred proglasili i golom sezone.

30' Zaigrala je i Srbija. Milinković Savić i Maksimović lepo kombinuju na sredini terena. Ipak, još nema prilike za naš tim, a ni upotrebljivog dodavanja za Ožegovića, koji usamljen igra u špicu "orlića".

27' Borbeni Saša Zdjelar budi ekipu požrtvovanošću. Publika ga nagrađuje aplauzom. Hoće li on uspeti da trgne "orliće"?

Minulog leta, Zdjelar je umalo završio u Partizanu, pa je ipak ostao u Olimpijakosu. Ove jeseni je i debitovao za prvi tim crveno-belih iz Pireja.

- Domeniko Berardi je u ovim momentima u prvom planu. Rođen je 1994. godine, visok je 185 centimetara i jedan je od najperspektivnijih italijanskih igrača. Legendarni Arigo Saki rekao je za njega da je "moderan igrač, velikog talenta, koji igra za tim na svakom delu terena".

20' Steže se obruč oko Radunovića. "Orlići" će pod hitno morati da se trgnu da bi prekinuli ovaj nalet Italijana. Izveli su već pet kornera. Praktično se neprestano igra na polovini našeg tima.

17' Opet napadaju Italijani i opet Jovanović interveniše. Sada je uklizao "u šut" i opet poslao loptu u korner. Jasna inicijativa gostiju.

- U ovom sastavu "orlića", čak sedmorica su učestvovala u osvajanju titule šampiona sveta u U.-20 konkurenciji.

15' Opet Italijani pritiskaju. Sada Veljković izbacuje loptu u korner, pa su "azurini" treći put izveli prekid iz ćoška. Posle prekida, intervenisao je Marko Grujić i izbio loptu.

11' Italijani konkretnije napadaju. Vukašin Jovanović je požrtvovano startovao pored Boatenga i ispucao loptu u korner. Boateng je

8' Velika šansa za Italiju!Domeniko Berardi istrčao je sam pred Radunovića i šutirao pored gola! Iskoristio je napadač Sasuola grešku Antonova, koji je kasnio u postavljanju ofsajd zamke. Srećom, nema gola za goste.

6' Prvo uzbuđenje pred našim golom. Italijani su pokušali posle kornera sa leve strane, ali je Radunović bio na mestu. On je ove sezone upisao tri nastupa za tim Atalante koji nastupa u Primaveri.

- Milinković Savić, vezista Lacija, vratio se večeras na stadion Vojvodine, svog matičnog kluba. Napustio ga je u junu 2014, kada je potpisao ugovor sa Genkom. On je za ovaj meč prekomandovan iz "A" tima, baš uz povređenog Rajkovića.

4' Još nema uzbuđenja. Savić, Ožegović i Čavrić kombinuju na 20 metara od gola.

- U skladu sa najavama, pred stativama Srbije stoji Boris Radunović, golman Atalante, koji se prošlog leta odselio iz Rada, u kojem je u maju 2013. upisao prvi seniorski nastup. Zanimljivo, na toj utakmici zamenio je aktuelnog prvog čuvara mreže Partizana, Filipa Kljajića.

1' Srbija je u potpno crvenoj opremi, Italijani u kompletno beloj.

- Na stadionu je oko 4.500 gledalaca, s tim da se tribine i dalje pune.

Pred "orlićima" je jako važan test!

Predrag Rajković, najbolji golman sveta u U-20 konkurenciji, definitivno neće stati pred gol Srbije, u utakmici protiv "azurina", koji - kao i naš tim - imaju perfektan učinak na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Srbije odredio je za meč protiv Italije (18.30) časova ovaj, prilično jak sastav: Radunović - Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov, Zdjelar, Grujić, Maksimović, Sergej Milinković Savić, Ožegović i Čavrić.

Dres gostiju, koje je selektirao Luiđi Di Bjađo, od starta će obući: Kranjo, Konti, Berardi, Benasi, Mandragora, Kataldi, Rugani, Romanjoli, Boateng, Bareka i Ćeri.

I jedan i drugi tim dočekuju ovaj meč na deobi prvog mesta tabele, sa po devet osvojenih bodova. "Orlići" nisu primili ni gol.

Tabela: Italija (-1) 9, Srbija (-1) 9, Republika Irska 9, Slovenija 6, Andora (+1) 3, Litvanija.

Danas (petak) na programu je još jedna utakmica. Naredni takmičarski dan mladih selekcija biće 17. novembar, kada će naša reprezentacija otputovati na sever nekadašnje Jugoslavije.

13. novembar: Srbija - Italija, Litvanija - Republika Irska
17. novembar: Italija - Litvanija, Slovenija - Srbija.

Meč se igra u Novom Sadu, a reporter MONDA je na stadionu, gde je i više od deset skauta iz inostranstva. Ostanite uz naš portal i pratite tekstualni prenos meča.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC