• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irci jači u baražu, selektor ne brine za sigurnost

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Martinu O'Nilu laknulo je kada su se na jutrošnjem treningu pojavili Džon O'Šej i Šejn Long koji su propustili prvi meč baraža u petak u Zenici. "Stalno razmišljam o dešavanjima u Parizu, ali ne sa aspekta sutrašnje utakmice".

 Baraž za EURO 2016 revanš: Irci jači u baražu, selektor Martin O'Nil ne brine za sigurnost Izvor: Samir Cacan/MONDO
...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Martin O'Nil se nada da će stadion Aviva u Dablinu tokom sutrašnje utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine biti dobro osiguran i da će svi moći da se fokusiraju isključivo na igru i borbu za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj.

Na upit novinara da li osjeća nelagodu uoči sutrašnjeg meča, a s obzirom na tragična dešavanja i terorističke napade u Parizu i na samom stadionu "Stad de Frans" tokom meča Francuske i Njemačke, O'Nil je kazao da su dešavanja u Parizu stravična i da je šokiran, ali da ne osjeća nelagodu pred sutrašnji meč u Dablinu.

"Naravno da to nameću sveobuhvatna razmatranja i mjere, uključujući i organizovanje fudbalskih utakmica. Nadam se da će stadion biti dobro osiguran i da će sve biti u redu. Stalno razmišljam o dešavanjima u Parizu, ali ne sa aspekta sutrašnje utakmice", kazao je O'Nil.

Irski ministar vanjskih poslova Čarli Flenagan je jučer izjavio da je nivo rizika od terorističkih napada u Irskoj izuzetno nizak.

Irskom selektoru O'Nilu je laknulo kada su se na jutrošnjem treningu pojavili Džon O'Šej i Šejn Long koji su propustili prvi meč baraža u petak u Zenici koji je završen remijem 1:1. O'Šej u Zenici nije igrao zbog kartona, a Long zbog povrede.

Sa irskim timom trenirao je i napadač Džonatan Volters, koji je takođe zbog kartona propustio meč u Zenici.

Irska će u ponedjeljak protiv Bosne i Hercegovine igrati revanš meč baraža za plasman na EURO 2016. godine u Francuskoj.

Prvi meč u petak u Zenici odigran je u izuzetno teškim uslovima zbog magle, a rezultat 1:1 daje blagu prednost Ircima, no izabranici selektora Mehmeda Baždarevića su poručili da će popraviti dojam iz prvog meča i pobijediti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC