• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević: Utakmica u Dablinu je posebna

Autor mondo.ba

Centarfor Herte i reprezentacije Bosne i Hercegovine postizao je ključne golove pred plasman na prošlogodišnji Mundijal u Brazilu. Neka meč u Dablinu u ponedjeljak uveče bude poput onog istorijskog u Litvaniji, kad je Vedo bio strijelac.

 Vedad Ibišević pred Irska - BiH Izvor: Samir Cacan/MONDO

Od Vedada Ibiševića smo navikli da daje golove pa su ta očekivanja sasvim opravdana i kad je u pitanju revanš utakmica baraža za plasman na EURO 2016, koju „zmajevi“ igraju sutra u Dablinu protiv Republike Irske.

U prvom susretu Ibišević nije zatresao mrežu, ali ovo bi mogla biti slična utakmica onoj istorijskoj u Litvaniji, u kojoj je upravo Ibišević bio strijelac.

„Sigurno da su se utisci i emocije slegli poslije susreta u Zenici i da smo malo pametniji. Dosta toga se nije promijenilo, ostaje nam još 90 minuta borbe i faktički malo bolje se znamo i oni nas i mi njih. Mislim da nas očekuje teška utakmica i nemamo vremena da sad analiziramo posebno svako svoju igru. Vidjeli smo gdje smo griješili i to ćemo nastojati da ispravimo, ali isto tako znamo i koje su nam bile dobre stvari“, rekao je Ibišević za sajt Fudbalskog saveza BiH.

Prema njegovim riječima, sutra na stadionu „Aviva“ psihološka prednost je na strani domaćina, ali...

„Teoretski rečeno, možda oni imaju psihološku prednost jer igraju kući i dali su taj gol na strani. Međutim, to isto tako može da bude i teret za njih, te da ne znaju koju vrstu taktike da izaberu. Mi igrači ne smijemo time da se zamaramo, kad se izađe na teren sve se mijenja i bitno je ono na terenu i da mi odradimo sve ono što se dogovorimo. To je najbitnije“.

Napadač BiH je dodao da se svaki put pred meč priprema na „neki svoj način“.

„Ova utakmica je posebna i najbitnije je da se dobro odmorim i psihički spremim ’u glavi’ za jednu tešku borbu. Sigurno da sam se drugačije spremao protiv Portugala nego sada i to je normalno jer mi koji već imamo iskustva iz ovih utakmica drugačije to doživljavamo nego igrači bez tog iskustva“.

Po nekim procjenama sutra bi na "Aviva" stadionu trebalo bi se naći oko 3.000 navijača BiH.

„Mi smo praktično navikli da imamo naše navijače gdje god da igramo. Njihova podrška nam puno znači i biće nam drago da su oni tu. Međutim, najbitnije je da mi na terenu napravimo posao, usrećimo njih a onda i sve nas“, zaključio je Ibišević.

A navijače je najviše usrećio pomenutim golom u Litvaniji...

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC