• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Uvjeren sam da idemo na EURO 2016

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Igraćemo na njihovom stadionu, ali sam uvjeren da imamo argumente da im odgovorimo, te da na kraju odemo na Evropsko prvenstvo", izjavio je selektor "zmajeva" uoči meča u Dablinu.

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine obratio se novinarima u Dablinu na oficijelnoj pres-konferenciji uoči sutrašnje revanš utakmice plej-ofa za EURO 2016 protiv Republike Irske.

„Oni su kvalitetna ekipa i neće biti velikih iznenađenja ni sutra. Ovdje ćemo igrati na njihovom stadionu, ali sam uvjeren da imamo argumente da im odgovorimo, te da na kraju odemo na Evropsko prvenstvo“, rekao je popularni Meša.

„Moramo igrati i oprezno i ofanzivno. Moramo napadati sa puno ambicija. Biće tu puno taktičkih zamisli, nadam se dobrih sa naše strane. Rezultat 1:1 nije baš lagan. No, učinićemo sve da ga okrenemo u našu korist“, kazao je Baždarević na stadionu „Aviva“ u Dublinu, gdje će bh. tim večeras imati posljednji trening pred meč.

Solidarnost sa Francuskom

"Želim istači da se delegacija naše reprezentacije i Saveza solidariše sa francuskim narodom, pogotovo ja koji živim u Francuskoj. Želimo da se nikada nigdje ne desi nikome ono što se desilo u Parizu. Izražavamo solidarnost sa svima koji su doživjeli nesreću u Francuskoj“, poručio je Baždarević.

„Što se tiče zdravstvenog biltena u ekipi, o tome ću nešto više znati poslije treninga, odnosno znaćemo koji igrači su spremni sutra da igraju. Mensur Mujdža se povrijedio u prvom susretu u petak u Zenici, pa ćemo vidjeti da li će moći igrati, kao i još neki igrači koji su dobili udarac u petak naveče. Nadam se da će svi biti spremni“, istakao je Baždarević.  

„I o taktici, formaciji i sastavu ćemo odlučivati nakon treninga, odnosno sutra pred utakmicu. U prvoj utakmici nismo bili konkretni u završnici, a vjerujem da to u ponedjeljak neće biti slučaj“, dodao je.

Revanš utakmica baraža za EURO 2016 između Irske i BiH igra se u ponedjeljak 16. novembra, od 19.45 sati po lokalnom, odnosno od 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC