• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trening u Dablinu: Džeko spreman za Irsku

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su u nedjelju uveče na stadionu „Aviva“ u Dablinu obavili posljednji trening pred sutrašnju revanš utakmicu baraža za EURO 2016, koju će odigrati protiv Republike Irske.

Trening je samo prvih 15 minuta bio otvoren za javnost, nakon čega je selektor Mehmed Baždarević pokušao uigrati posljednje taktičke varijante pred meč sa Ircima u kojem će tražiti pozitivan rezultat kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo u Francuskoj narednog ljeta.

Trenirali su svi igrači izuzev Mensura Mujdže, koji se povrijedio u prvom susretu u petak u Zenici (1:1) i gotovo sigurno neće konkurisati za početni sastav BiH sutra uveče.

Ono što je posebno bitno je da se kapiten Edin Džeko osjeća dobro, te da njegov nastup nije pod upitnikom, iako je dobio udarac u zeničkom maglovitom duelu sa Ircima. Na udarac se žalio i Ognjen Vranješ, koji je zamijenio Mujdžu u Zenici, ali i on je spreman za utakmicu u Dablinu.

Muhamed Bešić, koji će konkurisati za sastav nakon odrađene suspenzije od tri utakmice, ima bolove u loži. Nije izvjesno hoće li fudbaler Evertona biti u startnoj postavi.

Revanš utakmica baraža za EURO 2016 između Irske i BiH igra se u ponedjeljak 16. novembra, u Dablinu sa početkom u 19.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu. Prvi meč u petak u Zenici završen je rezultatom 1:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC