• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dres „zmajeva“ uz dres Pelea

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U Dablinu uz dres slavnog Brazilca nalazi se dres Bosne i Hercegovine, potpisan od svih igrača koji su igrali protiv Republike Irske 26. maja 2012. godine.

Svečani salon stadiona „Aviva“ u Dablinu krasi dres slavnog Brazilca Pelea, jednog od najboljih fudbalera ikada. Zanimljivo, uz njegov dres nalazi se dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potpisan od svih igrača koji su nastupili u prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske 26. maja 2012. godine.

Dres kojeg je tada u porazu BiH (0:1) nosio Mensur Mujdža potpisali su svi igrači i poklonili ga domaćinima radi sjajnog gostoprimstva. Kutak sa Peleovim i dresom BiH uoči večerašnjeg treninga bh. tima bio je istinska atrakcija koju su posjetili brojni navijači i novinari iz BiH.

Inače, Irci su i ovaj put izvanredni domaćini delegaciji fudbalske reprezentacije BiH. Zaposlenici na stadionu ističu „da im je u goste došla prijateljska zemlja i dragi prijatelji“. Kažu i kako respektuju bh. nacionalni tim, ali i da se nadaju da će se u fer i sportskoj utakmici Irci radovati po okončanju sutrašnje revanš utakmice baraža za EURO 2016.

Revanš utakmica baraža za EURO 2016 između Irske i BiH igra se u ponedjeljak 16. novembra, u Dablinu sa početkom u 19.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu. Prvi meč u petak u Zenici završen je rezultatom 1:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC