• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka brine Real: Mesi u punom treningu

Autor mondo.rs

Argentinac se prethodnih dana "zagrevao" sa B timom Barselone, a u ponedeljak uveče se vratio normalnom radu.

Da li će i koliko Lionel Mesi igrati u "El klasiku" protiv Reala?

Pitanje koje se postavlja već danima, a na odgovor će se sigurno čekati do subote popodne (18.15 časova), za kada je predviđen veliki derbi na stadionu Santjago Bernabeu.

Mesi je povredio koleno 26. septembra u meču protiv Las Palmasa, od koga je prošlo nešto više od sedam nedelja - tačno onoliko koliko je bilo prognozirano da će pauzirati najbolji fudbaler sveta.

S obzirom na to da su prvotimci Barse imali slobodan vikend (većina je bila zauzeta obavezama u nacionalnim timovima), Mesi se pred povratak u "stroj" testirao trenirajući sa B sastavom u petak i subotu.

Trener Đerard Lopez izjavio je da je Mesi na terenu delovao veoma dobro i da je taj spontani aranžman koristio obema stranama. Mladi igrači Barselone, od kojih neki povremeno dobijaju šansu i kod Luisa Enrikea, imali su zadovoljstvo da rade sa živom legendom, a on je na pravi način iskoristio poslednje dane pred priključivanje takmičarskom pogonu.

Prošle nedelje bilo je spekulacija po kojima će Mesi protiv Reala igrati poslednjih pola sata, ali i da će se odmah naći u startnoj postavi.

Do okršaja sa "kraljevima" ima još pet dana, tokom kojih će Enrike sa stručnim štabom sigurno razmotriti sve "pluseve" i "minuse".

Imaće sigurno u vidu da nije lako početi utakmicu, pogotovo derbi, posle dva meseca neigranja, kao i da se Barsa u Mesijevom odsustvu probila na lidersku poziciju Primere i da je Nejmar u tom periodu "eksplodirao", postigavši 10 i namestivši šest golova na devet mečeva.

Kataloncima ide u prilog situacija na tabeli, gde najljućem rivalu beže tri boda i verovatno ne bi imali ništa protiv nerešenog ishoda u subotu.

Trenutno imaju mnogo zdraviju i sređeniju situaciju u timu od Reala, gde su nezadovoljstvo Kristijana Ronalda ulogom u postavci Rafe Beniteza i povreda ramena Serhija Ramosa dva goruća problema.

Samim tim Real ima veće predispozicije za gubitak bodova u mečevima posle "El klasika", nego Barselona. A, to znači da Luis Enrike nema potrebu da rizikuje tako što će opteretiti tek oporavljenog Mesija, koji je sa 12 golova na stadionu Santjago Bernabeu daleko efikasniji od bilo kog sadašnjeg i bivšeg igrača Reala u 21. veku, kada je reč o "El klasiko" utakmicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC