• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Mogli smo i morali mnogo više

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević razočaran je nastupom "zmajeva" u revanšu protiv Republike Irske u Dablinu (2:0) u revanšu baraža za plasman na EURO 2016.

Njegov tim je praktično pao bez ispaljenog metka na stadionu "Aviva" u Dablinu, iako ni izabranici Martina O' Nila nisu bog zna šta pokazali u revanšui baraža za plasman na EURO 2016.

Pogocima Džonatana Voltersa iz "sumnjivog" penala i poslije greške odbrane "zmajeva", Irci su ovjerili plasman na šampionat "Starog kontinetna" nakon što su u Zenici odigrali neriješno 1:1.

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

U prvom obraćanju javnosti, selektor BiH je bio vidno neraspoložen.

"Sigurno je u ovom trenutku teško reći bilo šta, tuga je zbog navijača, ali u ove dvije utakmice sa Irskom smo mogli i morali mnogo više. Sad ne želim da ulazim u detalje o stvarima koje nismo, a morali smo da kontrolišemo, niti da govorim o povredama...Znali smo da nam Irci mogu da naprave probleme sa svojom agresivnošću, fizičkom spremom, duelima i borbenošću, ali nismo odgovorili na to. Nismo bili dovoljno jaki ni čvrsti da izdržimo iako su domaći poveli poslije jedne greške", rekao je Baždarević u izjavi za televiziju Bosne i Hercegovine (BHT 1).

Njegov tim, ako zanemarimo šansu rezerviste Vedada Ibiševića u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio prečku, nije stvorio ozbiljiniju priliku da ugrozi gol domaćina.

"Nismo dali gol, mada smo postizali pogotke na svim gostujućim mečevima...Istina, prvi gol je pao iz prestrogo dosuđenog penala, koji je učinio da još teže izgledamo. Poslije smo opet primili gol iz individualne greške. Ako želiš igrati na ovakvom nivou, ovakve greške se ne smiju događati. Analiziraćemo kasnije, teško je bilo šta reći u ovom trenutku", naglasio je selektor "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC