• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Gospodin sudija bio je najlošiji!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ako gledamo obje utakmice, da li su oni napravili šanse? Nismo ni mi igrali dobro, ali bili smo bolji po igri u oba meča", rekao je Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije BiH vidno potrešen nakon poraza od Irske.

Bosna i Hercegovina neće igrati na prvenstvu Starog kontinenta, koje će sljedeće godine biti održano u Francuskoj.

Selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević bio je izuzetno razočaran i utučen nakon poraza od Irske 0:2.

"Vrlo je teško govoriti nakon ovoga. Svi znamo šta smo izgubili. U dvije utakmice pobijedila nas je ekipa koja je željela više i bila samo borbenija sa jednim realizmom koji je nevjerovatan. Morali smo više, odgovoriti na njihovu agresivnu i borbenu igru i čekati svoje momente. Iz dvije greške primili smo dva gola poslije kojih se bilo teško vratiti u igru. U ovakvim utakmicama mora se više. Za mene je ovo veliko razočarenje, toliko smo htjeli na EURO. Žao mi je navijača, svih vas", rekao je Mehmed Baždarević, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine vidno potrešen poslije večerašnjeg poraza u Dublinu od Republike Irske (0:2) i neodlaska na naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

O porazu i lošoj igri u revanšu baraža za EURO 2016 pred 50.500 gledalaca na stadionu "Aviva" bh. selektor indirektno okrivio je i sudiju Bjorna Kujpersa.

"Gospodin sudija nije bio na nivou. On je bio najslabiji akter utakmice i njegovo suđenje je uticalo na sve što se događalo večeras na terenu", istakao je Baždarević, dodavši:

"Ako gledamo obje utakmice, da li su oni napravili šanse? Nismo ni mi igrali dobro, ali bili smo bolji po igri u oba meča. U Zenici su imali dva šuta i dali gol. Neke su stvari išle njima u prilog koje mi nismo imali u ovom momentu. Pa povrede, prva, druga, treća, četvrta... Bili su borbeniji što mi nismo pokazali ni večeras do tog nivoa".

Baždarević smatra i da je BiH dvomeč baraža izgubila u Zenici, kada je utakmica završena 1:1 po maglovitom vremenu i uslovima koji nisu bili adekvatni.

"U Zenici smo morali napraviti prednost. Ne tražim opravdanja, ali igrali smo u Zenici poluvrijeme. Ono drugo nije ličilo na fudbal. Da su uslovi bili bolji došli bi sa prednošću ovdje i to bi bilo nešto drugo", poručio je Baždarević na oficijelnoj konferenciji za medije nakon susreta sa Ircima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaaa

Ćao bošnjaci.... Ode euro...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC