• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpik bez trenera

Autor mondo.ba

Mirza Varešanović, nakon domaćeg poraza od Zrinjskog, podnio je ostavku.

 Mirza Varešanović nije više trener Olimpika Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Mirza Varešanović do danas je bio najdugovječniji trener u Premijer ligi BiH, s obzirom da je na klupu Olimpika došao početkom maja 2014. godine.

Ipak, poslije ubjedljivog poraza na "Koševu" od Zrinjskog 0:3 u 16. kolu bh. elite, odlučio je da podnese neopozivu ostavku.

"Nalazimo se u nezavidnoj poziciji. Očekivao sam mnogo više volje, želje, htijenja... ali to danas nisam vidio. Ovim putem želim da obavijestim javnost da podnosim ostavku jer smatram da je vrijeme da dođe do nekih promjena u Olimpiku, da neko drugi pokuša da izvuče ekipu iz ove situacije. Želim klubu puno sreće u nastavku prvenstva", poručio je Varešanović na pres konferenciji po završetku susreta sa Zrinjskim.

Prije podnošenja ostavke, Varešanović je prokometnarisao i poraz od mostarskih "plemića".

"Imamo nesreću što ove sezone na domaćem terenu ne možemo pobijediti nikoga. Samo smo savladali Drinu. U meč smo ušli desetkovani, bez šest standardnih igrača i znali smo da nas čeka teška utakmica. Zrinjski je zasluženo slavio i čestitam im na tome", istakao je dosadašnji trener "vukova".

Aktuelni osvajač Kupa BiH tako je ostao bez trenera nakon trećeg uzastopnog poraza, a već osmog ove jeseni. Rukovodstvo najmlađeg sarajevskog premijerligaša moraće brzo da reaguje i nađe novog kormilara, kako bi ekipa spremno dočekala nastavak prvenstva, u kojoj je očekuje žestoka borba za opstanak.

Olimpik je nakon 16 odigranih kola u zoni ispadanja, na 11. mjestu sa 16 bodova, pet manje od gradskog rivala Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC