• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kelhar: Prvo na "Marakanu", pa dalje...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nekadašnji igrač Crvene zvezde govorio o svom bivšem klubu, o tome koga bi doveo u Ljubljanu, te o saigračima u Olimpiji, kojima savjetuje da odigraju bar polusezonu za beogradske crveno-bijele.

 Kelhar: Prvo na "Marakanu", pa dalje... Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO


Slovenački derbi između Olimpije i Maribora odigran je u subotu, a bio je to u jednu ruku i duel beogradskih crveno-bijelih i crno-bijelih. Na jednoj strani nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dejan Kelhar, u dresu Olimpije, a na drugoj bivši fudbaler Partizana Zlatko Zahovič, kao direktor Maribora.

Na kraju 2:2 i pomiješana osjećanja i jednih i drugih, jer je Maribor vodio 2:0, a Olimpija ipak stigla do izjednačenja, ali ne i do pobjede kojom bi pobjegla rivalu na deset bodova razlike.

Poslije utakmice Dejan Kelhar ipak sa osmijehom na licu, posebno prilikom susreta sa novinarima beogradskih medija i srdačan pozdrav sa nekadašnjim sugrađanima.

"Mislim da su naši navijači srećniji, jer smo izvukli 2:2. Sa druge strane, lično nisam zadovoljan. Igrali smo pred domaćom publikom, napravili smo neke greške koje ja mislim da ovako iskusna ekipa to sebi ne smjela da dozvoli. Sebi sam rekao 'ako damo gol do poluvremena sve može da se desi'. Imamo jako kvalitetne igrače naprijed, koji prave ogromnu razliku u slovenačkoj ligi", smatra Kelhar.

Kelharu je podršku u derbiju pružao nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde, Nikola Mijailović, a često je "na vezi" i sa Nejcom Pečnikom.

"Mijailović je bio tu. Pričali smo prije utakmice o pritisku koji ona donosi. Čujem se ponekad i sa Pečnikom, koji me pita 'Deki, šta je sa tobom, nešto si se promijenio kako igraš u Sloveniji, nešto si mi mirniji'. Onda mu ja kažem 'pa ne znam' i on kao 'šta bre ne znaš, igrao si u Zvezdi, vidio si kakav je tamo pritisak'. Svaka čast publici, vratili su se na stadione, vidjeli su četiri gola, valjda su otišli kući zadovoljni", rekao je Kelhar, koji ipak nije htio da poredi slovenački i srpski derbi.

Izvor: MN PRESS



"Svaki derbi u bilo kojoj državi ima neku svoju čar. Ja sam igrao beogradski derbi na Partizanovom stadionu, žao mi je što nisam igrao i na 'Marakani'. Svi znamo kako su tada 'vatreni navijači'".

Narodnjaci u svlačionici Olimpije

Po završetku slovenačkog derbija i gola Olimpije u posljednjem minutu za 2:2 iz svlačionice Maribora ništa se nije čulo. Samo nekoliko metara dalje u svlačionici Olimpije glasna muzika. Uprkos drugačijem muzičkom opredjeljenju reportera MONDA, prepoznali smo pjesmu Marinka Rokvića. "Bilo je nekih dilema oko ove muzike. Kada sam došao ovamo slušala se ta muzika, ne na moju inicijativu, nego ima dosta momaka ovdje koji vole narodnjake. Bilo je riječi da treba da se gasi, ali eto opet smo pustili", otkrio je Kelhar.

Ovaj slovenački, u subotu uveče, odlučio je mladi reprezentativac Andraž Šporar koji je postigao oba gola za Olimpiju i potvrdio golgetersku klasu zbog koje je na meti brojnih evropskih klubova.

"Ja mu želim sve najbolje i da ostane kao do sada, sa dvije noge na zemlji. Da radi kao što to čini na treninzima i utakmicama. Da radi iz meča u meč i sve će doći na svoje. Ja mu želim da daleko dogura", poručio je Kelhar.

Prošlog ljeta pričalo se da bi napadač Olimpije mogao i u Crvenu zvezdu, a Kelhar smatra da njegov saigrač ne bi pogriješio. Naprotiv.

"Mislim da je najbolje za svakog igrača da odigra bar polusezonu na 'Marakani'. Da osjeti taj pritisak i da se navikne na to. Tako da ne bi bilo loše da je otišao", ocenio je Kelhar.

Iskusni štoper je sa Zvezdom osvojio titulu i poslije 15 odigranih utakmica u crveno-bijelom dresu napustio Beograd. Sada Zvezda ima 21 bod prednosti i veliku šansu da se domogne nove titule.

"Mislim da im sada ne trebam. Imaju dobru odbranu, čujem se ponekad i sa Savom (Pavićevićem). Dobro im ide, baš sam srećan i za klub i za navijače. Znam da nije laka situacija. Nadam se da će biti u narednom periodu više titula za Zvezdu".

Neke od bivših saigrača volio bi da vidi u Ljubljani, u dresu Olimpije.

"Pa sto posto bih doveo Džonija (Nikola Mijailović), da mi stvara pritisak na treningu! Malo se šalim, ali stvarno je bilo dobrih igrača. Mada vidjeli ste, imamo ih i mi".

Mijailović i jeste stigao u Ljubljanu, ali na derbi između Olimpije i Maribora da bodri Kelhara i njegove saigrače.

"Baš me je iznenadio. Družimo se, imali smo lijepu grupu u Beogradu! Baš nam je žao što nismo ostali zajedno, ali kakva je bila situacija u klubu bila je. Kakav smo tim imali, bili smo prijatelji, pravi karakteri. Evo Džoni me zove jutros i baš me je iznenadio što je došao da gleda utakmicu! Ali znam, sad će opet nešto da komentariše, opet će da me vrijeđa", našalio se Kelhar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC