• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez: Dva poraza ne potiru 14 nedelja

Autor mondo.rs

Trener Reala kaže da je ekipa "povređena, željna osvete i puna energije" posle debakla u "El klasiku". Nema sukoba sa Ronaldom.

Rafael Benitez održao je prvu konferenciju za novinare posle subote uveče i teškog poraza od Barselone (0:4) na stadionu Santjago Bernabeu.

Real Madrid nalazi se u Ljvovu, gde ga u sredu očekuje duel sa Šahtjorom, u okviru 5. kola Lige šampiona.

Benitez je u međuvremenu dobio podršku sa najvišeg mesta, od predsednika kluba Florentina Pereza i uprave, na čemu im se javno zahvalio.

"Boli način na koji smo izgubili od Barselone, ali moramo da gledamo napred. Probaćemo da pobedimo jaku ekipu Šahtjora i obezbedimo prvo mesto u grupi", poručio je Benitez.

Njegov tim je do poslednje utakmice pred odlazak na dvonedeljnu pauzu, bio neporažen od početka sezone. Bilans "kraljeva" u Primeri je bio 7-3-0 (gol razlika 24:4), a u Ligi šampiona 3-1-0 (7:0).

Usledili su porazi od Sevilje (2:3) i pomenuti, od najljućeg rivala, u "El klasiku".

"I dalje imamo sjajnu ekipu, zato smo bili neporaženi 14 nedelja, uz spektakularne brojke. Sada smo svi povređeni, ali i željni osvete, puni entuzijazma i energije. Moramo što pre da se vratimo na pobednički put, kako bi navijači bili zadovoljni".

Benitez je dodao da ekipa mora da se fokusira na stvari koje su dobro funkcionisale tokom septembra i oktobra i da ne dozvoli da poslednji porazi unesu sumnju u sopstvene mogućnosti.

"Tek je novembar. Znamo koji su ciljevi kluba za ovu sezonu i potrudićemo se da ih ispunimo".

Na temu odnosa sa prvom zvezdom tima, Kristijanom Ronaldom, rekao je da se o Realu često objavljuju informacije koje nisu istinite.

"Nisam imao nikakav sukob sa Kristijanom. On je igrač od ogromnog značaja za nas, ali sada nisu važni pojedinci, nego da svi delujemo u istom smeru i da se čitava ekipa oporavi od šoka".

Upitan da li igrači imaju problem da pretoče u delo njegove metode i trenersku filozofiju, odnosno da li im odgovara način igre, odgovorio je ovako:

"Da igrači ne shvataju šta tražim od njih, ne bismo bili 14 nedelja bez poraza. Imali smo problema samo u poslednje dve utakmice, pri čemu smo protiv Sevilje odigrali najbolje poluvreme ove sezone i posle izgubili".

"Optimista sam i verujem da imamo kvalitet, koji će nam omogućiti da se na ova dva poraza nadovežemo brojnim pobedama. Protiv Barselone smo pravili greške, ali niko ne može da kaže da je pristup obavezama bio loš".

Real na tabeli A grupe vodi sa 10 bodova, Pari sen Žermen osvojio je sedam (u međusobnim susretima je bilo 1:0 za Real i 0:0), a Šahtjor i Malme po tri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC