• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peti trener za Velež ove sezone!

Autor mondo.ba

Dženan Zaimović nakon samo 16 dana na klupi "rođenih", odlučio je da napusti klub i posveti se školovanju za UEFA Pro licencu.

 Zijo Tojaga novi trener Veleža Izvor: MONDO/Samir Cacan

Teško da je neki klub u istoriji Premijer lige BiH, ali i šire, tokom nešto više od polovine sezone promijenio čak pet trenera!

Upravo se ovo dešava mostarskom Veležu, koji je zakovan za dno tabele i sve je izvjesnije da će sljedeće sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Dosadašnji trener "rođenih" Dženan Zaimović, nakon samo 16 dana provedenih na klupi mostarskog tima, odlučio je da podnese ostavku i nastavi školovanje za UEFA Pro licencu, potvrđeno je na stranici kluba.

Uprava kluba reagovala je ekspresno i na mjesto šefa stručnog štaba postavila Ziju Tojagu, koji će sjediti na klupi u posljednja dva kola, u kojima će Velež prvo gostovati Borcu, a zatim dočekati najprijatnije iznenađenje sezone, bijeljinski Radnik.

Tojaga je peti trener Veleža u tekućoj sezoni!

Dželaludin Muharemović počeo je sezonu na klupi Mostaraca, ali je nakon 5. kola i poraza od Željezničara smijenjen, zajedno sa svim saradnicima u stručnom štabu.

Kao prelazno rješenje imenovan je Adis Obad, ali ni on se nije dugo zadržao. Poslije samo 20-ak dana, zamijenio ga je makedonski stručnjak Dragi Kanatlarovski, koji se najduže zadržao u Veležu, ali je i sa njim raskinuta saradnja.

Umjesto Makedonca za novog "šefa" imenovan je Zaimović, a sada i Tojaga, koji će pokušati da spasi Velež od najgoreg scenarija - ispadanja u Prvu ligu Federacije BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC