• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poleteo, lepe vesti ostale u Beogradu!

Autor mondo.rs

Posle poslednjeg izveštaja o fizičkoj pripremi do skoro povređenih startera, raspoloženje u taboru crno-belih popravilo se pred put na meč sa AZ Alkmarom.

 Partizan poleteo, lepe vesti ostale u Beogradu! Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

/Od reportera MONDA/

Sada, kada je "led probijen" i ostvarena pobeda na strani u Evropi posle dugo vremena, u Augzburgu, fudbaleri Partizana imaju novu priliku da u inostranstvu stignu do bodova koji bi ih ostavili u evro-kupovima i u 2016. godini.

AZ Alkmar – Partizan, četvrtak u 19!

Crno-beli krenuli su u sredu u jutarnjim časovima put AFAS stadiona, na kojem će, tvrdi trener Ljubinko Drulović, igrati na pobedu, a biti zadovoljni i bodom.

"Očekujem ofanzivni AZ Alkmar, ali sigurno je da mi idemo da napravimo povoljan rezultat, kako bismo u što boljoj atmosferi dočekali poslednju utakmicu protiv Augzburga, koja će biti odlučujuća", rekao je Drulović na Aerodromu "Nikola Tesla" nešto pre poletanja za Amsterdam, iz kojeg će ekipa busom stići na odredište i odraditi trening u 17.30.

Grupa L

5. kolo: AZ Alkmar - Partizan, Augzburg - Bilbao.

Tabela: Bilbao 9, Augzburg 6, Partizan 6, AZ 3.

6. kolo: Partizan - Augzburg, Bilbao - AZ.

"AZ je izuzetno kvalitetan, podigao je formu i klasičan je predstavnik holandske škole fudbala. Očekujem kvalitetnu utakmicu i da se nadigravamo, jer i Holanđani vole takav fudbal", primetio je Drulović, koji je potom upitan o tome kako će igrati Partizan.

"Partizan će, kao i uvek, biti organizovan, pogotovu kada nemamo loptu, jer tada moramo da budemo disciplinovani u odbrani i, ako je moguće, da prvi postignemo gol".

Da li to znači da će vaš tim ići na pobedu?

"Partizan uvek ide na pobedu, ali ako bude remi nećemo biti nezadovoljni", diplomatski je odgovorio Drulović.

Sa šest bodova u Grupi L, ali i dva vezana poraza od lidera Atletik Bilbaoa, "Parni valjak" sprema se za novi okršaj sa Holanđanima, koji su na startu takmičenja poraženi u Humskoj 3:2. Posle dugo vremena, Partizan može da računa na najjaču navalu, sa oporavljenima Andrijom Živkovićem i Darkom Brašancem.

Ovo saznanje popravilo je raspoloženje svima u taboru šampiona Srbije.

"Spreman sam i uželeo sam se fudbala", rekao je Brašanac, koji se povredio već na Drulovićevom debiju, 18. oktobra u meču sa Javorom.

20 putnika u Holandiju

GOLMANI: Živko Živković i Filip Kljajić;

ODBRANA: Aleksandar Subić, Miroslav Vulićević, Lazar Ćirković, Ivan Bandalovski, Nemanja Petrović, Nikola Leković;

VEZNI RED: Marko Jevtović, Darko Brašanac, Saša Ilić, Stefan Babović, Saša Lukić, Nikola Ninković, Andrija Živković, Petar Grbić, Saša Lukić, Marko Golubović;

NAPAD: Valeri Božinov, Abubakar Oumaru, Ivan Šaponjić.

Drulović je u poslednji čas napravio nekoliko izmena u spisku putnika u Holandiju, ispao je Nikola Trujić, a dopisani su Nikola Leković, Saša Lukić i Marko Golubović.

Tu je, naravno, i Saša Ilić. Da li će igrati od starta?

"Sale je vrhunski profesionalac, probali smo na treningu više varijanti, ali najvažnije je da je on uvek spreman da pomogne i da je u svakoj ulozi važan za ekipu", ostao je nedorečen Drulović, koji neće imati priliku da kombinuje u defanzivnoj liniji.

Jednostavno, povređena su trojica od četvorice štopera, pa će desni bek Ivan Bandalovski morati u sredinu zajedno sa jedinim zdravim štoperom, Lazarom Ćirkovićem.

Partizanu će meč u Alkmaru biti 11. takmičarska utakmica u Evropi (računajući i kvalifikacije) ove sezone. Bilans je: 6 pobeda, 1 remi, 3 poraza, gol razlika 17:15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC