• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Surovi PSŽ, sigurni Juve, riskantni Real...

Autor mondo.rs

Kompletirano je 5. kolo Lige šampiona, ali će tek poslednja runda rešiti pitanje učesnika osmine finala.

Pročitajte šta se događalo na terenima širom Evrope u mečevima drugog dana 5. kola Lige šampiona...

Kao i dan ranije, ponovo su strelci bili raspoloženi. U osam mečeva postignuto je 27 golova (3,37 po meču).

Najviše ih je bilo u Ukrajini, gde je Šahtjor od 0:4 protiv Real Madrida stigao do 3:4, a najmanje u Mančesteru, gde ih zapravo i nije bilo u duelu Junajteda i PSV Ajndhovena.

Tim remijem Mančester junajted je doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona, pošto mu je sada u poslednjem kolu neophodna pobeda protiv Volfzburga u gostima da ne bi zavisio od rezultata PSV-a.

Najubojitiji bili su igrači Pari Sen Žermena, koji su u rodnom gradu svog napadača Zlatana Ibrahimovića "petardirali" domaći Malme (5:0). Stigao je i švedski napadač da se upiše u strelce, ali nije proslavljao pogodak protiv kluba u kojem je ponikao.

Atletiko Madrid je iskoristio domaći teren da pobedom protiv Galatasaraja (2:0) izbegne neizvesnost u poslednjem kolu i "overi" plasman među 16 najboljih.

Juventus je u derbiju večeri savladao Mančester siti u direktnom duelu za prvo mesto u grupi, u kojoj je Borusija Menhengladbah pred svojim navijačima bila mnogo bolja od Sevilje i sada je nemački klub na trećem mestu, koje vodi u Ligu Evrope.

UŽIVO:

GRUPA A (TABELA: Real 13, PSŽ 10, Šahtjor 3, Malme 3).
Parovi poslednjeg kola, 8. decembra: PSŽ - Šahtjor, Real Madrid - Malme.

Malme - Pari Sen Žermen 0:5 (0:2)
/Rabio 3, Di Marija 14, 68, Ibrahimović 50, Mura 82/

- Prvi gol večeri postignut je u Švedskoj. PSŽ je već u 3. minutu preko Adriena Rabioa stigao do vođstva. Odlično je centrirao Gregori van der Vil, a mladi vezista precizno šutirao glavom.

- Anhel Di Marija je duplirao prednost gostiju u 14. minutu, pošto je precizno šutirao po zemlji na centaršut Matuidija. Utisak je da je odbrana Malmea mogla mnogo bolje da reaguje u toj akciji.

- I drugo poluvreme počelo je golom Pari Sen Žermena. Ovaj put, u 50. minutu, strelac je bio Zlatan Ibrahimović, koji se nije radovao pogotku protiv kluba iz svog rodnog grada i u kojem je ponikao. Lepo je švedski napadač šutirao iskosa sa leve strane za prvi gol u Ligi šampiona posle skoro godinu dana!

- Penal za Malme u 60. minutu, a iznudio ga je bivši reprezentativac Srbije Nikola Đurđić. Šutirao je Markus Rozenberg, međutim, stativa je bila saveznik gostiju!

- Kazna za promašeni penal stigla je u 68. minutu. Anhel Di Marija je trebalo samo da se pokloni na centaršut Maksvela, što je i učinio za svoj drugi gol u meču, a četvrti za goste iz Pariza.

- Ne staju Parižani. U strelce se, za "petardu", upisao i Lukas Mura iz slobodnog udarca u 82. minutu. Ibrahimović mu je prepustio šut i nije pogrešio...

Šahtjor - Real Madrid 3:4 (0:1)
/Tešeira pen 77, 88, Dentinjo 84 - Ronaldo 18, 70, Modrić 50, Karvahal 53/

- Geret Bejl je centrirao, a Ronaldo glavom poslao loptu u mrežu za vođstvo Real Madrida.

Portugalcu je ovo 68 gol u 68 nastupa za Real Madrid u Ligi šampiona!


- Real je početkom drugog poluvremena duplirao prednost, a strelac je bio Luka Modrić u 50. minutu, na asistenciju Kristijana Ronalda.

- Posle gola u prvom poluvremenu, Ronaldo je po povratku sa odmora raspoložen za asistencije. Za samo tri minuta upisao ih je dve. Prvo Modriću, a onda i Danijelu Karvahalu omogućio je da se upiše u strelce.

- Real i PSŽ kao da se trkaju! Madriđani su, takođe, došli do četvrtog pogotka. Po drugi put u meču u strelce se upisao Kristijano Ronaldo, ponovo na asistenciju Bejla.

- Uspeo je Šahtjor da postigne počasni pogodak u finišu meča. Učinio je to Aleš Tešeira u 77. minutu iz penala.

- Real posustaje u finišu. Posle Tešeire i Dentinjo se upisao u strelce solo-akcijom.

- Šahtjor stiže na samo gol zaostatka! Ponovo je Tešeira pogodio, u 88. minutu, i kaznio opuštanje Madriđana, koji sada moraju da strepe za pobedu.


GRUPA B (TABELA: Volfzburg 9, Mančester junajted 8, PSV 7, CSKA 4)
Parovi poslednjeg kola, 8. decembra: PSV - CSKA, Volfzburg - Mančester junajted.

CSKA Moksva - Volfzburg 0:2 (0:0)
/Šurle 67, 88/

Mančester junajted - PSV 0:0

- Umalo da Junajted povede posle pola časa igre, ali je šut Šnajderlina, na centaršut Blinda iz kornera, na gol-liniji zaustavio golman gostiju Zoet.

- Ubrzo je PSV uzvratio preko Hendriksa, ali je njegov udarac bio nedovoljno jak da bi se savladao De Hea.

GRUPA C (TABELA: Benfika 10, Atletiko 10, Galatasaraj 4, Astana 3)
Parovi poslednjeg kola, 8. decembra: Benfika - Atletiko Madrid, Galatasaraj - Astana.

Astana - Benfika 2:2 (2:1)
/Tumasi 19, Ančić 31 - Raul Himenez 40, 73/

Atletiko Madird - Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Grizman 13, 65/

- Atletiko Madrid stiže do izuzetno važnog gola u meču koji će odlučiti drugog putnika u osminu finala. Antoan Grizman je u 13. minutu precizno šutirao glavom sa pet metara na centaršut Gabija. Samo minut-dva ranije gosti su imali dobru priliku da povedu, ali je Vesli Snajder šutirao pored gola.

- Ponovo tandem Gabi - Grizman za vođstov Atletika 2:0, što znači da će Atletiko i Benfika u poslednjem kolu odlučivati o prvom mestu u grupi.

GRUPA D (TABELA: Juventus11, Mančester siti 9, Borusija 5, Sevilja 3)
Parovi poslednjeg kola, 8. decembra: Sevilja - Juventus, Mančester siti - Borusija.

Juventus - Mančester siti 1:0 (1:0)
/Mandžukić 18/

- Juventus vodi u derbiju Grupe D! Mario Mandžukić je bio strelac lepim udarcem posle centaršuta Aleksa Sandra iz akcije koju je započeo Pol Pogba.

Samo minut ranije na suprotnoj strani u odličnoj prilici našao se Jaja Ture, šutirao je snažno, ali i neprecizno...

- Siti ima inicijativu, ali Juventus bolje prilike. Mandžukić je sjajno šutirao u 28. minutu, međutim, Džo Hart je odlično intervenisao.

Pogledajte ovu majstoriju Pogbe!


Borusija Menhengladbah – Sevilja 4:2 (1:0)
/Štindl 29, 83, Džonson 68, Rafael 78 - Vitolo 82, Banega pen 90+1/

- Borusija stiže do prednosti u meču koji bi mogao da odluči o putniku u Ligu Evrope. Džaka je snažno šutirao, ali nedovoljno precizno, ipak, Lars Štindl je izbegao ofsajd zamku i stigao da usamljen pred golom Sevilje sprovede loptu u mrežu.

- Reprezentativac SAD Fabijan Džonson sjajnim golom u 68. minutu donosi 2:0 Borusiji Menhengladbah i nadu da će prezimiti u Evropi. Odlično je šutirao iskosa sa leve strane u dalji ugao.

- Vitolo pogađa za Sevilju u 82. minutu, međutim, slab vajda za goste od tog pogotka. Iako mu je prethodila majstorska asistencija Fernanda Ljorentea.

- Posle nekoliko promašaja i Rafael se upisao u strelce. Bio je na ivici ofsajda posle dodavanja Štindla, lepo se okrenuo i potom precizno šutirao.

- Tek što je Vitolo smanjio razliku, Štindl je vratio "plus tri" za domaćina. Svoj drugi gol u meču dao je u 83. minutu.

- Još jedan utešni gol za Sevilju, ovaj put Enver Banega iz penala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC