• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolarov pobedio Tadića, Mitroviću klupa!

Autor mondo.rs

Mančester siti uz mnogo muke savladao Sautempton, a Aston Vila i Njukasl tonu. Triler Bornmuta i Evertona.

I ovo kolo je bilo efikasno!

Svega pet utakmica u "engleskom" terminu od 16 časova donelo je 23 GOLA, potvrdilo da je Mančester siti prevazišao loš period, kao i to da su Njukasl, Bornmut i Aston Vila najsigurniji kandidati za odlazak rang niže.

Mančester siti je sjajno otvorio utakmicu protiv opasnog Sautemptona i u prvih 20 minuta postigao dva gola. Prvo je Rahim Sterling probio igrača koga je menadžer Ronald Kuman upravo stavio kao osigurač da se tako ne desi, Maja Jošidu, a onda je najskuplji engleski fudbaler svih vremena poslužio De Brujnea za njegov četvrti gol ove sezone.

Nastavili su u jakom ritmu i preko Fabijana Delfa došli na sigurnih 2:0. Dobar korner je izveo De Brujne, lopta je dugo putovala po zemlji i na kraju došla do bivšeg kapitena Aston Vile koji je sjajno šutirao i posle odbitka savladao Stekelenburga.

Kuman je uvideo da je pogrešio kada je Dušana Tadića ostavio na klupi i uveo ga na otvaranju drugog poluvremena, a pod palicom našeg reprezentativca Sautempton je zaigrao mnogo bolje. Ulazili su u prilike i testirali Kabaljera, a četiri minuta u nastavku im je trebalo da dođu do gola. Sadio Mane je prošao po desnoj strani i pogodio u glavu čoveka koji verovatno najbolje skače u svetu fudbala - Šejna Longa.

Sautempton je nastavio sa pritiskom, ali je Siti pokazao zašto su još uvek glavni kandidati za titulu.

Dugo je trajao napad u 69. minutu, a onda je De Brujne inteligentno proigrao Aleksandra Kolarova na drugoj stativi, a ovaj odlično reagovao i šutirao u dalji ugao. Za kraj nerviranja navijača Sitija.

Radovali su se navijači Sitija i povratku Davida Silve, ali im je sigurno ostao gorak ukus u ustima, jer je Serhio Aguero još jednom utakmicu napustio zbog povrede.

Ako se Ronald Kuman pokajao zbog toga što je Srbina ostavio na klupi, to nije učinio Stiv Meklaren.

Hteo je da kazni Aleksandra Mitrovića za lenju partiju u prošlom kolu, a sigurno da je mislio da je učinio pravu stvar, pošto je njegova zamena Papis Sise pogodio u 10. minutu...

Ali to je bilo sve što smo videli od Njukasla. Do kraja meča su čak četiri puta vadili loptu iz mreže, a redom su strelci bili Mekartur, Bolasi, Zaha, pa opet Bolasi, pa opet Mekartur, te je jasno da je posle još jednog poraza (osmog u sezoni) Njukasl u opasnoj zoni, a Meklaren pred otkazom. Da li će mu sudbinu zapečatiti baš bivši trener ovog kluba Alan Pardju...

A njihovi konkurenti na dnu tabele?

Bornmut je uzeo bod protiv Evertona golom u 97. minutu, a zanimljivo je da je Everton "već upisao" pobedu kada su poveli u 95. minutu, Sanderlend je pobedio Stouk 2:0 i pokazao da se isplatio dolazak novog trenera Sema Olerdajsa, dok iste sreće nije bila Aston Vila koja je pod Remijem Gardom ponovo poražena. Izgubili su od Votforda 3:1.

REZULTATI 14. KOLA:

Aston Vila – Votford 2:3 (1:1)
/Ričards 41, Aju 89 - Igalo 17, Haton ag 69, Dini 85/

Bornmut – Everton 3:3 (0:2)
/Smit 79, Stanislas 87, 90+7 - Mori 25, Lukaku 36, Barkli 90+5/

Kristal Palas – Njukasl 5:1 (3:1)
/Mekartur 14, 90+4, Bolasi 17, 47, Zaha 41 – Sise 10/

Mančester siti – Sautempton 3:1 (2:0)
/De Brujne 9, Delf 20, Kolarov – Long 49/

Sanderlend - Stouk 2:0 (0:0)
/Van Anholt 82, Vatmor 86/

18.30 Lester – Mančester junajted

nedelja

13.00 Totenhem – Čelsi
15.05 Vest Hem – VBA
17.15 Liverpul – Svonsi
17.15 Norič - Arsenal

TABELA: Mančester siti 29, Lester (-1) 28, Mančester junajted (-1) 27, Arsenal (-1) 26, Totenhem (-1) 24, Kristal Palas 22, Everton 21, Vest Hem (-1) 21, Sautempton 20, Liverpul (-1) 20, Votford 19, Stouk 19, VBA (-1) 17, Svonsi (-1) 14, Čelsi (-1) 14, Norič (-1) 12, Sanderlend 12, Bornmut 10, Njukasl 10, Aston Vila 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC