• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana" ovo ne pamti: Zvezda - Borac 1:5!

Autor mondo.rs

Serija pobeda Crvene zvezde je prekinuta i to na veoma, veoma bolan način!

 "Marakana" ovo ne pamti: Zvezda - Borac 1:5! Izvor: MN PRESS

Navijči Crvene zvezde ne pamte ovako ubedljiv poraz svog tima na domaćem terenu: poluvreme 0:3, kraj 1:5!

A, moglo je i mnogo ubedljivije...

Borac iz Čačka, predvođen trostrukim strelcem Darkom Zorićem, održao je lekciju crveno-belima i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije nanevši Zvezdi najubedljiviji poraz ikada na njenom terenu!

Crveno-beli su, kao i prošle sezone, zaustavljeni već na drugom stepeniku.

Bio je ovo veliki revanš Čačana za poraz u finalu nacionalnog Kupa 2012, u Kruševcu, kada je Zvezda slavila 2:0.

Ono što će mnogo više od tog podatka boleti navijače crveno-belih jeste činjenica da je prekinut pobedonosni niz od čak 17 utakmica. Doduše, i dalje postoji prilika da se on nastavi u prvenstvu, ali videćemo kako će izabranici Miodraga Božovića reagovati u nedelju u derbiju sa Čukaričkim na Banovom brdu posle ovako ubedljivog poraza.

Videćemo i kako će Miodrag "Grof" Božović reagovati posle utakmice u kojoj se on može smatrati direktnim krivcem za poraz, jer je odlučio da "promeša" postavu i šansu u veznom redu pruži Mamaduu Mbođu, igraču za kojeg se, na stranu njegova pozitivna harizma, odavno moglo videti da nema kvalitet za igranje u timu kojem je ambicija plasman u Ligu šampiona.

Rešio je Božović da van protokola ostavi "rovitog" Aleksandra Kataija, umornog Marka Grujića, dok je Ugo Vijeira počeo na klupu. U timu su se našli Srđan Plavšić, Mihailo Ristić i Mamadu Mbođ.

Ništa čudno, osim odluke da Senegalac zaigra u veznom redu, uz Mičela Donalda, što se pokazalo kao pogubno.

U početku je bilo simpatično, trčao je Mbođ, nudio se saigračima, šutirao, ali onda je usledila realnost. Počele su da "sevaju" kontre gostiju, a njega nije bilo nigde da zatvori i pomogne defanzivcima, koji su u pojedinim momentima ostavljeni na vetrometinu rastrčanim igračima Borca bezuspešno pokušavali da ih uvahte u ofsajd zamke.

Partiju života odigrao je trostruki strelac Darko Zorić, a ništa lošiji nisu bili Milan Jevtović i Srđan Vujaklija, te Filip Knežević, Mićić, Jovančić, Jablan, Miletić, Živković, Tanasin i golman Bajić...

Ti momci, sa rezervistima Vukmirovićem, Draškovićem i Đerićem upisali su se velikim slovima u istoriju svog kluba, ali i Crvene zvezde. Ostaće na "Marakani" upamćeni kao četa koja je Crvenoj zvezdi jedina, do sada, uspela da ubaci pet puta loptu u mrežu.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Jovnaović, Ibanjez - Mbođ, Donald - Ristić (76. Matos), Plavšić (52. Vijeira), Srnić (76. Jovović) - Jović.

BORAC: Bajić - Tanasin, Živković, Miletić, Jablan (78. Drašković) - Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić (76. Vukmirović), Knežević - Vujaklija (86. Đerić).

TOK UTAKMICE (Crvena zvezda - Borac 1:5):

Kraj!

- Da situacija bude još gora po Zvezdu, deluje da se povredio Ugo Vijeira.

- U poslednjim minutima meča Damir Kahriman je sa nekoliko odličnih intervencija sačuvao svoj tim još bolnijeg poraza.

- Tri izmene u 76. minutu. Izašao je najbolji igrač utakmice, Zorić, a umesto njega ušao Vukmirović, dok za Zvezdu debituje Vladimir Jovović, koji je zamenio Srnića.

- GOOOL! "Petarda" Borca! Milan Jevtović! Naravno, iz još jednog kontranapada...

5:1
Izvor: YouTube


- Umalo 5:1 u 73. minutu, ali je Filip Knežević pogodio samo spoljni deo mreže. Uspeo je najbolji strelac Borca ove sezone da prethodno obiđe Kahrimana, međutim, bio je previše iskosa po levoj strani...

- Neverovatna scena na stadionu Rajko Mitić. Sudija Milorad Mažić isključio je Zvezdinog trenera Miodraga Božovića zbog prigovora posle četvrtog gola Borca, ali "Grof" ne želi da napusti svoje mesto na klupi!

- Posle nekoliko minuta ubeđivanja, trener Crvene zvezde napustio je klupu i utakmica je nastavljena.


- GOOOL! Het-trik Darka Zorića! Samo četiri minuta trebalo je gostima da vrate "plus tri". Ponovo su gosti uspešno izbegli ofsajd očajne odbrane Zvezde.

het-trik
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda je uspela da smanji zaostatak u 55. minutu. Luka Jović se odlično izvio i udarcem glavom sproveo loptu u mrežu na centaršut Luisa Ibanjeza.

gol
Izvor: YouTube



- Prva izmena u meču, umesto Plavšića od 52. minuta u postavi Zvezde je Vijeira.

- Ista slika i na početku drugog poluvremena: Zvezda napada, ali Borac preti iz brzih i odličnih kontri.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima, s tim da je napravljena jedna taktička promena u Zvezdinom timu. Vukašin Jovanović će igrati umesto Mamadua Mbođa na poziciji zadnjeg veznog, dok će Senegalac na štopera.

Poluvreme. Borac je "ubio" Zvezdu sjajno organizovanim kontranapadima, dok se odluka Miodraga Božovića da promeša sastav pokazala kao veoma loša.

- GOOOL! Borac vodi 3:0 golom u nadoknadi prvog poluvremena! Odbrana Crvene zvezde kao da ne postoji. Prvo se Knežević spetljao u odličnoj šansi, ali je Vujaklija inteligentno uklizao i prosledio loptu do Zorića, koji je upisao svoj drugi pogodak u meču.

zvezda borac
Izvor: YouTube


- Mogao je Milan Jevtović u 41. minutu verovatno i da reši pitanje pobednika, ali je stativa bila saveznik Crvene zvezde. Šansa vezisti gostiju ukazala se posle loše intervencije Aleksandra Lukovića, izbio je sam pred Damira Kahrimana, ali nije bio dovoljno precizan.

...
Izvor: YouTube


- GOOOL! Borac vodi 2:0! Srđan Vujaklija je strelac u 36. minutu, posle asistencije Zorića. Još jedna odlična, brza, akcija gostiju.

crvena zvezda - borac
Izvor: YouTube


- Sjajan centaršut Srđana Plavšića iz velike udaljenosti, ali Slavoljub Srnić nije uspeo da zahvati loptu glavom. Bilo je to u 35. minutu.

- Dve odlične šanse za Zvezdu u samo jednom minutu (28). Prvo je šut Mbođa blokiran, a potom je Bajić odbranio pokušaj Donalda.

- Dobro je skočio Mbođ u 26. minutu na centaršut Ibanjeza iz kornera, ali je šutirao glavom preko gola.

- GOOOL! Borac vodi 1:0 od 19. minuta! Strelac je Darko Zorić, na asistenciju Milana Jevtovića, koji je bio na ivici ofsajda, ali čini se ne i u nedozvoljenoj poziciji.

Zvezda - Borac
Izvor: YouTube


- Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. U 15. minutu Luka Jović je bio "kratak" pred golom gostiju da zahvati loptu na centaršut Slavoljuba Srnića.

- Mbođ je veoma motivisan mestom u startnoj postavi i novom ulogom koju mu je dodelio Božović, često je pred kaznenim prostorom rivala, "nudi" se saigračima, ali videćemo kako će se snaći...

- Pritisak Zvezde u prvih pet minuta, ali još nije bilo konkretne prilike za gol.

- Skromna poseta na stadionu Rajko Mitić. Oko 4.000 gledalaca.

- Glavni sudija je Milorad Mažić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC