• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez iznenađenja, kiks Partizana!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana gubili i 2:0 od Rada, ali su golovima Valerija Božinova uspeli da dođu do izjednačenja. Za novi kiks u prvenstvu.

 Bez iznenađenja, kiks Partizana! Izvor: MN PRESS

Rad - Partizan 2:2 (1:0)!

Slave crno-beli bod iz prostog razloga što su bili pred sedmim superligaškim porazom u sezoni, ali su, ipak, nekako uspeli da ga izbegnu sa dva gola Valerija Božinova u finišu meča.

Kada je prvo Aleksandar Trninić iz slobodnog udarca pogodio u 38, a Đorđe Denić u 59. minutu uvećao prednost Rada na 2:0, delovalo je da samo čudo može da spase "parni valjak" novog poraza.

On je izbegnut, ali ne i neuspeh.

Ili je bod u Superligi za Partizan, još na gostovanju, postao uspeh?

"Uprava napolje", orilo se Banjicom, a ona je još posle eliminacije iz Lige Evrope najavila odlazak iz kluba. Bežaniji bi uskoro mogao da se priključi i trener Ljubinko Drulović, jedan od retkih, ako ne i jedini, koji je bio zadovoljan igrom svog tima protiv Augzburga.

"Rad se borio koliko je mogao, mi smo se borili, ali nismo uspeli", ne preterano razočarano je Drulović stručno analizirao u jednoj rečenici duel na Banjici za televiziju Arena sport .

Ipak, video je i dobre strane.

"Promašen penal nas je poremetio (u petom minutu!!!)... ali je ekipa pokazala karakter i uspela da se vrati. Imala je prilike", dodao je trener Partizana.

Dovoljno!

Inače, Rad je na Banjici poslednji put pobedio još dok je trajao letnji raspust, a temperatura bila oko 40 stepeni Celzijusa. Primera radi, danas smo na pragu zimskog odmora za đake, dok minus sve više steže Srbiju.

I još jedna zanimljivost vezana za ekipu Milana Milanovića. Poslednji put je osvojila tri boda u Novom Sadu 19. septembra. Od tada je odigrala 13 utakmica i najbliža pobedi bila je upravo protiv aktuelnog prvaka. Na poslednjih devet mečeva pre Partizana - Rad je postigao dva gola. Toliko je uspeo da da i crno-belima.

Očajni Partizan novog poniženja spasao je bugarski napadač, koji je dobio šansu u drugom delu. Odličan cenatršut Andrije Živkovića skrenuo je iz peterca u mrežu u 73, da bi 11 minuta kasnije pogodio posle asistencije glavom Marka Jevtovića.

Pomenuo je Drulović i promašen penal. Nije ga iskoristio Saša Ilić, tačnije Miloš Budaković je bio odličan. Bio je to šesti nerealizovani jedanaesterac za "valjak" ove sezone.

Crvena zvezda sada ima 26 bodova više od Partizana, ali nju odavno ne brine "večiti" rival. On će se, sada je sigurno, boriti za plej-of.

Rad je na deobi poslednjeg mesta sa 16 bodova, koliko ima i Jagodina.

Rad Partizan svi golovi
Izvor: YouTube

NAJAVA MEČA

U Humsku, pred odlazak na pauzu, dolazi Borac iz Čačka, a "nebeskoplavi" idu na noge upravo "ćuranima".

Poslednji meč 21. kola Superlige igra se na Banjici, gde Rad dočekuje Partizan.

Crno-beli će u gradski derbi ući uzdrmani eliminacijom iz Lige Evrope, ali i činjenicom da je poraz od Augzburga doveo do kolektivne ostavke uprave kluba. Takođe, prvi put u četvrtak uveče igrači "parnog valjka" bili su izloženi uvredama najvatrenijih navijača sa južne tribine.

Protiv "nebeskoplavih" svi u Humskoj očekuju reakciju ekipe, ali je veliko pitanje da li je ona uspela da se oporavi i koliko je moguće da za kratko vreme zaboravi na težak i bolan poraz.

Trener Partizana Ljubinko Drulović je za duel sa "građevinarima" izveo promenjen sastav u odnosu na prethodne utakmice.

Za razliku od meča sa Augzburgom, među stative se vratio Filip Kljajić, dok će na poziciju levog beka umesto povređenog Aleksandra Subića Nikola Leković.

Posle duela sa Nemcima na povrede su se požalili Stefan Babović i Oumaru Abubakar, pa će umesto njih dvojice igrati Saša Ilić i Ivan Šaponjić.

Partizan je trenutno peti sa 32 boda, dok ih je Rad na pretposlednjem sakupio tek 15.

RAD:Budaković - Vico, Đurić, Obradović, Bašanović - Vidić, Ljubinković - Mladenović (Lutovac od 65), Veselinović, Denić (Kolarević od 81) - Arsenijević (Nenadović od 72). 

PARTIZAN
: Kljajić - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Leković - Jevtović (Golubović od 73), Brašanac - A. Živković, Ilić, Ninković (Stevanović od 46) - Šaponjić (Božinov od 58).

TOK UTAKMICE

90+5' - KRAJ!

90+4' - Lopta je sve vreme u nogama fudbalera Rada, a sa tribina se čuje "Uprava napolje".

90' - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

88' - Kakva šansa za Partizan! Brašancu se odbila lopta na ivici šesnaesterca i zahvatio je fantastično, ali sjajna odbrana Budakovića... Partizanova opsada pred golom "građevinara".

84' - GOOOOOOOOL! BOŽINOV 2:2!

Partizan ipak dolazi do izjednačenja!

Ubačenu loptu Andrije Živkovića na drugoj stativi je "ukrotio" Lazar Ćirković i spustio na peterac, a onda je Božinov sjajno reagovao i zakucao loptu u mrežu Budakovića. Igrači Rada su tražili faul u napadu, ali sudija ništa nije pokazao.

Rad Partizan 2:2
Izvor: YouTube

80' - Bila je to lepa prilika za Partizan, ali je Živković prvo pogodio živi zid, a u nastavku je šutirao vrlo loše u golmana Budakovića. Menja i trener Rada umesto strelca Denića ulazi Kolarević.

77' - Partizan sve opasniji. Posle jedne duge akcije lopta je na kraju dоšla do Andrije Živkovića, ali on šutira pored gola. U nastavku slobodan udarac za Partizan na dvadesetak metara od gola.

75' - Marko Jevtović je igru napustio zbog povrede što nikako nije dobra vest za Partizan...

73' - GOOOOOOOOOOL! BOŽINOV 2:1!

Andrija Živković se probudio, a posle jedno šuta koji je izblokiran, prošao je po levoj strani, našao prostor za centaršut pored Vidića, a onda uputio idealnu loptu u šesnaesterac, a na pravom mestu je bio Valerij Božinov. Golubović ulazi umesto Jevtovića kod Partizana.

Rad Partizan 2:1
Izvor: YouTub

70' – Nervozni su fudbaleri Partizana što pokazuje i razlog zbog kog je Alen Stevanović dobio žuti karton. Prvo je bek Rada sjajno anticipirao gde će lopta ići, a onda je i oteo Stevanoviću, a ovaj zbog prigovora, a ne zbog faula, dobija žuti karton...

67' - Mali prekid igre zbog povrede Trninića, a potom dobar prodor Stevanovića po levoj strani, ali golman Budaković to hvata bez problema. Odličan golman Rada danas.

64' - Žuti karton za Bandalovskog, Partizan baš deluje loše u ovim trenucima...

59' - GOOOOOOOOOOL! RAD VODI 2:0!

Sjajan napad "građevinara" po desnoj strani, Borko Veselinović je poslao idealnu loptu u šesnaesterac, a Đorđe Denić je samo kao duh bio na drugoj stativi, a Kljajić nije mogao ništa da uradi...

Rad Partizan 2:0
Izvor: YouTube

50' - Andrija Živković je centrirao, a Šaponjić loše zahvatio loptu glavom. Ona je otišla nekoliko metara pored stative.

Alen Stevanović je na terenu umesto Nikole Ninkovića.

- Počelo je drugo poluvreme.

- Završeno je prvo poluvreme. Rad je ispunio prvi deo cilja, uspeo je da odbrani gol i da iz prvog udarca u okvir gola Partizana zatrese mrežu. Crno-beli su promašili i šesti penal ove sezone. Saša Ilić nije bio precizan.

38' - GOOOL! Rad vodi golom Aleksandra Trninića iz "slobodnjaka". Bio je to oštar udarac po zemlji sa 22-23 metra, ne toliko uz stativu, ali dovoljno snažan da prođe Kljajiću kroz ruke u mrežu.

Rad 1:0
Izvor: YouTube


31' - Još jedna ofanziva šampiona. Šaponjić je, poput Ilića malopre, dva puta pokušao u jednom napadu, ali nije bilo razloga da Budaković reaguje. Drugim udarcem, zlatni orlić pogodio je štopera domaćih Đurića, koji je potom ostao na zemlji.

29' - Najkonkretniji pokušaj Rada do sada! Denić je probao sa oko 20 metara i prebacio gol. Dobio je aplauze, ali nije zadovoljan udarcem.

27' - Nova šansa za Partizan! Gužva u šesnaestercu Rada, dva pokušaja Saše Ilića i lopta odlazi u korner. Požrtvovano su uklizavali štoperi domaćina.

26' - Lepa kombinacija crno/-belih na oko 20 metara od gola. Dodavali su se Ilić i Brašanac, proigrali Ninkovića na desnoj ivici kaznenog prostora, a on prebacuje gol.

17' - Od penala nije bilo prilika, ali je meč na Banjici prilično dinamičan.

6' - Saša Ilić šutira, ali Miloš Budaković čita njegovu nameru i brani udarac sa bele tačke.

Penal PFC
Izvor: YouTube



5' - PENAL za Partizan! Stefan Vico se poslužio rukom i ispravna odluka sudije Srđana Jovanovića.

- Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC