• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar režirao preokret Njukasla, očajni Minjole!

Autor mondo.rs

Njukasl u nadoknadi do pobede, Liverpul do boda. Ludnica u Premijer ligi!

Ako su dosadašnja kola Premijer lige obilovala velikim brojem pogodaka i lošim intervencijama odbrane - 16. po redu je samo nastavilo tradiciju obe karakteristike.

Totenhem je dugo vodio protiv Njukasla, ali su i crno-beli uspeli da dođu do preokreta preko srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića i Ajozea Pereza, a Liverpul je vodio i gubio protiv VBA, ali na kraju "samo" remi - zahvaljujući Divoku Origiju!

Kapiten Liverpula Džordan Henderson vratio se posle nekoliko meseci odsustva zbog povrede i svoj povratak začinio sjajnim pogotkom, ali su greške Simona Minjolea posle prekida Liverpul koštale pobede u ovoj utakmici.

Sjajan centaršut Koutinja je glavom u srce šesnaesterca spustio Lalana, a povratnik Džordan Henderson je sjajno reagovao i loptu zakucao u mrežu protivnika. Međutim, od tog trenutka kreće potpuni kolaps u odbrani...

Nesigurni Simon Minjole, koga je čak Jirgen Klop označio kao prvog igrača koga će "promeniti" u prelaznom roku, prvo je loše reagovao i promašio loptu posle kornera, a onda je ona posle pokušaja Rondona došla do Dosona, a ovaj je lako poslao u mrežu...

Tu nije bio kraj greškama belgijskog čuvara mreže. Prvo je krajem poluvremena ostao ukopan posle prekida, a Jonas Olson je sjajno nogom loptu u mrežu, međutim posle mnogo rasprave sudije su odlučile da je bio ofsajd. I bio je, čak petorica igrača VBA su bili u ofsajdu.

Ali se Olson nije predavao...

Posle novog prekida postigao je gol u 74. minutu, a tada su Liverpulu i Minjoleu prodali "foru" sa kornerom na prvu stativu, a odbrana je bila loše postavljena.

Problem za Liverpul je i to što se Dejan Lovren teže povredio, a nisu ni imali sreće da postignu gol kada je Lalana izašao sam na Majhila, ali jesu kada je Divok Origi u šestom minutu nadoknade krenuo u prodor, a onda raspalio po lopti i uz pomoć jednog defanzivca prevario golmana za ludnicu na Enfildu.

Totenhem je takođe posle prekida poveo protiv Njukasla. Strelac je u 39. minutu bio Erik Dajer, što je njegov treći gol ove sezone.

Totenhem je međutim ponovo prosuo bodove, a za to se pobrinuo povratnik Aleksandar Mitrović kome je Stiv Meklaren konačno ukazao šansu, a ovaj mu se odužio golom i asistencijom.

Posle mnogo zbrke u šesnaestercu "Mental Mitro" je nekako došao do lopte i bukvalno je sa nekoliko centimetara uterao u mrežu. Njegov treći pogodak ove sezone i, nadamo se, iskupljenje kod menadžera Stiva Meklarena.

U istoj situaciji je bio Ajoze Perez, pa je i on pogotkom u nadoknadi vremena "oprao" loše igre u prethodnih nekoliko kola, a Njukasl upisuje drugu uzastopnu pobedu.

PREMIJER LIGA, 16. KOLO:

Totenhem - Njukasl 1:2 (1:0)
/Dajer 39 - Mitrović 74, Perez 90+3/

Liverpul - VBA 2:2 (1:1)
/Henderson 21, Origi 90+5 - Doson 30, Olson 74/

Aston Vila - Arsenal 0:2 (0:2)
/Žiru 8, Ramzi 38/

subota:

Norič - Everton 1:1 (0:1)
/Hulahan 47 - Lukaku 15/

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)
/Kabaj 39/

Vest Hem - Stouk 0:0

Mančester siti – Svonsi 2:1 (1:0)
/Boni 25, Ture 90+2 - Gomis 90/

Sanderlend – Votford 0:1
/Igalo 4/

Bornmut - Mančester junajted 2:1 (1:1)
/Stanislas 2, King 54 – Felaini 24/

ponedeljak:

Lester - Čelsi (21.00)

TABELA: Arsenal 33, Mančester siti 32, Lester (-1) 32, Mančester junajted 29, Totenhem 26, Kristal Palas 26, Votford 25, Vest Hem 24, Liverpul 24, Everton 23, Stouk 23, Sautempton 21, VBA 20, Bornmut 16, Njukasl 16, Čelsi (-1) 15, Svonsi 14, Norič 14, Sanderlend 12, Aston Vila 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC